Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Good Manufacturing Practices, Hazard Analysis and Critical Control Point plan proposal for distilleries of cachaça Scientia Agricola
Bortoletto,Aline Marques; Silvello,Giovanni Casagrande; Alcarde,André Ricardo.
ABSTRACT: Cachaça poses many quality (appearance, taste, consumer acceptability) and safety hazards (chemical, metal, and microbiological contaminations during the process). In this work, an effort is made for the quality and safety analysis of cachaça, by describing and outlining the potential hazards in every step of the process. This study revealed that the critical control points (CCPs) involved in Good Manufacturing Practices (GMP) to prevent cachaça safety hazards are the stages of sugarcane growing, sugarcane harvesting, fermentation, distillation, and aging process. The most significant factors for both CCPs and critical points (CPs) that should be controlled are determined. The implementation of the Hazard Analysis and Critical Control Point...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Quality; Microbiological hazards; Chemical hazards; Sugar cane spirit.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162018000500432
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Plano de segurança para utilização do cianeto de potássio. Infoteca-e
SANTOS, R. C. P.; BARROS, G. T..
bitstream/item/207799/1/CNPS-DOC-211-2019.epub
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Produto Químico; Prevenção de Acidente; Cianeto; Chemical hazards; Chemical substances; Accident prevention; Potassium cyanide.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1117617
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional