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Cashew nut-based beverage: development, characteristics and stability during refrigerated storage. Repositório Alice
LIMA, J. R.; BRUNO, L. M.; WURLITZER, N. J.; SOUSA, P. H. M. de; HOLANDA, S. A. de M..
A cashew nut-based beverage was obtained using broken cashew kernels and its composition and stability were evaluated during refrigerated storage for 60 days. Sensory tests were performed to define the formulation, testing the best proportion between kernels and water, the effect of kernel roasting, the ideal sweetness, the beverage attributes and the sensory acceptance. A cashew nut beverage can be obtained by grinding the kernel with water in the proportion of 1:10 (m/m) with added sugar at 3%, followed by heat treatment at 140ºC for four seconds. The proximate composition was 11.49% total solids, 0.26% ashes, 1.83% proteins, 3.97% lipids and 5.43% total carbohydrates. The pH remained above 6.49 and the color darkened during storage. The product was...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Dairy substitute; Nut milk; Anacardium occidentale L; Cashew kernel; Cashew nuts.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1128913
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Development and validation of a reversed phase HPLC method for determination of anacardic acids in cashew (Anacardium occidentale) nut shell liquid. Repositório Alice
FILHO, F. O.; ALCÂNTARA, D. B.; RODRIGUES, T. H. S.; SILVA, L. M. A. e; SILVA, E. de O.; ZOCOLO, G. J.; BRITO, E. S. de.
bitstream/item/178250/1/ART18024.pdf
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Anacardium Occidentale; Castanha de Caju; Model validation; Cashew nuts.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1092152
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Seleção de clones de cajueiro comum pelo método em "Tandem" e índice de classificação. Repositório Alice
PAIVA, J. R. de; CAVALCANTI, J. J. V.; BARROS, L. de M.; CORRÊA, M. C. de M.; MAIA, M. C. C.; COSTA FILHO, A. B..
Com o objetivo de selecionar clones de cajueiro comum e avaliar a eficiência da metodologia do índice da soma de classificação no melhoramento da cultura foi instalado, em 1999, um experimento em área de produtor, no município de Beberibe, CE, no delineamento de blocos ao acaso com 40 clones, três repetições e cinco plantas por parcela, no espaçamento de 10 m x 10 m. Os clones foram avaliados, durante cinco anos, para altura de planta (m) e diâmetro da copa (m). A avaliação da produção de castanha (kg/planta/safra) foi feita em três safras. A maior produtividade de castanha foi para o clone Comum 30, com 885 kg.ha-1 e 1.117 kg.ha-1, respectivamente na primeira e segunda safra, enquanto que o clone Comum 21 se destacou no terceiro ano de produção com 1.299...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Método Tandem; Tandem method; Índice de classificação; Rank index; Beberibe (CE); Ceará; Melhoramento genético vegetal; Caju; Castanha de caju; Anacardium occidentale; Clone; Seleção genética; Plant breeding; Cashew fruit; Cashew nuts; Clones; Selection methods; Fitomejoramiento; Marañón; Nuez de marañón; Métodos de selección.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/507376
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