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Ação microbiológica de filme de acetato com óleos essenciais em queijo coalho. Repositório Alice
SILVA, S. M. F.; MARTINS, C. M.; BASTOS, M. do S. R.; SANTOS, K. M. O. dos; VASCONCELOS, A. S. do E.; CANUTO, K. M..
Resumo: As embalagens biodegradáveis têm sido amplamente exploradas como alternativas para substituição das embalagens convencionais. Estudos vêm sendo direcionados visando não somente a proteção, mas também a interação com o produto. Em alimentos as embalagens ativas atuam como barreira a agentes externos, contribuindo com uma melhor qualidade do produto e prolongando a vida de prateleira. A incorporação de substâncias antimicrobianas em embalagens é uma estratégia para solucionar o problema da contaminação microbiana em alimentos.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Filme biodegradável; Acetato de celulose; Queijo; Óleo essencial; Microbiológica; Biofilme; Preservação de alimento; Embalagem; Cheese; Plastic film covers; Packaging materials; Essential oils; Food prerervation; Edible films.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1005546
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Activity of polyphenoloxidase and peroxidase in non-dormant potato tubers treated with sprout suppressors Ciênc. Tecnol. Aliment.
SANTOS,Mirelle Nayana de Sousa; LIMA,Paula Cristina Carvalho; ARAUJO,Fernanda Ferreira de; ARAÚJO,Nicolas Oliveira de; FINGER,Fernando Luiz.
Abstract One of the major problems affecting potatoes quality on stored is the susceptibility to enzymatic browning, which occurs mainly after wounds during the harvest, at postharvest handling and by aging, leading to the development of dark color compounds. Enzymatic browning is associated with the action of polyphenoloxidases (PPO) and peroxidases (POD), which use phenolic compounds and oxygen as substrates. The products of these enzymes cause undesirable changes of color and flavor of processed potato products. The present study aimed to evaluate some kinetic properties based to optimum pH and reaction temperature, and to determine changes on activity of potato tubers PPO and POD treated with sprouting suppressors compounds menthol and eugenol. For...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Solanum tuberosum; Essential oils; Oxidative enzymes; Postharvest storage.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019005024103
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Alternativas de controle da antracnose em açaizeiro causada por Colletotrichum gloesporioides. Repositório Alice
PINHEIRO, M. A. B.; NOGUEIRA, S. R.; MACEDO, P. E. F. de.
Euterpe precatoria Mart. É a principal espécie de açaí ocorrente no Acre. A antracnose, causada pelo fungo Colletotrichum gloeosporoides. Esse trabalho foi realizado na Embrapa Acre e teve por objetivo avaliar concentrações/princípios ativos com potencial para o controle da antracnose.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Dilapiol; Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Colletotrichum gloesporioides; Aceites esenciales; Antracnosis; Bioplaguicidas; Enfermedades fungales de las plantas; Hongos patógenos de las plantas; Açaí; Doença fúngica; Antracnose; Pimenta de macaco; Óleo essencial; Fungicida orgânico; Glomerella Cingulata; Euterpe precatoria; Fungal diseases of plants; Plant pathogenic fungi; Anthracnose; Piper aduncum; Essential oils; Biopesticides.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090582
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Alternativas de controle da Antracnose em açaizeiro, causada por Colletotrichum gloesporioides. Repositório Alice
PINHEIRO, M. A. B.; NOGUEIRA, S. R.; MACEDO, P. E. F. de.
Euterpe precatoria Mart. É a principal espécie de açaí ocorrente no Acre. A antracnose, causada pelo fungo Colletotrichum gloeosporoides. Esse trabalho foi realizado na Embrapa Acre e teve por objetivo avaliar concentrações/princípios ativos com potencial para o controle da antracnose.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Assai palm; Dilapiol; Dilapidol; Doença de planta; Açaí; Fungo; Antracnose; Colletotrichum gloeosporioides; Fungicida orgânico; Óleo essencial; Pimenta de macaco; Plant diseases and disorders; Euterpe precatoria; Fungi; Anthracnose; Glomerella cingulata; Biopesticides; Essential oils; Piper aduncum; Enfermedades y desórdenes de las plantas; Antracnosis; Bioplaguicidas; Aceites esenciales.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1075053
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Anti-Candida activity and chemical composition of Cinnamomum zeylanicum blume essential oil BABT
Castro,Ricardo Dias de; Lima,Edeltrudes Oliveira.
The purpose of this study was to identify the anti-Candida activity and chemical composition of the essential oil (EO) of Cinnamomum zeylanicum (cinnamon). For this, tests were conducted to determine the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) and the action of C. zeylanicum EO on fungal cell wall of Candida albicans, C. tropicalis and C. krusei strains. The composition of the was analysed by gas chromatography with mass spectrometry. Significant antifungal activity of the EO was observed on the strains tested, with 87.5% and 62.5% of them sensitive, respectively at a MIC of 312.5 µg/mL and MFC of 2500 µg/mL. In the presence of sorbitol, the MIC was 625 µg/mL against all the strains, showing a possible action of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Candidiasis; Cinnamomum zeylanicum; Essential oils.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132013000500005
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Antifungal and antimycotoxigenic activity of essential oils from Eucalyptus globulus, Thymus capitatus and Schinus molle Ciênc. Tecnol. Aliment.
LÓPEZ-MENESES,Ana Karenth; PLASCENCIA-JATOMEA,Maribel; LIZARDI-MENDOZA,Jaime; ROSAS-BURGOS,Ema Carina; LUQUE-ALCARAZ,Ana Guadalupe; CORTEZ-ROCHA,Mario Onofre.
Abstract Essential oils (EO) of eucalyptus (Eucalyptus globulus L.), thymus (Thymus capitatus L.) pirul (Schinus molle L.) were evaluated for their efficacy to control Aspergillus parasiticus and Fusarium moniliforme growth and their ability to produce mycotoxins. Data from kinetics radial growth was used to obtain the half maximal inhibitory concentration (IC50). The IC50 was used to evaluate spore germination kinetic and mycotoxin production. Also, spore viability was evaluated by the MTT assay. All EO had an effect on the radial growth of both species. After 96 h of incubation, thymus EO at concentrations of 1000 and 2500 µL L–1 totally inhibited the growth of F. moniliforme and A. parasiticus, respectively. Eucalyptus and thymus EO significantly...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antifungal properties; Essential oils; Mycotoxin production; Aspergillus parasiticus; Fusarium moniliforme.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612015000400664
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Antifungal treatment with carvacrol and eugenol of oral candidiasis in immunosuppressed rats BJID
Chami,N.; Chami,F.; Bennis,S.; Trouillas,J.; Remmal,A..
Carvacrol and eugenol, the main (phenolic) components of essential oils of some aromatic plants, were evaluated for their therapeutic efficacy in the treatment of experimental oral candidiasis induced by Candida albicans in immunosuppressed rats. This anticandidal activity was analyzed by microbiological and histopathological techniques, and it was compared with that of nystatin, which was used as a positive control. Microbiologically, carvacrol and eugenol significantly (p<0.05) reduced the number of colony forming units (CFU) sampled from the oral cavity of rats treated for eight consecutive days, compared to untreated control rats. Treatment with nystatin gave similar results. Histologically, the untreated control animals showed numerous hyphae on...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carvacrol; Eugenol; Experimental oral candidiasis; Antifungal activity; Essential oils.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-86702004000300005
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Antimicrobial activities of six essential oils commonly used as condiments in Brazil against Clostridium perfringens BJM
Radaelli,Marcela; Silva,Bárbara Parraga da; Weidlich,Luciana; Hoehne,Lucélia; Flach,Adriana; Costa,Luiz Antonio Mendonça Alves da; Ethur,Eduardo Miranda.
Abstract Despite recent advances in food production technology, food-borne diseases (FBD) remain a challenging public health concern. In several countries, including Brazil, Clostridium perfringens is among the five main causative agents of food-borne diseases. The present study determines antimicrobial activities of essential oils of six condiments commonly used in Brazil, viz., Ocimum basilicum L. (basil), Rosmarinus officinalis L. (rosemary), Origanum majorana L. (marjoram), Mentha × piperita L. var. Piperita (peppermint), Thymus vulgaris L. (thyme) and Pimpinella anisum L. (anise) against C. perfringens strain A. Chemical compositions of the oils were determined by GC–MS (gas chromatography–mass spectrometry). The identities of the isolated compounds...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Food-borne disease; Antimicrobial activity; Clostridium perfringens; Spices; Essential oils.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822016000200424
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Antimicrobial activity and potential use of monoterpenes as tropical fruits preservatives BJM
Garcia,Roxana; Alves,Eliomara S.S.; Santos,Mirella P.; Aquije,Glória M.F. Viégas; Fernandes,A. Alberto R.; Santos,Reginaldo B. dos; Ventura,Jose A.; Fernandes,Patricia M.B..
