Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 28
Primeira ... 12 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A cultura do alho. Infoteca-e
MENEZES SOBRINHO, J. A. de; LOPES, C. A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CHARCHAR, J. M.; CRISOSTOMO, L. A.; CARRIJO, O. A.; BARBOSA, S..
Clima; Solo; Calagem a adubação; Variedades; Plantio; Tratos culturais; Pragas e doenças; Colheira e armazenamento; Classificação; Embalagem; Coeficientes de produção.
Tipo: Livros Palavras-chave: Cultivo; Cultivation; Adubação; Praga; Alho; Fertilizers; Garlic; Weeds.
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/100672
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A quick review of the production and commercialization of the main vegetables in Brazil and the world from 1970 to 2015 Horticultura Brasileira
Camargo Filho,Waldemar P; Camargo,Felipe P.
ABSTRACT In the biennium 2013-14, the world produced 1,134.27 million tons of vegetables annually. The production of garlic, onion, potato, tomato and watermelon accounted for 66.5% of the total. Brazil, in 2012, considering 40 vegetables, produced around 23 million tons, in 900.0 thousand hectares. Potatoes, tomatoes (table and processing), onions, watermelons, carrots, sweet potatoes, lettuce and cabbage, the main vegetables in Brazil, accounted for 64.0% of the total. This work presents the evolution of production, commercialization, and availability of garlic, onions, potatoes, tomatoes and watermelons in Brazil and in the world. In Brazil, the work focused on two distinct periods: 1970-1990 {when the Support Program for Production and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cultivated area; Production; Public policies; Garlic; Onion; Potato; Tomato; Watermelon..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362017000200160
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antifungal activity of metabolites of the endophytic fungus Trichoderma brevicompactum from garlic BJM
Shentu,Xuping; Zhan,Xiaohuan; Ma,Zheng; Yu,Xiaoping; Zhang,Chuanxi.
The endophytic fungus strain 0248, isolated from garlic, was identified as Trichoderma brevicompactum based on morphological characteristics and the nucleotide sequences of ITS1-5.8SITS2 and tef1. The bioactive compound T2 was isolated from the culture extracts of this fungus by bioactivity-guided fractionation and identified as 4β-acetoxy-12,13-epoxy-Δ9-trichothecene (trichodermin) by spectral analysis and mass spectrometry. Trichodermin has a marked inhibitory activity on Rhizoctonia solani, with an EC50 of 0.25 µgmL-1. Strong inhibition by trichodermin was also found for Botrytis cinerea, with an EC50 of 2.02 µgmL-1. However, a relatively poor inhibitory effect was observed for trichodermin against Colletotrichum lindemuthianum (EC50 = 25.60 µgmL-1)....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Trichoderma brevicompactum; Garlic; Endophytic fungus; Trichodermin; Antifungal activity.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822014000100036
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Biological activity of lectins from grain legumes and garlic against the legume pod borer, Helicoverpa armigera Open Agri
Arora, R.,( Richa Arora ).
Palavras-chave: Garlic; Pigeonpeas; Proteins; Transgenics; Transgenic plants; Chickpeas; Genes; Enzymes; Animal developmental stages; Genetic transformation.
Ano: 2005 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3230
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comportamento de cultivares de alho na microrregião de Picos, PI. Infoteca-e
DUARTE, R. L. R.; VELOSO, M. E. da C.; MELO, F. de B.; ATHAYDE SOBRINHO, C.; RIBEIRO, V. Q..
Com o objetivo de avaliar e selecionar materiais genéticos de alho superiores em tamanho e produtividade de bulbos, foram instalados dois experimentos, submetidos a irrigação por microaspersão, nos anos de 1997 e 1998, no município de Sussuapara, PI. Utilizou-se o delineamento estatístico de blocos casualizados com quatro repetições, onde foram testadas as cultivares: Branco Mineiro, Dourado, Centenário, Amarante, Gigante de Inconfidente, Gigante Roxo, Chinês, Cateto Roxo, Mexicano 11, Cateto Roxo Local e Mossoró. As características avaliadas foram: peso médio de bulbos comerciais aos 30 dias após a colheita e altura aos 30 e 60 dias após o plantio. Houve efeito (P<0,01) da interação de tratamento x ano de plantio. A cultivar Mossoró mostrou-se superior...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Picos; Piaui; Brasil; Alho; Allium Sativum; Variedade; Garlic; Varieties.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/59811
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cytogenetical and ultrastructural effects of copper on root meristem cells of Allium sativum L. Biocell
Liu,Donghua; Jiang,Wusheng; Meng,Qingmin; Zou,Jin; Gu,Jiegang; Zeng,Muai.
