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Autochthonous yeast populations from different brazilian geographic indications. Repositório Alice
SILVA, G. A. da; AGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; TONIETTO, J..
Yeasts are versatile microorganisms which show heterogeneity in their abilities of aromatic molecules formation. The metabolic conversions may improve the production of a particular compound already formed by the microorganism or promote the production of a completely new biochemicals. These conversions depend on the environment. The microbiome of terroir is unique. If the term terroir is a set of physical properties of a vineyard that contribute to the specific characteristics of its wine, the microorganisms will undoubtedly form an integral part of this concept. There are yeasts, filamentous fungi and bacteria that can affect the quality of the wine. The aim of the present study was to identify the autochthonous yeast populations of grape berries...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Terroir; Bagas de uva; Vinha; Indicação geográfica (IG); Pichia Myanmarensis; Populações de leveduras; Autochthonous yeast.; Vinho; Saccharomyces Cerevisiae.; Yeasts; Hanseniaspora opuntiae; Hanseniaspora uvarum..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1059343
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Diferenciação de linhagens de Saccharomyces cerevisiae por PCR-RAPD. Repositório Alice
CANOSSA, S.; AGUSTINI, B. C.; SILVA, G. A. da; MANFROI, V..
XV Congresso Latino-Americano de Viticultura e Enologia E XIII Congresso Brasileiro de Viticultura e Enologia. Bento Gonçalves-RS, 3 a 7 de Novembro de 2015.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Linhagens de Saccharomyces cerevisiae; Bagas de uva; Levedura.; Uva; Enologia; Microbiologia; Saccharomyces Cerevisiae..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1033041
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Inibição da oviposição de Ceratitis capitata em bagas de uva itália tratadas com formulação comercial de óleo de nim (Azadirachta indica). Repositório Alice
GARZIERA, L.; SANTOS, D. C. C. doS; DAMASCENO, I. C.; SILVA, G. B. da; PARANHOS, B. A. J..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Óleo de nim; Repelente natural; Oviposição; Bagas de uva; Moscas-das-frutas.; Ceratitis Capitata; Inseticida; Praga..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/871290
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