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PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; WENDLAND, A.; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; NASCENTE, A. S.; CABRERA DIAZ, J. L.; CARVALHO, H. W. L. de; ALMEIDA, V. M. de; MELO, C. L. P. de; COSTA, A. F. da; POSSE, S. C. P.; MAGALDI, M. C. de S.; ABREU, A. de F. B.; GUIMARÃES, C. M.; OLIVEIRA, J. P. de; MOREIRA, J. A. A.; MARTINS, M.; SOUZA FILHO, B. F. de. |
BRS Esteio is a common bean cultivar with black grains of excellent cooking quality, suited for cultivation in 21 Brazilian States. In 77 trials of Value for Cultivation and Use, the cultivar had a normal cycle (90 days), an average yield of 2,529 kg ha-1, which is 8.1% higher than that of the control cultivars, a high yield potential (4,702 kg ha-1), upright growth, tolerance to lodging, and moderate resistance to anthracnose. |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Tolerância ao acamamento; Crescimento vertical; Upright growth; Lodging tolerance; Feijão; Phaseolus vulgaris; Crescimento; Variedade; Rendimento; Produtividade; Antracnose; Variedade resistente; Melhoramento genético vegetal; Cultivars; Lodging resistance; Plant breeding. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/978825 |
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