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Assessment of the strategies of organic fruit production and fruit drying in Uganda JARTS
Chongtham, Iman Raj; University of Copenhagen, Faculty of Life Sciences, Department of Agriculture and Ecology, Denmark; Neergaard, Andreas de; University of Copenhagen, Faculty of Life Sciences, Department of Agriculture and Ecology, Denmark; Pillot, Didier; Institut des Régions Chaudes, Agrinatura, Montpellier SupAgro, France.
Organic agriculture in Uganda is developing at a fast pace and despite this trend Uganda is still unable to produce enough fresh and dry organic fruits mainly pineapple to meet the exporters demand. This current research investigated the strategies of farmers at production level by assessing the pros and cons of fruit growing, organic agriculture and fruit drying in order to understand the underlying causal factor for the low production of organic dry fruits in a major fruit producing district of Uganda.The study was carried out in two separate and distinctive areas; one which only produces and export fresh organic pineapple and the other which exports dried fruits (mainly pineapple and papaya). About 10% of the farmers in the two study areas were surveyed...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Agricultultural economics; Conventional agriculture; Decision; Dried fruits; Export; Household; Organic agriculture; Coffee husk.
Ano: 2010 URL: http://www.jarts.info/index.php/jarts/article/view/2010082734328
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DIAGNÓSTICO SÓCIO-ECONÔMICO E IMPLANTAÇÃO DE ARRANJO PRODUTIVO LOCAL (APL) DA BANANA ORGÂNICA NO RIO DE JANEIRO AgEcon
Pereira, Paulo Rodrigues Fernandes; Lima, Luiz Carlos Oliveira; Funcke, Andre Luis; Borsoi, Tales Neri; Santos, Rudislei.
O agronegócio do Leite desempenha um papel importante dentro do setor agropecuário; todavia, tem sofrido os efeitos das diversas políticas macroeconômicas e setoriais. De forma semelhante, o agronegócio do leite tem relevância para o estado de Rondônia. A característica da produção no Estado está centrada na monocultura familiar de baixa produtividade, donde é possível inferir que os riscos de produção são elevados. Isto posto, esse trabalho teve a finalidade mensurar o quão arriscado é a atividade de uma propriedade rural. Os resultados indicaram que os riscos são de fato bastante elevados; todavia, identificou-se que o fator gerencial é importante para os riscos permaneçam altos, ou seja, decisões gerenciais são capazes alterar esse quadro como elevar...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Leite; Risco; Rondônia; Gestão; Decisão; Milk; Risk; Rondonia; Management; Decision; Agribusiness; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/108926
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