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Antimicrobial activity of citrus oil agaisnt salmonella and escherichia coli growth. Repositório Alice
MALDONADE, I. R.; SANJINEZ-ARGANDONA, E. J.; GINANI, V. G..
In this overview, the aim of this work was to evaluate the effect of citrus oil to inhibit the growth of Escherichia coli and Salmonella, ?in vitro?, to be used as sanitizer to wash fresh - cut produce.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Oleo essencial; Escherichia Coli; Salmonella..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/996478
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Atividade antibacteriana de desinfetantes para uso na produção orgânica de aves. Repositório Alice
JAENISCH, F. R. F.; KUCHIISHI, S. S.; COLDEBELLA, A..
Projeto/Plano de Ação: 16.00.300.04-00.
Tipo: -- Palavras-chave: Desinfetantes; Biodegradável; Avicultura orgânica.; Escherichia Coli; Staphylococcus Aureus.; Salmonella Enteritidis..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/878368
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Avaliação da atividade antibacteriana do extrato hidroalcoólico da erva-mate (Ilex paraguariensis). Repositório Alice
SILVA, A. C. G.; HELM, C. V.; MACIEL, G. M..
Resumo.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Atividade antimicrobiana.; Ilex paraguariensis; Escherichia Coli; Staphylococcus Aureus..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1058636
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Avaliação da qualidade microbiológica de queijos produzidos com leite de cabra. Repositório Alice
FERNANDES, D. R.; FERREIRA, C. C. A.; SILVA, L. M. F.; SOUZA, V. de.
Resumo: Os queijos são relatados como um dos alimentos mais envolvidos em casos de intoxicação alimentar, sendo Staphylococcus aureus o micro-organismo mais isolado. Esta contaminação é favorecida em decorrência da qualidade microbiológica do leite e do processamento de queijo que envolve uma série de etapas consideradas críticas pelo alto risco de contaminação. Entre estas etapas destacam-se a pasteurização do leite, limpeza dos equipamentos e utensílios para fabricação, higiene dos manipuladores, entre outros fatores. São várias as fontes de contaminação na cadeia produtiva do leite, porém, os micro-organismos envolvidos em casos de mastite, como Staphylococcus aureus, apresentam destacada relevância devido a capacidade de produzirem enterotoxinas, que...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Queijo de cabra; Boas práticas de fabricação; BPF; Qualidade de alimento.; Caprino; Tecnologia de alimento; Microbiologia de alimento; Escherichia Coli; Segurança Alimentar; Staphylococcus Aureus.; Goat cheese..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1062839
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Avaliação microbiológica de filmes comestíveis à base de polpa de acerola adicionado de ácido sórbico. Repositório Alice
GALAS, K. S.; BRUNO, L. M.; SANTOS, J. G. dos; MIRANDA, K. W. E.; AZEREDO, H. M. C. de.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Conservante; Agente antimicrobiano; Levedura.; Escherichia Coli; Staphylococcus Aureus..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/877455
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Avaliação microbiológica de polpa de açaí congelada comercializada na cidade do Rio de Janeiro. Repositório Alice
CAYRES, C. A.; PENTEADO, A. L.; PEREIRA, K. S.; SOARES, C. M..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Bolores e leveduras; Qualidade microbiológica.; Açaí; Escherichia Coli; Salmonella..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/873848
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Bacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure. Repositório Alice
SANTOS, D, dos; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. de; LAMBAIS, E.; LAMBAIS, G.; NAGAHAMA, H.; ZANINE, A.; SANTOS, F. N.; SOARES, R.; SOBRAL, G.; JUSTINO, E.; LEMOS, M.; OLIVEIRA, C. J. de.
The chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Comunidade bacteriana; Nopalea Cochenillifera; Escherichia Coli; Aerobiose; Forragem; Cacto; Capim Buffel; Composição Química; Palma Forrageira; Aerobiosis; Escherichia; Forage; Forage grasses.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1147143
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Characterization of CMY-2-type betalactamase-producing Escherichia coli isolated from chicken carcasses and human infection in a city of South Brazil. Repositório Alice
KOGA, V. L.; MALUTA, R. P.; WANDERLEY D. DA SILVEIRA, W. D.; RIBEIRO, R. A.; HUNGRIA, M.; VESPERO, E. C.; NAKAZATO, G.; KOBAYASHI, R. K. T..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Escherichia Coli; Microbiologia do Solo; Chickens; Escherichia.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1117734
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Cloning, purification, and partial characterization of Bacillus subtilis urate oxidase expressed in Escherichia coli. Repositório Alice
PFRIMER, P.; MORAES, L. M. P. DE; GALDINO, A. S.; SALLES, L. P.; REIS, V. C. B.; MARCO, J. L. DE; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TORRES, F. A. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Bacillus subtilis urate oxidase; Escherichia Coli.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/883191
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Como (re)conhecer e controlar a mastite em rebanhos bovinos. Infoteca-e
BRITO, J. R. F.; BRITO, M. A. V. P.; ARCURI, E. F..
bitstream/item/65232/1/CT-70-Como-re-conhecer-e-controlar-a-mastite.pdf
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Qualidade do leite; Mastite - características; Células somáticas; Programas de controle; CCS; Mastite subclínica.; Escherichia Coli; Mamite.; Streptococcus agalactiae..
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/594822
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Efeito antimicrobiano do óleo essencial do capim-limão sobre patógenos em repolho. Repositório Alice
MACHADO, T. F.; PEREIRA, R. de C. A.; BORGES, M. de F.; REBOUÇAS, J. O.; OLIVEIRA, M. F..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Salmonella Typhimurium; Escherichia Coli; Listeria Monocytogenes.; Cymbopogon citratus..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1059869
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Evaluation de la qualité des zones de production conchylicole. Département du Morbihan. Edition 2020 ArchiMer
Rocq, Sophie; Gabellec, Raoul; Piquet, Jean-come; Cochennec-laureau, Nathalie.
Après un rappel des objectifs, du fonctionnement et de la méthode d’interprétation des résultats du réseau de contrôle microbiologique (REMI) et du réseau de surveillance chimique (ROCCH), ce rapport comprend un bilan national et décrit le programme annuel 2019 du département du Morbihan. Il présente l’ensemble des résultats obtenus, en particulier l’estimation de la qualité microbiologique et chimique des zones de production de coquillages classées. Sur 54 zones classées et suivies en 2019, 40 ont un classement sanitaire concordant avec l’estimation de leur qualité, 10 ont un classement sanitaire qui ne concorde pas avec l’estimation de leur qualité et 4 ont un nombre de données insuffisant pour estimer leur qualité. Ces estimations de la qualité des...
Tipo: Text Palavras-chave: REMI; Escherichia Coli; Contamination bactériologique des coquillages; ROCCH; Contaminants chimiques; Milieu marin; Classement sanitaire des zones de production; Morbihan; 2020.
Ano: 2020 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00624/73580/72988.pdf
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Evaluation de la qualité des zones de production conchylicole. Département du Morbihan. Edition 2021 ArchiMer
Rocq, Sophie; Gabellec, Raoul.
Après un rappel des objectifs, du fonctionnement et de la méthode d’interprétation des résultats du réseau de contrôle microbiologique (REMI) et du réseau de surveillance chimique (ROCCH), ce rapport comprend un bilan national et décrit le programme annuel 2020 du département du Morbihan. Il présente l’ensemble des résultats obtenus, en particulier l’estimation de la qualité microbiologique et chimique des zones de production de coquillages classées. Sur 54 zones classées et suivies en 2020, 39 ont un classement sanitaire concordant avec l’estimation de leur qualité, 13 ont un classement sanitaire qui ne concorde pas avec l’estimation de leur qualité et 2 ont un nombre de données insuffisant pour estimer leur qualité. Ces estimations de la qualité des...
Tipo: Text Palavras-chave: REMI; Escherichia Coli; Contamination bactériologique des coquillages; ROCCH; Contaminants chimiques; Milieu marin; Classement sanitaire des zones de production; Morbihan; 2021.
Ano: 2021 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00691/80278/83363.pdf
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Evaluation de la qualité des zones de production conchylicole : Département : Landes Edition 2006 ArchiMer
Cantin, Christian; Neaud-masson, Nadine; Mayeur, Didier.
After a reminder of the objectives, operation and method of interpreting the results of the REMI microbiological monitoring network, this report establishes a national assessment and describes the annual programme of the Landes region. It presents all of the results obtained, in particular the assessment of the quality of classified shellfish production areas and the evolution of their quality.
Tipo: Text Palavras-chave: Microbiology; Environment quality; Shellfish culture; Département des Landes; Classement sanitaire des zones de production; Contamination bactériologique des coquillages; Escherichia Coli; REMI.
Ano: 2006 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2006/rapport-2101.pdf
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Experimental infection with enteropathogenic Escherichia coli identified by PCR using enteric-coated capsules in boxer pups. Repositório Alice
GOUVEIA, E. M. F.; SILVA, I. S.; NAKAZATO, G.; ARAUJO, F. R.; CHANG, M. R..
To verify the possibility of an experimental infection with enteropathogenic Escherichia coli and to confirm by PCR that the symptoms manifested after infection were due to the virulence factors of the studied bacteria. Methods: Experimental units were 14 healthy pups of Boxer breed, aged 60 days. The animals were divided into three groups. One animal from each litter was included in a control group and the remaining animals were divided into two groups: one inoculated with strain 4083, and another one inoculated with strain SPA14. Gelatinous capsules coated with enteric-coating solution were used for the inoculation of strains. E. coli isolation from feces was performed for all tested animals, and the extracted DNA was subjected to Polymerase Chain...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Cão; Escherichia Coli; Sanidade Animal..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/897438
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Expressão heteróloga de uma potencial Beta-glicosidase de Paenibacillus sp. Repositório Alice
SALES, R. M. M.; SOUTO, B. de M.; ARAUJO, A. de R. B.; QUIRINO, B. F..
O mercado industrial de enzimas cresce em bilhões de dólares todos os anos de acordo com a empresa Business Communication Company Research (BCC), pois as enzimas desempenham papel importante na catálise de muitas reações químicas em processos industriais. As Beta-glicosidases desempenham uma posição importante no mercado de enzimas, devida a sua alta versatilidade, criando a possibilidade de imergi-las em muitas áreas do mercado. Em projetos anteriores da Embrapa Agroenergia, foram construídas bibliotecas metagenômicas e genomas de microrganismos da biodiversidade brasileira foram sequenciados. A partir dessas bibliotecas foi possível fazer triagens funcionais na busca de atividade Beta-glicosidase. Alguns dos genes encontrados foram expressos em...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Celulose; Enzima; Escherichia Coli; Cellulose; Beta-glucosidase.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127585
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Expression in Escherichia coli, purification, refolding and antifungal activity of an osmotin from Solanum nigrum. Repositório Alice
CAMPOS, M. de A.; SILVA, M. S.; MAGALHÃES, C. P.; RIBEIRO, S. G.; SARTO, R. P. D.; VIEIRA, E. A.; GROSSI de SÁ, M. F..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Atividade antifúngica; Escherichia Coli; Solanum nigrum.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/190761
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Genetic similarities of Escherichia coli isolated from different substrates of the broiler production chain. Brazilian Journal of Poultry Science, v. 23, n. 1, 2021. Repositório Alice
TELES, P. F. S.; BOIAGO, M. M.; FRIGO, A.; RAMPAZZO, L.; ARAÚJO, D. N.; KICH, J. D.; REBELATTO, R.; FURIAN, T. Q.; STEFANI, L. M..
Abstract: Brazil is the largest exporter of chicken meat and poultry farming is one of the most important productive segments, despite major losses due to the bacterium Escherichia coli, which is also a zoonotic microorganism. The objetive of this study was to isolate E. coli and to evaluate its transmissibility potential from the field to chicken meat using the Pulsed Field Gel Electrophoresis (PFGE) technique. Environmental samples (poultry litter, soil and water) were collected from broiler farms located in the South of Brazil where the majority of the Brazilian poultry production occurs. In addition, chicken meat (gizzard, heart, drumette and tulip) samples were collected from local supermarkets. As results, 47.36% of the samples were positives for E....
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Pulsed field gel electrophoresis; Produção Animal; Frango de Corte; Salmonella; Escherichia Coli; Isolamento; Epidemiologia; Microbiologia; Saúde Pública; Meio Ambiente; Environment; Epidemiology; Microbiology; Public health.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1133298
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Leptodactylus ocellatus (Amphibia): mechanism of defense in the skin and molecular phylogenetic relationships. Repositório Alice
LEITE JÚNIOR, J. M. A.; SILVA, L. P. da; SILVA LEITE, R. R.; FERRARI, A. S.; NORONHA, S. E. de; SILVA, H. R.; BLOCH JUNIOR, C.; LEITE, J. R. de S. de A..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Frog; ; Escherichia Coli; Leptodactylus Ocellatus.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/663611
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Manual prático para formação e capacitação de grupos comunitários em métodos de monitoramento de qualidade da água - Módulo II: avaliação bacteriológica da água. Infoteca-e
SISTE, C. E.; GIRÃO, E. G.; DUNCAN, B. L..
O ambiente aquático; O meio ambiente e o mundo invisível dos micróbios; Poluição e padrões de qualidade de água; Desenvolvendo um plano de monitoramento; Material de amostragem; Metodologia; Manejo de dados e desenvolvimento de ações.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Monitoramento bacteriológico.; Escherichia Coli; Qualidade da Água..
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/697510
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