Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Avaliação de progênies de cupuaçuzeiro (Theobroma grandiflorum (Willd.ex Spreng, Schum) em Manaus-AM. Repositório Alice
SOUZA, A. das G. C. de; SILVA, S. E. L. D.; SOUSA, N. R..
O objetivo deste trabalho foi avaliar progênies de meios-irmãos de cupuaçuzeiro, nas condições edafoclimaticas de Manaus-AM.
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Polpa de frutas; Tropical fruits; Fruit pulps; Cupuaçu; Fruta Tropical; Theobroma Grandiflorum.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1120174
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Conservação de polpa de cupuaçu (Theobroma grandiflorum, Schum) com o uso do frio. Repositório Alice
MIRANDA, R. de M..
Para estudar a conservacao do polpa do cupuacu ao frio, foram colhidos frutos que pesaram em media 474g. Apos a quebra dos frutos, a polpa foi armazenada a -18oC, por cerca de quatro meses. Apos esse periodo, foi processado o despolpamento mecanico e o envasamento em sacos de polietileno, com capacidade para 1kg, em caminhados, em tres lotes, a tres umidades de frio (8oC, -2oC e -12oC. Os tres lotes sofreram analises periodicas para determinacao dos parametros fisico-quimicos: pH, acidez, glicidios redutores, glicidios nao-redutores, vitamina C e perda de peso. Analises microbiologicas tambem foram realizadas para determinacao de microrganismos, aludidos na Portaria n.1 de 18/01/87, do Ministerio da Saude. Dentre as tres temperaturas, a que melhores...
Tipo: Teses Palavras-chave: Brasil; Amazonas; Manaus; Fruit pulps; Preservation; Armazenamento; Cupuaçu; Fruto; Polpa; Preservação de Alimento; Tecnologia de Alimento; Theobroma Grandiflorum; Food technology; Storage.
Ano: 1989 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/667000
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of tropical fruit pulps and partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds on the dietary fibre content, probiotic viability, texture and sensory features of goat dairy beverages. Repositório Alice
BURITI, F. C. A.; FREITAS, S. C.; EGITO, A. S. DO; SANTOS, K. M. O. dos.
Abstract: The use of cheese whey and probiotic cultures in the production of dairy beverages has been highly attractive; nonetheless, whey-based goat beverages tend to be poor and watery when compared to fermented milks. The addition of fruits and fibre ingredients might improve texture and mouthfeel of this kind of product. Fermented whey-based goat beverages prepared using Streptococcus thermophilus TA-40 as starter culture, with added guava or soursop pulps, and with or without addition of partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds (PHGM), showed to be good vehicles for Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 and Lactobacillus rhamnosus Lr-32, maintaining their viability above 7 log CFU/ml during 21 days. PHGM increased...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Food ingredient; Potential dietary fiber; Alimento funcional probiótico; Flamboyant-mirim; Enzima hidrolisada; Fibra dietética; Flamboyanzinho; Galactomanana; Absolute viscosity; Dietary fibres; Fruit pulps; Galactomannan; Milk goat; Caprino; Leite de cabra; Soro de leite; Queijo; Produto derivado do leite; Polpa de fruta; Goma; Polissacarídeo; Viscosidade; Polysaccharides; Viscosity; Cheese whey; Whey; Enzymatic hydrolysis; Bifidobacterium; Galactomannans; Probiotics; Goat cheese; Goats; Caesalpinia pulcherrima.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/997582
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of tropical fruit pulps and partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds on the dietary fibre content, probiotic viability, texture and sensory features of goat dairy beverages. Repositório Alice
BURITI, F. C. A.; FREITAS, S. C. de; EGITO, A. S. do; SANTOS, K. M. O. dos.
Abstract: The use of cheese whey and probiotic cultures in the production of dairy beverages has been highly attractive; nonetheless, whey-based goat beverages tend to be poor and watery when compared to fermented milks. The addition of fruits and fibre ingredients might improve texture and mouthfeel of this kind of product. Fermented whey-based goat beverages prepared using Streptococcus thermophilus TA-40 as starter culture, with added guava or soursop pulps, and with or without addition of partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds (PHGM), showed to be good vehicles for Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 and Lactobacillus rhamnosus Lr-32, maintaining their viability above 7 log CFU/ml during 21 days. PHGM increased...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Food ingredient; Potential dietary fiber; Alimento funcional probiótico; Flamboyant-mirim; Enzima hidrolizada; Fibra dietética; Flamboyanzinho; Galactomanana; Absolute viscosity; Dietary fibres; Fruit pulps; Galactomannan; Milk goat; Caprino; Leite de cabra; Soro de leite; Queijo; Produto derivado do leite; Polpa de fruta; Goma; Polissacarídeo; Viscosidade; Goats; Goat cheese; Polysaccharides; Viscosity; Cheese whey; Whey; Enzymatic hydrolysis; Bifidobacterium; Galactomannans; Probiotics; Caesalpinia pulcherrima.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/991077
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance and grazing behavior of growing goats supplemented with palm tree fruit. Repositório Alice
GARCEZ, B. S.; ALVES, A. A.; ARAÚJO, D. L. da C.; OLIVEIRA, M. E. de; POMPEU, R. C. F. F.; ROGERIO, M. C. P.; MOREIRA, A. L.; LIMA, I. S. de S..
Abstract: This study aimed to evaluate the performance and ingestive behavior of growing goats grazing on Tanzania guinea grass and fed diets containing 40% carnauba or tucum fruits. Twenty-one male castrated goats were distributed into three groups, one exclusively on pasture and the other two on pasture and fed diet supplemented at the level of 1.5% body weight (BW) in a completely randomized design. The intake of the supplements was obtained by difference between the amount supplied and the leftovers, with weighing performed every seven days, while pasture intake was determined using titanium dioxide (TiO2) as external indicator. Ingestive behavior was evaluated for three days. The supplement containing carnauba fruit resulted in a greater intake of...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Bactris setosa; Tucumã; Comportamento ingestivo; Bite rate; Copernicia prunifera; Ingestive behavior; Pasture supplementation; Feed crops; Tanzania guinea; Feed grasses; Fruit pulps; Caprino; Nutrição Animal; Alimento Para Animal; Alimentação Suplementar; Gramínea Forrageira; Carnaúba; Subproduto; Goats; Ruminant nutrition; Small ruminants; Animal nutrition; Animal feeders; Weight gain; Brazil; Plant byproducts.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1109616
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ripening and quality of 'Laetitia' plums following harvest and cold storage as affected by inhibition of ethylene action PAB
Argenta,Luiz Carlos; Krammes,Juliana Golin; Megguer,Clarice Aparecida; Amarante,Cassandro Vidal Talamini; Mattheis,James.
The inhibition of ethylene action by 1-methylcyclopropene (1-MCP) extends shelf and storage life of many climacteric fruits. However, 1-MCP appears to have limited effects on stone fruit depending on specie and cultivar. The effects of 1-MCP on ripening and quality of 'Laetitia' plums were determined during ripening at 23ºC following harvest and cold storage. Japanese plums (Prunus salicina, cv. Laetitia) were harvested at mature pre-climacteric stage, cooled to 2ºC within 36 hours of harvest and then treated with 0, 0.05, 0.10, 0.50 or 1.00 muL L-1 of 1-MCP at 1°C for 24 hours. Following treatment, fruits were either held at 23ºC for 16 days or stored at 1ºC for 50 days. Fruits were removed from cold storage at 10-day intervals and allowed to ripe at 23°C...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Prunus salicina; Fruit pulps; Firmness; Shelf life; Fruit; Colour.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2003001000002
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Sorvete com leite de cabra adicionado de ingredientes naturais. Infoteca-e
LAGUNA, L. E.; EGITO, A. S. do; SANTOS, K. M. O. dos; BENEVIDES, S. D.; AGUIAR, R. A. C..
Em virtude da escolha dos ingredientes e metodologia de fabricação serem imprescindíveis para a obtenção de novos sabores de sorvete, o presente documento descreve um processo tecnológico para obtenção de um sorvete saudável e com características sensoriais diferenciadas, utilizando frutas cultivadas na região Nordeste. Fazem parte da formulação polpa de melão (Cucumis melo var cantalupensis), fécula de mandioca, sementes de linhaça marrom (Linum usitatissimum L.) e coalhada dessorada caprina em substituição ao leite em pó, creme de leite, gordura vegetal hidrogenada, corantes artificiais, conservantes e flavorizantes.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Produção artesanal; Fruit pulps; Icecream.; Tecnologia de alimento; Produto derivado do leite; Caprino; Leite de cabra; Sorvete; Melão; Cucumis melo; Linum usitatissimum; Linhaça; Polpa de fruta; Food technology; Goat milk..
Ano: 2013 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/988329
Registros recuperados: 7
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional