Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Bacteriocin-like activity of oral Fusobacterium nucleatum isolated from human and non-human primates Rev. Microbiol.
Gaetti-Jardim Júnior,Elerson; Avila-Campos,Mario Julio.
Fusobacterium nucleatum is indigenous of the human oral cavity and has been involved in different infectious processes. The production of bacteriocin-like substances may be important in regulation of bacterial microbiota in oral cavity. The ability to produce bacteriocin-like substances by 80 oral F. nucleatum isolates obtained from periodontal patients, healthy individuals and Cebus apella monkeys, was examinated. 17.5% of all tested isolates showed auto-antagonism and 78.8% iso- or hetero-antagonism. No isolate from monkey was capable to produce auto-inhibition. In this study, the antagonistic substances production was variable in all tested isolates. Most of the F. nucleatum showed antagonistic activity against tested reference strains. These data...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fusobacterium nucleatum; Bacteriocin-like substance; Oral bacteria.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000400009
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of bacteriocin production, safety and technological potential of two Enterococcus faecium stains isolated from Brazilian Artisanal Cheeses. Repositório Alice
SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; OLIVEIRA, J. da; ROCHA, C. R. C.; LOPES, A. C. S.; BRUNO, L. M.; BORGES, M. de F.; FRANCO, B. D. G. M.; TODOROV, S..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Produção artesanal; Queijo artesanal; Anti-Listeriamonocytogenes activity; Bacteriocin-like substance; Bactérias láticas; Tecnologia de alimento; Coalho; Cheese; Bacteriocin; Enterococcus faecalis; Enterococcus faecium; Lactic acid bacteria.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/977456
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional