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Registros recuperados: 16 | |
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MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; SILVA, B. K. G.; SOARES, J. P. G.; GONÇALVES, J. de L.; SANTOS, S. F. dos. |
Resumo: A espectroscopia de reflectância na região do infravermelho próximo (NIRS) tem se demonstrado como técnica alternativa para determinação da qualidade da dieta de animais criados a pasto. Objetivou-se, com este trabalho, desenvolver modelos para a previsão da proteína bruta (PB) da dieta de caprinos em pasto nativo, usando a espectroscopia NIR, avaliando duas formas de preparação da amostra e duas instrumentações NIR. Os resultados demonstraram que todos os modelos são confiáveis para previsão (RDP>2,0). A performance dos modelos desenvolvidos no equipamento Perten, moídas ou não, foi semelhante. Por outro lado, o modelo desenvolvido a partir de espectros coletados no equipamento FOSS apresentaram um desempenho superior provavelmente devido ao... |
Tipo: Anais e Proceedings de eventos |
Palavras-chave: Extrusa; Fezes moídas; Pré-secagem; NIRS; Espectroscopia NIR; Pasto; Faeces; Infrared spectrophotometry.; Caprino; Nutrição animal; Dieta; Digestibilidade.; Animal nutrition; Spectroscopy; Diet; Goats.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1062560 |
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MAGALHÃES, Y. A.; MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F. dos; GALVANI, D. B.; COSTA, B. M.; SILVA, B. K. G.. |
Em razão da criação de animais em pasto nativo, vários pesquisadores têm buscado técnicas para avaliar a qualidade da dieta dos animais visando obter a correta suplementação. Dentre essas técnicas, destaca-se a Espectroscopia de Refletância do Infravermelho Próximo (NIRS). Objetivou-se, com este trabalho, desenvolver modelos para a previsão da digestibilidade da dieta de caprinos em pasto nativo usando a espectroscopia NIR sendo avaliado em amostras submetidas a duas formas de processamento. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Extrusa; Moídas; NIRS; Espectroscopia; Espectroscopia NIR; Infrared spectrophotometry.; Faeces; Fezes; Nutrição animal; Pastagem nativa; Suplemento alimentar; Dieta; Digestibilidade; Spectroscopy; Diet.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1060001 |
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Cairo,Romilda Castro; Silva,Luciana Rodrigues; Andrade,Carol Ferreira de; Barberino,Maria Goreth de Andrade; Bandeira,Antônio Carlos; Santos,Kleber Pimentel; Diniz-Santos,Daniel R.. |
Milk may represent an important source of infectious agents to hospitalized pediatric patients. To describe the bacterial microflora isolated from the hands, stools, pharynx of all workers at milk kitchens in pediatric hospitals in the city of Salvador, Brazil, as well as in the formulas prepared by them, we carried out this cross-sectional study with all 91 workers from the 20 milk kitchens of all the public and private hospitals in Salvador, Brazil. Hand and pharynx swabs and stool samples were collected from all workers, as well as samples of the milk and formulas delivered by the kitchens. All samples were cultured for the detection of pathogenic and non-pathogenic bacteria. Pathogenic bacteria were isolated from 20 (22.0%) and 8 (8.8%) cultures of the... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bacteria; Microflora; Hands; Faeces; Pharynx; Milk; Contamination; Hospital; Children. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-86702008000300011 |
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KOLLER, W. W.; GOMES, A.; RODRIGUES, S. R.. |
Para evitar a degradação da cadeia produtiva, do ambiente em geral e para assegurar a produção de alimentos saudáveis, não comprometidos por resíduos tóxicos, os modernos meios de produção voltam-se cada vez mais ao estudo e utilização racional dos recursos naturais. Não se deve entender "recursos naturais" apenas como aquelas áreas até então mantidas virgens ou não incorporadas ao processo produtivo. Recursos naturais são todos os componentes da flora, fauna, solo, clima, água etc., que existem por si mesmos, por mais transformações ou degradações que tenham sofrido. |
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Bovino de corte; Controle; Beefe cattle; Faeces; Control.; Fezes; Parasito.; Parasites.. |
Ano: 2002 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325573 |
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Cognie, B; Barille, Laurent. |
Bivalves, by releasing inorganic nutrients, can stimulate the growth of the primary producers on which they feed. Dissolved excretion and mineralization of biodeposits (pseudofaeces and faeces), two indirect processes related to their feeding activity, have already been identified. This study investigated whether microalgal growth is also dependent on the mucus secreted by bivalves and rejected with their biodeposits. An experimental study based on algal growth tests was conducted to determine whether the mucus coating the pseudofaeces and faeces of the oyster Crassostrea gigas (Thunberg) could stimulate the growth of nine marine microalgae: a Prasinophyceae [Tetraselmis suecica (Butcher)] and eight Diatomophyceae [Amphora sp. (Ehrenberg), Chaetoceros sp.... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Bivalve; Microphyte; Mucus; Fèces; Pseudofèces; Bivalve; Microalgae; Mucus; Faeces; Pseudofaeces. |
Ano: 1999 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00325/43607/43926.pdf |
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Poulet, Sa; Harris, Rp; Martin-jezequel, Veronique; Moal, Jeanne; Samain, Jean-francois. |
By measuring water soluble extracts of free amino acids (DF AA) in the diets and faecal pellets of copepods using high performance liquid chromatography (HPLC), it was found that the molar composition of these molecules in the faeces produced depends on the type of food selected and reflects the hydrolysis of food proteins during digestion. On average, four amino acids (ASP, SER, GLY and LEU) together accounted for 63% of total DF AA in the faecal pellets of a variety of copepod species. The diversity of DFAA in copepod faecal pellets was higher than in sea water or in particles and phytoplankton cells ingested by copepods. These first results on DFAA in copepod faecal material indicate the importance of zooplankton faeces in the flux of dissolved nitrogen... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Acides aminés; Copépodes; Fécès; Ammo acids; Copepods; Faeces. |
Ano: 1986 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00111/22269/19944.pdf |
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Lopes Galasso, Helena; Callier, Myriam; Bastianelli, Denis; Blancheton, Jean-paul; Aliaume, Catherine. |
In aquaculture, it is extremely important to determine the composition of fish farm waste to evaluate its potential impacts and to improve its reuse. Near-infra red spectroscopy (NIRS), an alternative to standard chemical analytical techniques, is a quick non-invasive method to assess physical and chemical composition, reducing the cost of routine analysis. We developed NIRS calibration models for organic matter (OM), total organic carbon (TOC), total organic nitrogen (TON), the carbon/nitrogen ratio (C/N), total phosphorus (TP) and the lipid content of marine fish particulate waste. To obtain a wide range of compositions of fish waste, decomposition time, feed loss, and inter-specific variations were taken into account. The NIRS calibration models were... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Near infrared spectroscopy; Fish farm waste; Faeces; Dicentrarchus labrax; Chemical composition. |
Ano: 2017 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00382/49369/49771.pdf |
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Registros recuperados: 16 | |
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