Different copper concentrations, as well as different exposure times, were applied to investigate both cytogenetical and ultrastructural alterations in garlic (Allium sativum L.) meristem cells. Results showed that the mitotic index decreased progressively when either copper concentration or exposure time increased. C-mitosis, anaphase bridges, chromosome stickiness and broken nuclei were observed in the copper treated root tip cells. Some particulates containing the argyrophilic NOR-associated proteins were distributed in the nucleus of the root-tip cells and the amount of this particulate material progressively increased with increasing exposure time. Finally, the nucleolar material was extruded from the nucleus into the cytoplasm. Also, increased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Garlic; Organelle; Cytogenetical and ultrastructural alterations; Mitosis.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0327-95452009000100003
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Doses and forms of application of phosphorus in vernalized garlic Scientia Agricola
Büll,Leonardo Theodoro; Costa,Mirian Cristina Gomes; Novello,Aline; Fernandes,Dirceu Maximino; Villas Bôas,Roberto Lyra.
Because of low P mobility in the soil, the effect of its position in relation to the root is of great practical significance, especially in soils with extreme P deficiency. Experiments with vegetables under this approach are not frequent. This work studies the influence of the position of phosphate fertilizer on nutrient absorption and on the production of vernalized garlic (Allium sativum L.) bulbs. Two experiments were carried out in pots (16 L) containing samples of a Typic Quartzipsamment and of a Typic Hapludox in a factorial scheme with four P doses (50, 100, 200, and 400 mg P dm-3) and five positions relative to the incorporation (I) or furrow application (S), where L1 = 100%I, L2 = 75%I and 25%S, L3 = 50%I and 50%S, L4 = 25%I and 75%S, and L5 =...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Typic Quartzipsamment; Typic Hapludox; Garlic; Phosphorus position; Phosphate fertilizer.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162004000500009
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito de diferentes coberturas do solo e frequência de irrigação na cultura do alho. Infoteca-e
NUNES, M. U. C..
O objetivo deste trabalho foi verificar o efeito de diferentes tipos de cobertura do solo sobre a brotação, produção de bulbos na cultura do alho, e economia de água na cultura e freqüência de irrigação.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Ajo; Rendimiento de los cultivos; Plantación; Irrigacion; Cubrimiento del suelo; Alho; Allium sativum; Plantio; Cobertura do solo; Irrigação; Rendimento; Garlic; Planting; Mulching; Irrigation; Crop yield.
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492330
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeitos da adubação orgânica e do fósforo sobre a produção de alho em Rio Branco-AC. Infoteca-e
OLIVEIRA, M. R. C. de; PEREIRA, J. B. M..
Este estudo tem o objetivo de detectar a forma e a fórmula de adubação mais econômica para a cultura do alho no Acre.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Ajo; Plantación; Abonos verdes; Fertilizantes fosforados; Rendimiento de los cultivos; Granjas de demostración; Embrapa Acre; Rio Branco (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Alho; Allium Sativum; Plantio; Agricultura Orgânica; Fertilizante Fosfatado; Rendimento; Campo Experimental; Garlic; Planting; Green manures; Phosphorus fertilizers; Crop yield; Demonstration farms.
Ano: 1990 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492412
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of Dietary Garlic (Allium sativum Linn.) Supplementation on Body Weight and Gut Morphometry of Commercial Broilers International Journal of Morphology
Oladele,O. A; Emikpe,B. O; Bakare,H.
The effect of garlic on the absorptive surface of the small intestine of broilers was investigated towards elucidating its mechanism of growth promotion. One hundred day-old Arbor acre broilers were reared in 4 separate groups of twenty-five each. Broiler diet was supplemented with graded doses of garlic meal viz: 0% - group A; 0.125% - group B; 0.25% - group C; 0.5% - group D. Feed conversion ratio (FCR) was determined at 6 week-old. At 8 week-old, five broilers/group were selected randomly, euthanized and sections of the jejunum were harvested for histological examination. Villi lengths, widths and cryptal depths were determined. Mean body weight at 8 weeks old was highest in group B (1930 ± 41g) and least in group A (1850 ± 92g). FCR was highest in...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Body weight; Broilers; Garlic; Gut morphometry.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022012000100042
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Evaluation of Comparative Effect of Feed Additive of Allium Sativum and Zingeber Officinale on Bird Growth and Histomorphometric Characteristics of Small Intestine in Broilers Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Javid,MA; Abbas,G; Waqas,MY; Basit,MA; Asif,M; Akhtar,MS; Masood,S; Saleem,MU; Qamar,SH; Kiani,FA.