Banana, papaya and pineapple are the most consumed tropical fruits in the world, being Brazil one of the main producers. Fungi Colletotrichum musae, Colletotrichum gloeosporioides and Fusarium subglutinans f.sp. ananas cause severe post harvest diseases and losses in fruits quality. The aim of this work was to evaluate the effectiveness of five monoterpenes to inhibit the mycelial growth and conidia germination of these three phytopathogens. The monoterpenes citral, citronellal, L-carvone, isopullegol and a-pinene were diluted in ethanol to final concentrations from 0.2 to 1%. All monoterpenes were found to inhibit the growth of the three studies fungi in a dose-dependent manner. Citral was the most effective of the oils tested and showed potent fungicidal...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Biocontrol; Essential oils; Banana; Papaya; Pineapple; Plant diseases.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822008000100032
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Antimicrobial activity of essential oil from some Verbenaceae and Asteraceae from Brazilian Cerrado. Repositório Alice
BIZZO, H. R.; SANTOS, M. C. S.; CARVALHO, R. V. de; GOULART, F. R. V.; ALVIANO, C. S.; ALVIANO, D. S..
2016
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Lippia lacunosa; Lippia organoides; Baccharis reticularia; Hoehnephytum trixoides; Óleo essencial; Cromatografia gasosa; Espectrometria; Análise química; Essential oils; Gas chromatography-mass spectrometry; Chemical analysis.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1053512
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Antimicrobial activity of essential oils against Vancomycin-Resistant enterococci (VRE) and Escherichia coli O157:H7 in feta soft cheese and minced beef meat BJM
Selim,Samy.
Eleven essential oils (EOs) were evaluated for their antibacterial properties, against Vancomycin-Resistant Enterococci (VRE) and E. coli O157:H7. EOs were introduced into Brain Heart Infusion agar (BHI) (15ml) at a concentration of 0.25 to 2% (vol/vol) to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for each pathogen evaluated. Results showed that the most active essential oils against bacteria tested were thyme oil, with MIC90 and MBC90 for the VRA strains of 0.25% and 0.5%, respectively. Eucalyptus, juniper and clove oils were the least potent agent, with MIC90 and MBC90 of 2%. Furthermore, the inhibitory effect of these EO were evaluated against VRE and E. coli O157:H7, experimentally inoculated (10³...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Essential oils; VRE; E. coli O157:H7; Feta soft cheese; Minced beef meat.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822011000100023
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Antimicrobial activity of essential oils from Lippia alba, Lippia sidoides, Cymbopogon citrates, Plectranthus amboinicus, and Cinnamomum zeylanicum against Mycobacterium tuberculosis Ciência Rural
Mota,Aquiles Paulino Peres; Dantas,João Carlos Pinheiro; Frota,Cristiane Cunha.
ABSTRACT: The rise in cases of antibiotic-resistant Mycobacterium tuberculosis has become a major obstacle to the effective control of tuberculosis (TB) worldwide. Essential oils (EO) are complex mixtures that may contain between 20 and 60 components, with two or three major compounds at relatively high concentrations (20-70%) that are responsible for their pharmacological properties. The objective of this study was to assess the antimicrobial activity of the EOs, bushy lippia (Lippia alba), rosemary pepper (Lippia sidoides), lemon grass (Cymbopogon citratus), Mexican mint or Indian borage (Plectranthus amboinicus), and true cinnamon (Cinnamomum zeylanicum), against Mycobacterium tuberculosis H37Rv. Chemical characterization of the EOs was performed by gas...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Anti-bacterial agent; Essential oils; Mycobacterium tuberculosis; Lippia alba; Lippia sidoides; Cymbopogon citrates; Plectranthus amboinicus; Cinnamomum zeylanicum..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000600453
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Antimicrobial wound dressing films containing essential oils and oleoresins of pepper encapsulated in sodium alginate films Ciência Rural
Rosa,Jessica Miranda; Bonato,Letícia Bicudo; Mancuso,Carolina Bragine; Martinelli,Laira; Okura,Mônica Hitomi; Malpass,Geoffroy Roger Pointer; Granato,Ana Claudia.
ABSTRACT: Medicated wound dressings are important barriers to avoid contamination and, when they contain antimicrobial additives, can be used as treatment for infected wounds. There are several types of polysaccharide materials that serve as matrices for medicated wound dressings, among them, sodium alginate. For the preparation of the films studied in this paper, sodium alginate was employed in combination with essential oils/oleoresins (EO/OL) of six peppers that are commonly used in cooking. The EO/OL were incorporated at three different concentrations (low, intermediate and high). Most of the films prepared had better dispersion of the EO/OL at the intermediate concentration. All films studied in this research were dissolved in water at different...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Medicated wound dressings; Alginate-based films; Essential oils; Oleoresins; Antibacterial activity.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000300453
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Antioxidant activity of six Portuguese thyme species essential oils IPB - Escola Superior Agrária
Dandlen, S. Anahi; Lima, A. Sofia; Mendes, Marta D.; Miguel, M. Graça; Faleiro, M. Leonor; Sousa, Maria João; Pedro, Luis G.; Barroso, José G.; Figueiredo, A. Cristina.
The essential oils of Thymus caespititius, T. camphoratus, T. capitellatus, T. carnosus, T. pulegioides, T. zygis subsp. zygis and T. zygis subsp. sylvestris collected in diff erent regions of Portugal, including the Azores islands, were evaluated for preventing lipid peroxidation and scavenging free radicals, and hydroxyl and superoxide anions. T. zygis subsp. zygis oil possessed the best capacity for preventing lipid peroxidation (IC50 = 0.030 ± 0.003 mg/ml), immediately followed by the oils isolated from T. zygis subsp. sylvestris collected in diff erent regions of Portugal. IC50 values ranged from 0.066 ± 0.003 to 0.087 ± 0.001 mg/ml in oils isolated from samples from Alcanena and Duas Igrejas, respectively. The oils isolated from T. zygis subsp....
Tipo: Article Palavras-chave: Thymus; Lamiaceae; Labiatae; Antioxidant activity; Essential oils.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/10198/4474
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Atividade antimicrobiana ?in vitro? de óleos essenciais contra patógenos de peixes. Repositório Alice
SOUZA, M. F. C. de; PENTEADO, A. L.; SOUZA, D. R. C. de; QUEIROZ, S. C. N. de.
Resumo: Surtos de doenças bacterianas têm atuado como importante fator limitante para a aquicultura, afetando a sua produção e, como consequência, diminuindo a produtividade. O tratamento dessas doenças é realizado por meio do uso de antibióticos sintéticos. No entanto, esses produtos estão associados ao risco de surgimento de microrganismos resistentes, além de poderem deixar resíduos das substâncias nos peixes, causando riscos potenciais à saúde humana e ao ambiente. Devido a isso, tem surgido a necessidade de realizar pesquisas por alternativas mais saudáveis e sustentáveis. Assim, extratos de plantas e óleos essenciais vêm sendo utilizado como fonte de novas moléculas bioativas. O objetivo desse trabalho foi investigar o potencial antimicrobiano de 31...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Resistência antimicrobiana; Produtos naturais; Atividade antimicrobiana; Aquicultura; Óleos essenciais; Peixe; Piscicultura; Aeromonas hydrophila; Streptococcus agalactiae; Essential oils; Antibiosis.
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115692
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Atividade inseticida do óleo essencial de Tanaecium nocturnum (Barb. Rodr.) Bur. & K. Shum (Bignoneaceae) sobre Sitophilus zeamais Motsch. (Coleoptera: Curculionidae). Repositório Alice
FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; CATANI, V.; ALÉCIO, M. R.; LIMA, M. S. de..
O óleo essencial extraído de folhas frescas de Tanaecium nocturnum (Barb. Rodr.) Bur.& K. Shum por destilação de arraste a vapor foi avaliado quanto à toxicidade a Sitophilus zeamais Motsch., principal praga do milho armazenado. Papel de filtro e grãos de milho foram impregnados pelo óleo para se avaliar o efeito por via de contato (papel-filtro) e fumigação, respectivamente. Para avaliação do efeito da aplicação tópica 0,5 µl das diferentes concentrações do óleo foram aplicadas em adultos do inseto. A partir de uma ampla faixa de concentrações, foram determinadas as mais promissoras para os bioensaios definitivos. Na determinação das dose/concentrações-letais (DL50 e CL50) foi utilizada a análise de Probit, realizando-se também, uma análise de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Cipó vick; Kangàrà kanê; Tanaecium nocturnum; Maize weevil; Gorgojo del maíz; Inseticida botânico; Benzaldeído; Ácido cianídrico; Mandelonitrila; Praga de planta; Inseto; Milho; Zea mays; Gorgulho dos cereais; Sithophilus zeamais; Óleo essencial; Inseticida; Toxidez; Ácido prússico; Plant pests; Corn; Botanical insecticides; Essential oils; Toxicity; Benzaldehyde; Hydrogen cyanide; Maíz; Insecticidas botánicos; Aceites essenciales; Toxicidad; Banzaldehído; Cianuro de hidrógeno.
Ano: 2007 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/507795
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Avaliação da aceitação de queijos caprinos em teste de locação central. Repositório Alice
BENEVIDES, S. D.; SANTOS, K. M. O. dos; LAGUNA, L. E.; GARRUTI, D. dos S.; AGUIAR, R. A. C..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Testes afetivos; Tecnologia de alimento; Caprino; Queijo; Produto derivado do leite; Planta para condimento; Caryocar brasiliense; Pequi; Planta aromática; Consumidor; Análise organoléptica; Coalho; Food technology; Aceitação; Goat cheese; Condiments; Essential oils; Acceptability; Milk byproducts; Organoleptic analysis.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/965496
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Avaliação da atividade antifúngica de óleos essenciais contra Magnaporthe grisea e Fusarium graminearum. Repositório Alice
MIZOBUCHI, A. L.; SILVA, D. R. da; ASSIS, M. C. de; MELO, I. S. de; QUEIROZ, S. C. do N. de.
Resumo: A brusone e a giberela são doenças do trigo provocadas pelos fungos Pyricularia grisea (telemorfo Magnaporthe grisea) e Fusarium graminearum (telemorfo Gibberella zeae), respectivamente. Embora substâncias químicas sintéticas vêm sendo aplicadas por décadas na prevenção e controle de fungos, alternativas biodegradáveis, mais eficazes e com baixas toxicidades são almejadas. Com esse intuito, neste trabalho, testou-se a atividade antifúngica de quatro óleos essenciais: Ocimum gratissimum (alfavaca cravo), Lippia sidoides (alecrim pimenta), Lippia alba (cidreira), e Danthus caryophyllus L. (cravo), por ensaio de disco-difusão em ágar, contra dois isolados de M. grisea (Py 5003 e Py 36.1) e um de F. graminearum. Os óleos de alecrim pimenta, alfavaca...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pyricularia grisea; Antifúngico; Óleo essencial; Fusarium graminearum; Doença fúngica; Controle biológico; Essential oils; Antifungal properties; Fungal diseases of plants; Magnaporthe grisea.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1084172
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Baccharis: essential oils. Repositório Alice
FERRACINI, V. L.; LEITAO FILHO, H.F..
It has been shown that the B. dracunculifolia essential oil has biological activity against some microorganisms. Isolation of the essential oil from B. dracunculifolia which were submitted to hydric or saline stress have shown decreased activity. Despite the fact that the nature of the extracted mixture of compounds remained unchanged, it has been observed a clear increase in the amount of some of them. A quantitation study, comparing with six standard natural on sythetic standard is under way. Differences observed in the essential oils from others Baccharis species suggest a correlation with its evolutive character.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Baccharis; Essential oils.
Ano: 1992 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/13145
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Biological properties of medicinal plants: a review of their antimicrobial activity J. Venom. Anim. Toxins incl. Trop. Dis.
Silva,NCC; Fernandes Júnior,A.
Plants have been used for thousands of years to flavor and conserve food, to treat health disorders and to prevent diseases including epidemics. The knowledge of their healing properties has been transmitted over the centuries within and among human communities. Active compounds produced during secondary vegetal metabolism are usually responsible for the biological properties of some plant species used throughout the globe for various purposes, including treatment of infectious diseases. Currently, data on the antimicrobial activity of numerous plants, so far considered empirical, have been scientifically confirmed, concomitantly with the increasing number of reports on pathogenic microorganisms resistant to antimicrobials. Products derived from plants may...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Medicinal plants; Phytochemistry; Antimicrobial activity; Plant extracts; Essential oils; Synergism.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1678-91992010000300006
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