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FERNANDES, F. A.; CERRI, C. C.; FERNANDES, A. H. B. M.. |
Estudou-se uma cronosseqüência de introdução de pastagens cultivadas em áreas com 10 e 20 anos de implantação, tendo uma área de Cerrado intacto como referência. Coletaram-se amostras até 40cm de profundidade ao longo de dois transectos, para cálculo dos estoques de C e N e determinações químicas. Também abriram-se trincheiras e coletaram-se amostras de solo até 1m de profundidade, para estudo das variações nos conteúdos de C e N no perfil. Após 10 anos de cultivo, o solo apresentou aumento no teor de bases trocáveis e na capacidade de troca catiônica, e diminuição da acidez. Entretanto, após 20 anos, os teores de bases trocáveis e a capacidade de troca catiônica diminuíram e a acidez aumentou, indicando tendência do sistema de retornar ao equilíbrio... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Característica química; Bases trocáveis; Carbono orgânico; Frações húmicas; Chemical characteristics; Organic carbon; Humic fractions; Cultivated pasture; Acidez; Fracionamento; Matéria Orgânica; Nitrogênio; Pastagem Cultivada; Solo; Pantanal; Acidity; Fractionation; Exchangeable cations; Organic matter; Nitrogen; Soil. |
Ano: 2002 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/810747 |
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Rosa,Cassia Inês Lourenzi Franco; Clemente,Edmar; Oliveira,Dalany Menezes; Todisco,Katieli Martins; Costa,Jose Maria Correia da. |
ABSTRACT The aim of this work was to analyse the effects of 1-MCP upon the post-harvest quality of the orange cv. Pera stored for 45 days at a temperature of 7 ºC. The fruit was divided into four treatments, and then submitted to the application of three concentrations of 1-methylciclopropene (0.1, 0.5 and 1.0µL.L-1) for a period of 12 hours.The fruitwas again then stored at a temperature of 7 ºC. The rate of respiration was determined, together withcoloration of the epidermis, SS, TA, ratio, vitamin C, total carotenoids, phenolic compounds, total and reducing sugars, weight loss and juice yield. The data were submitted to analysis of variance (F-Test), and the averages were analysed by regression (P≤0.05). According to the results, it could be seen that... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Citrus sinensis L; Osbeck; Chemical characteristics; Antioxidant compounds; Respiration. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902016000400624 |
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Alejos de la Fuente, José Isidro. |
Con el objetivo de evaluar las características químicas de ensilados de pencas de nopal tunero y excretas pecuarias (pollinaza y estiércol bovino), se realizaron 2 experimentos con arreglos factoriales de tratamientos 4 x 4 en diseños experimentales completamente al azar; las unidades experimentales fueron 64 microensilados (16 tratamientos con 4 repeticiones), para cada experimento; con 6 kg de una mezcla compuesta con pencas de nopal, rastrojo de maíz molido, excretas pecuarias y melaza; ensilados en 4 tiempos: 0, 30 ,60 y 90 días (Factor A), con 4 concentraciones de excretas pecuarias: 0, 20, 30 y 50% (Factor B). Al incrementar el tiempo de ensilaje, aumentaron (P < 0.0001) la PC, carbohidratos no fibrosos (CNF), cenizas (C), EM (Mcal/kg), ácido... |
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Palavras-chave: Ensilaje; Nopal; Excretas pecuarias; Características químicas; Silage; Prickly pear cladodes; Poultry litter; Cattle manure; Chemical characteristics; Ganadería; Doctorado. |
Ano: 2013 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/2054 |
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SILVA,Edson Pablo da; SIQUEIRA,Heloisa Helena; DAMIANI,Clarissa; VILAS BOAS,Eduardo Valério de Barros. |
Abstract The objective of this work was to characterize promising fruit crops and to explore opportunities for the sustainable and commercial use of flours obtained from fruits as an ingredient in snack bars. The fruit selected was Jeriva, which grow from north to eastern Brazil, and can be found in the Savanna biome. The fruit flour was obtained from dehydrated pulps and the proximate composition, dietary fiber, vitamin C, % scavenging free radicals, mineral composition, pH, ºBrix, titratable acidity and sensory analysis were determined. The flour was incorporated into the formulation by partial substitution of the standard ingredients of snack bars. The presence of increasing amounts (up to 20%) of Jeriva fruit flour resulted in sensory accepted snack... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Nutritional source; Chemical characteristics; Fiber content; Bioactive compounds; Queen palm. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000300421 |
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