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Morphological and molecular characterization of Isostichopus sp. in the Colombian Caribbean sea JBAG
Vergara,W; Agudelo,V; Castro,L; R. Rodríguez,A; Eeckhaut,I.
Isostichopus sp. (Aspidochirotida: Stichopodidae) are sea cucumbers widely distributed in the Caribbean Sea. Amongst them, Isostichopus badionotus is one of the most harvested species. It shows a wide range of morphotypes widespread in the Caribbean region including different habitats (muddy, sandy and rocky bottoms, and sea grass beds). In Colombia, three morphotypes can be distinguished; two of them live in sea grass beds while the third one is found on rocky substrates. The present study describes the morphological characteristics of these morphotypes and analyzes their genetic structures through 16S rDNA and COI data. Our phylogenetic analyses show that the morphotype living on rocky substrates is morphologically and genetically distinct from the two...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cucumbers; COI; 16S rDNA; Isostichopus badionotus.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1852-62332018000200004
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Producao de pepino para industria no Perimetro Irrigado do Gorutuba. Repositório Alice
RESENDE, G. M. de; PESSOA, H. B. S. V..
Com o objetivo de identificar cultivares mais produtivas de pepino para conserva conduziu-se um experimento no periodo de agosto a outubro de 1988 no Campo Experimental do Gorutuba, Porteirinha, MG. O delineamento experimental utilizado foi de blocos ao acaso com dez cultivares (Colonia, Guaira, Ginga-AG-77, Indaial, Itapema, Levina, Perola, Primepak, Score e Tamor) e quatro repeticoes. As cutivares Tamor (10,17 t/ha), Indaial (10,13 t/ha), Colonia (10,11 t/ha), Score (9,80 t/ha), Ginga AG-77 (9,75 t/ha) e Levina (9,62 t/ha), foram estatisticamente mais produtivas. A cultivar Primepk apresentou o maior peso medio de fruto (6,08g), tendo a cultivar Score apresentado o maior numero de frutos por plantas (26,79 frutos). Para classificacao de frutos...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cucurbitácea; Pepino; Hortaliça; Cucumis Sativus; Produtividade; Variedade; Cucumbers; Varieties.
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/133026
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Produtividade e qualidade de cultivares de pepino para processamento em função da densidade de plantio. Repositório Alice
RESENDE, G. M. de; FLORI, J. E..
Com o objetivo de avaliar o rendimento e a qualidade de cultivares de pepino para processamento em diferentes espaçamentos de plantio, instalou-se um experimento em Petrolina, PE, no período de abril a julho de 1999.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Cultivo; Comportamento de cultivar; Pepino; Processamento; Produtividade; Qualidade; Variedade; Cucumbers; Cultivars.
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/156113
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Rendimento e qualidade de cultivares de pepino para processamento de funão do espaçamento de plantio. Repositório Alice
RESENDE, G. M. de; FLORI, J. E..
Avaliou-se o rendimento e a qualidade de cultivares de pepino para processamento em diferentes espaçamentos de plantio, em experimento em Petrolina (PE), de abril a julho/99. O delineamento experimental utilizado foi de blocos casualizados sendo os tratamentos dispostos ao esquema fatorial 5 x 3, compreendendo cinco cultivares (Calypso, Eureka, Supremo, Vlaspik e Vlasset) e três espaçamentos entre plantas (0,20; 0,30 e 0,50m) com três repetições. A parcela experimental foi composta de quatro linhas de 3,0 m espaçadas de 1,00 m, com duas plantas por cova, sendo as duas linhas centrais consideradas como área útil. Verificou-se efeitos lineares negativos na produtividade com o incremento do espaçamento entre plantas para as cultivares Vlaspik, Vlasset e...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Classificação; Densidade; Cucumis Sativus; Pepino; Produtividade; Cucumbers.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/153993
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THE IMPACT OF THE PHASE OUT OF METHYLBROMIDE ON THE U.S. VEGETABLE INDUSTRY AgEcon
VanSickle, John J.; Nalampang, Sikavas.
Methyl bromide is a critical soil fumigant used in the production of several fresh fruit and vegetables grown in the U.S. The U.S. Clean Air Act of 1992, as amended in 1998, requires that methyl bromide be phased out of use by 2005. A mathematical programming model of the North American vegetable market indicates that the elimination of methyl bromide will have significant impacts on U.S. growers of fruit and vegetables that rely on methyl bromide for soil fumigation purposes. The schedule for eliminating methyl bromide has resulted in a 50% decline in methyl bromide availability and has resulted in significant increases in the price of methyl bromide. The vegetable industry has not felt the impact that the reduction in methyl bromide may have, however, as...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Methyl bromide; Montreal Protocol; U.S. Clean Air Act; North American vegetable market; Strawberries; Tomatoes; Bell peppers; Eggplant; Cucumbers; Squash; Watermelons; Crop Production/Industries.
Ano: 2002 URL: http://purl.umn.edu/15664
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