ABSTRACT The present study was conducted to evaluate the effects of supplementation of garlic, ginger in the diets of broiler chickens and assessment in terms of feed intake, growth performance and economics of feeding. The results showed that groups supplemented with 0.5% garlic powder and 0.5% ginger powder has shown significant effects on body weight as compared to the control group at day 28. Groups supplemented with 0.5% garlic powder and 0.5% ginger powder show significant increase in body weight than the groups supplemented with 0.25% garlic powder and 0.25% ginger powder. Between different supplemented groups, villus length and width of duodenum and jejunum of birds served with 0.5% garlic powder and 0.5% ginger powder is significantly higher than...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ginger; Garlic; Bird performance; Histomorphometry; Small intestine.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2019000200347
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Extractos vegetales y Trichoderma spp. en el control de Colletotrichum gloeosporioides (Penz.) Penz. y Sacc. en frutos de papaya maradol (Carica papaya L.) en postcosecha. Colegio de Postgraduados
Landero Valenzuela, Nadia.
La actividad antifúngica de seis extractos vegetales fue evaluada in vitro e in vivo para controlar la antracnosis postcosecha en papaya. Extractos de ajo (Allium sativum) (concentraciones de 10 y 15 %) y canela (Cinnamomum zeylanicum) (0,0050; 0,0100; 0,0150 %) suprimieron el crecimiento micelial (100 %), inhibieron la germinación (100 %) y la esporulación del hongo (100 %). El extracto de canela a dosis de 0,0054 % aplicada antes y al momento de la inoculación con C. gloeosporioides fue la dosis óptima para el control de la severidad (canela 97.22% de efectividad respecto al testigo absoluto) de la antracnosis en frutos de papaya artificialmente inoculados, a mayores dosis la severidad aumentó. La fitotoxicidad (Cambio de color en los frutos) fue mayor...
Palavras-chave: Ajo; Canela; Crecimiento micelial; Fungicidas; In vitro e in vivo; Limón; Neem; Cinnamon; Fungal growth; Fungicides; Garlic; In vitro and in vivo; Lemon; Fitopatología; Doctorado.
Ano: 2013 URL: http://hdl.handle.net/10521/2061
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Impact of Allium sativum leaf lectin on the Helicoverpa armigera larval parasitoid Campoletis chlorideae Open Agri
Arora, R.,( Richa Arora ).
Palavras-chave: Animal developmental stages; Parasites; Transgenics; Biological interaction; Chickpeas; Biotechnology; Genes; Garlic; Proteins; Grain legumes.
Ano: 2007 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3288
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Inhibición de los contaminantes del tempeh de soya OceanDocs
Mejías, E.; Delgado, R.; Silveira, I.; Lafargue, D.; Cárdenas, E..
Se evaluó el efecto de diferentes especias o condimentos sobre la calidad microbiológica del tempeh y la posible acción inhibidora de sus contaminantes. El tempeh se obtuvo a partir de frijol de soya el cual se sometió a los procesos de cocción, escurrimiento y fermentación. A continuación se procedió a incorporar los condimentos ensayados en dos proporciones por separado a la soya fresca antes de su inoculación con la cepa R. oligosporus, se mezclaron bien y se sometieron al proceso de fermentación, el cual tuvo lugar en bandejas de poliestireno, incubadas a 30 ± 2 ºC por un período de 18 a 20 h hasta obtener un producto con las características típicas del tempeh. De éste se tomaron muestras para determinar contenido de humedad, conteo total de viables y...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Biological contamination; Chemical activity; Tempeh; Bacterial contamination; Enterobacteriaceae; Inhibition; Garlic; Anions; Spices.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/1834/5010
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Introdução de cultivares de alho e cebola no Acre. Infoteca-e
NUNES, M. U. C.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. J. R. dos.
Considerando as exigências das culturas de hortaliças e a necessidade de produção das mesmas no Acre, a UEPAE/Rio Branco iniciou trabalho de introdução de cultivares, cujas observações preliminares foram bastante promissoras.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Factores ambientales; Aclimatación; Ajo; Cebollas; Ensayos de variedades; Alho; Allium sativum; Cebola; Allium cepa; Plantio; Variedade resistente; Aclimatação; Condição ambiental; Garlic; Onions; Variety trials; Acclimation; Environmental factors.
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492309
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Irrigação da cultura do alho no Distrito Federal. Infoteca-e
SILVA, W. L. de C. e; CARRIJO, O. A.; OLIVEIRA, C. A. S.; MENEZES SOBRINHO, J. A. de.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Distrito Federal; Brasil; Allium Sativum; Alho; Irrigação; Brazil; Garlic; Irrigation.
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/759855
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Metodologia para seleção de plantas com resistência a nematóides: alho/Ditylenchus dipsaci. Infoteca-e
CHARCHAR, J. M..
Etiologia; Sintomatologia; Variabilidade de populações do nematóide; Produção de inóculo; Metodologia de avaliação da resistência; Avaliação da resistência.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Prodridão; Bulb; Diseases; Nematode; Allium Sativum; Alho; Bulbo; Ditylenchus Dipsaci; Doença; Nematóide; Garlic; Necrosis.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/772121
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Morfología, Biología y comportamiento de Aceris tulipae K.(Acari: Eriophyidae) en Ajo Allium sativum L. Colegio de Postgraduados
Acuña Soto, Jesús Alberto.
En este trabajo se abordan aspectos de morfología externa, biología y comportamiento de Aceria tulipae, colectada en bulbos de ajo provenientes de bodegas de distintos productores del Estado de Guanajuato, México, durante el ciclo 2004-2005; los ácaros se montaron en líquido de Hoyer para su identificación. Para la morfometría, se analizaron las fotografías tomadas de los ácaros montados mediante Microscopía de Contraste de Fases. Para los estudios morfológicos se procesaron muestras de acuerdo con las técnicas de microscopía electrónica de barrido; así mismo, se realizaron esquemas de la especie mediante dibujos vectoriales. Para obtener el ciclo biológico se colocaron hembras ovígeras en pedazos de hoja, y para el comportamiento las observaciones...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Ajo; Guanajuato; Aceria tulipae; Morfología; Ciclo biológico; Maestría; Entomología y Acarología; Garlic; Guanajuato; Aceria tulipae; Morphology; Life cycle.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/10521/1306
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Morphological and Biochemical Changes of Salmonella hadar Exposed to Aqueous Garlic Extract International Journal of Morphology
Belguith,H; Kthiri,F; Ben Ammar,A; Jaafoura,H; Ben Hamida,J; Landoulsi,A.
The effect on Salmonella hadar growth was investigated using fresh sterile liquid medium (Pronadisa, Hispanlab) containing aqueous garlic extract (AGE) at different concentration (0, 11, 12, and 13 mg/ml). The garlic extract added at these final concentrations had a bacteriostatic effect on Salmonella hadar. The effect of these bacteriostatic concentration of AGE on the growth of the tested serovar, revealed a pattern of inhibition characterized by: (i) a transitory inhibition phase whose duration was proportional to AGE concentration (ii) a resumed growth phase which showed a lower rate of growth than in uninhibited controls, and (iii) an entry into stationary phase at a lower culture density. The minimal inhibitory concentration and minimum bactericidal...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Allium sativum; Allicin; Antimicrobial effects; Garlic; Salmonella hada; Ultrastructure.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022009000300013
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutrição e adubação das culturas do alho, beterraba, cebola, cenoura, repolho e tomate. Infoteca-e
ALVARENGA, M. I. N..
Este curso aborda o cultivo dos vegetais e suas relações com o meio (solo-água) na sua nutrição.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Nutrición de las plantas; Verduras; Fertilizantes; Fertilidad del suelo; Prácticas de cultivo vegetal; Ajo; Remolachas; Cebollas; Zanahorias; Repollo; Educación de extensión; Instituciones de investigación; Embrapa Acre; Rio Branco (AC); Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Nutrição Vegetal; Hortaliça; Adubação; Fertilidade do Solo; Pratica Cultural; Alho; Allium Sativum; Beterraba; Beta Vulgaris; Cebola; Allium Cepa; Cenoura; Daucus Carota; Repolho; Brassica Oleracea Capitata; Tomate; Lycopersicon Esculentum; Curso; Instituição de Pesquisa; Plant nutrition; Vegetables; Fertilizers; Soil fertility; Plant cultural practices; Garlic; Beets; Onions; Carrots; Cabbage; Tomatoes; Solanum lycopersicum var. lycopersicum; Extension education; Research institutions.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/504408
Registros recuperados: 28
Primeira ... 12 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional