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Bacillus thuringiensis production using cassava liquid waste (manipueira) as a fermentation substrate. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O.; BIANCHI, V. L. del; CONTI, H. H..
In developing countries the search for inexpensive substrates to grow useful microorganisms is a desirable way to get new and safe products to protect man against insect pest losses. Bacillus thuringiensis is an entomopathogenic bacteria, which by fermentation produces endo- or exotoxins to be used against Lepidoptera or Diptera, resp. These are insect pests of economic importance in developing countries, mainly in Brazil, where 60% losses in agriculture are caused by this type of pest. Our research group has been working with B. thuringiensis since 1970; and many papers have been published on the processes, culture media composition and available substrates, culture and operational conditions, equipment and so on. Many residues and waste waters were tried...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Production; Residues; Substrates; Substrato.; Bacillus Thuringiensis; Fermentação; Mandioca; Manipueira; Resíduo; Produção.; Manihot; Fermentation..
Ano: 1994 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12036
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Cacau. Repositório Alice
GONÇALVES, J. R..
Publicação não convencional. Mimeografado.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Cultivo; Variety; Cultivation; Disease.; Cação; Cacau; Colheita; Fermentação; Doença; Secagem; Variedade.; Fermentation.; Drying.
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/374176
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Características fermentativas da silagem de híbridos de sorgo sob doses de nitrogênio. Repositório Alice
FRANÇA, A. F. de S.; OLIVEIRA, R. de P.; RODRIGUES, J. A. S.; MIYAGI, E. S.; SILVA, A. G. da; PERON, H. J. M. C.; ABREU, J. B. R. de; BASTOS, D. de C..
Foram avaliadas as características fermentativas das silagens de quatro híbridos de sorgo forrageiro sob doses de nitrogênio, em função dos teores de matéria seca da matéria original (MSmo) e da silagem (MSs), proteína bruta da matéria original (PBmo) e da silagem (PBs), pH, ácido lático (AL), ácido acético (AC), ácido bútirico (AB), ácido propiônico (AP), densidades da silagem no momento de enchimento (Den) e na abertura dos silos (Dab), produção de gás (Gás) e efluentes (Efl). Utilizou-se o delineamento de blocos casualizados em esquema fatorial 4 x 3, com quatro repetições. Os cultivares foram 1F 305, 0369 267, 0369 255 e BR 700, sob três doses de N (0; 60 e 120 kg.ha-1). Foram observadas interações entre as doses de N e os híbridos avaliados em relação...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Adubação; Nitrogênio; Fermentação; Sorgo; Sorghum Bicolor.; Fertilizer application; Fermentation..
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/902974
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Evaluation of isolated yeasts from grapes of Pinto Bandeira region, Bento Gonçalves (RS) in relation to production of H2S and fermentation rate. Repositório Alice
WLODARCZYK, S. R.; SOUZA, R. C. de; BONFIM, T. M. B.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da.
A produção de sulfeto de hidrogênio por leveduras é um problema frequente durante a elaboração de vinhos. O sulfeto de hidrogênio é um gás que produz o odor característico de ovos podres. Portanto, é importante selecionar linhagens de Saccharomyces cerevisiae que não liberem sulfeto de hidrogênio durante a fermentação, e assim não formar aromas indesejáveis. O objetivo deste trabalho foi avaliar as leveduras isoladas das cultivares Cabernet Franc, Tannat e Ancellotta da região de Pinto Bandeira, Bento Gonçalves (RS) em relação à formação de sulfeto de hidrogênio e capacidade de fermentação. Papel embebido em acetato de chumbo foi utilizado para detectar a produção de sulfeto de hidrogênio em 120 linhagens. A capacidade fermentativa foi medida por...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Sulfeto de hidrogênio; Levedura.; Microbiologia; Viticultura; Uva; Seleção.; Fermentation..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/957231
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Fatty acids stability in goat yoghurt Ciência Rural
Pecová,Lenka; Samková,Eva; Hanuš,Oto; Hasoňová,Lucie; Špička,Jiří.
ABSTRACT: Evaluation of fatty acids (FAs) stability in dairy products undergoing technological milk processing is important for subsequent determinations of nutritional value. The aim of the study was to assess FA composition in milk and its dairy product and to explore differences in the FA profile found in yoghurt compared to raw material (goat milk). In the present study, a reduced proportion of volatile FAs (VFA) that cause “goat flavor” was reported in goat yoghurt in comparison to the FA profile of milk. Conversely, an increase of medium-chain as well as beneficial long-chain and unsaturated FAs (UFA) was reported in yoghurt compared with milk. In all cases, the differences in the FA composition between milk and yoghurt were not significant;...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Goat; Milk; Fatty acids profile; Yoghurt; Fermentation..
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000700753
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Processamento das sementes de cupuaçu para a obtenção de cupulate. Infoteca-e
NAZARE, R. F. R. de; BARBOSA, W. C.; VIEGAS, R. M. F..
bitstream/item/42023/1/Boletim-Pesquisa-108-CPATU.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cupulate; Seed; Processing.; Cupuaçu; Fermentação; Processamento; Semente; Theobroma Grandiflorum.; Fermentation..
Ano: 1990 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/381906
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Solid and liquid waste utilization in fermentation process to get bacterial insecticide. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O..
Proceeding of the 5th International Congress on Engineering and Food, 28 May and 3 June, 1989, Cologne, Federal Republic of Germany.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Bacterial insecticide; Residue; Utilization; Insect; Pest; Bioinsecticide; Biological insecticide; Utilização; Bioinseticida; Inseticida biológico.; Bacillus Thuringiensis; Controle Biológico; Fermentação; Inseticida Bacteriano; Inseto; Praga; Resíduo.; Biological control; Fermentation..
Ano: 1990 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/10725
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Technical aspects of the use of wastewaters, to get useful products though fermentative process. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; DEL BIANCHI, V. L.; SIFUENTES, L. E..
The use of wastewaters, or by-products from agro, food and beverage industry, presents a great deal of interest, because their chemical composition, rich in carbohydrates, nitrogen, vitamins, aminoacids is useful to promote growth and production of a lot of products using fermentation techniques. In Brazil, our researcher group is studying different wastewaters, to get some products, using different types of fermenters and different processes, though projects that are sponsored by FAPESP (FUNDACAO DE AMPARO A PESQUISA NO ESTADO DE SAO PAULO) and OEA (ORGANIZATION OF AMERICAN STATES).
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Bioinsecticide; Biological insecticide; Bacterial insecticide; Residue; Agroindustry; Product; Insect; Pest.; Bactéria; Bacillus Thuringiensis.; Biological control; Fermentation..
Ano: 1991 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/10710
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