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Registros recuperados: 71 | |
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Cambraia,Thaís Lopes Leal; Fontes,Renildes Lúcio Ferreira; Vergütz,Leonardus; Vieira,Rogério Faria; Neves,Júlio César Lima; Corrêa Netto,Pedro Silva; Dias,Raphael Felipe Nascimento. |
Abstract: The objective of this work was to evaluate the effects of the split and combinated application of foliar zinc (ZnF) + soil Zn (ZnS) on Zn concentration in the grains (ZnCG) of common bean (Phaseolus vulgaris). Two experiments were carried out in a greenhouse during two seasons. In the first experiment, two common bean cultivars received six ZnF rates (0, 120, 240, 480, 720, or 1,200 g ha-1), with split applications at the R5, R7, and R8, or R7 and R8, or R8 plant stages. In the second experiment, one cultivar received three ZnS rates (0, 5, or 10 kg ha-1) combined with ZnF rates (0, 1, 1.5, 3, 6, or 10 kg ha-1). In the first experiment, with the ZnF increment, ZnCG increased linearly from 15.3 to 20.7 mg kg-1. ZnF splitting did not affect ZnCG.... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Phaseolus vulgaris; Concentration of Zn in grains; Food quality; Zinc fertilization. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2019000102102 |
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SOUZA, J. M. L. de; ALVARES, V. de S.; NOGUEIRA, F. M. N.; REIS, F. S.; FELISBERTO, F. A. V.. |
Algumas características de farinha de mandioca dependem da variedade da raiz utilizada para o processamento. Objetivou-se avaliar as características físico-químicas da farinha de mandioca oriundas de variedades utilizadas no estado do Acre. Os tratamentos foram compostos pelas variedades: T1= Paxiubão, T2= Im221, T3 = Caboquinha, T4 = Araçá, T5 = Colonial, T6 = Branquinha, T7 = Panati e T8 = Mansa e Brava. Foram coletadas amostras das oito variedades de mandioca em casas-de-farinha no município de Cruzeiro do Sul, Acre. As raízes foram transportadas via aérea para o Laboratório de Tecnologia de Alimentos da Embrapa-AC, na cidade de Rio Branco, Acre. Foram avaliados: teor de umidade, cinzas, lipídios, proteína, fibra bruta, carboidratos, acidez, pH e... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Vale do Juruá (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western amazon.; Amazonia occidental; Harina de yuca; Cultivares; Calidad de los alimentos; Propiedades fisicoquímicas; Mandioca; Farinha; Variedade; Qualidade; Propriedade físico-química; Cassava flour; Cultivars; Food quality; Physicochemical properties.. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/493237 |
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Borgen, Svein Ole. |
The paper addresses recent changes in the Norwegian agrifood industry from the analytical perspective of quality conventions. Storper and Salais’ “worlds of production” plus Boltanski and Thévenots’ “orders of worth” are used as a basis for the empirical study. First, the paper discusses how the largest Norwegian branders try to strategically adapt to “novel” quality attributes like health-enhancing food, origin/terroir, environmental sustainability and ethics. Second, the paper investigates the companies’ quality signalling strategy: How are these “novel” qualities communicated to consumers? Multiple options are available: Do they attempt to systematically incorporate “novel qualities” into their private brand equity (“conventionalizing qualities”)? Do... |
Tipo: Conference Paper or Presentation |
Palavras-chave: Food quality; Economics of convention.; Food Consumption/Nutrition/Food Safety. |
Ano: 2009 |
URL: http://purl.umn.edu/57986 |
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SENA, J. P. dos S. de; ALVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de; LAMBERTUCCI, D. M.; SANTOS, E. S. H.; SANTIAGO, A. C. C.. |
Com o objetivo de identificar a quantidade de açafrão-da-terra a ser adicionada na fabricação de farinha de mandioca, farinhas com diferentes concentrações foram produzidas em Cruzeiro do Sul, Acre. Os tratamentos utilizados foram: T1 = desuso de açafrão-da-terra na fabricação da farinha; T2 = 0,25% de açafrão-da-terra; T3 = 0,50% de açafrão-da-terra (média utilizada pelos produtores locais); T4 = 0,75% de açafrão-da-terra; e T5 = 1% de açafrão-da-terra. As raízes foram pesadas com casca e foi calculado o rendimento da farinha produzida. As farinhas foram classificadas e analisadas em relação à composição centesimal, teor de amido, acidez, pH, atividade de água e características de cor (L*, a*, b*). A concentração de açafrão interferiu na umidade, cinzas,... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Farinha artesanal; Harina de yuca; Producción de alimentos; Calidad de los alimentos; Propiedades fisicoquímicas; Regional do Juruá (AC); Cruzeiro do Sul (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Mandioca; Manihot Esculenta; Farinha; Qualidade; Produção; Açafrão; Curcuma Longa; Propriedade Físico-Química; Cassava flour; Food quality; Statistical analysis; Food production; Physicochemical properties. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1139351 |
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Robles, Rita Robles; Vannini, Luigi; de la Puente, Telesforo; Fernandez-Revuelta, Jose J.. |
The notable growth experienced by organic agriculture in Spain, has not been accompanied by a similar development in the consumption of organic foods, with most of the organic agricultural output being exported. This study focuses in analyzing Spanish consumer's attitude versus organic foods, in order to identify the factors that influence the demand. For this purpose, 130 surveys are conducted among consumers in a medium-sized city in Spain and processed using different statistical analysis, determining the level of knowledge about these products, consumer's shopping habits, and criteria, which support or dissuade the consumption of these products. |
Tipo: Conference Paper or Presentation |
Palavras-chave: Organic food marketing; Consumer perception; Consumer attitudes; Food quality; Consumer/Household Economics; Q13. |
Ano: 2005 |
URL: http://purl.umn.edu/24697 |
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Registros recuperados: 71 | |
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