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Registros recuperados: 57 | |
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Meyer,Paula Marques; Pires,Alexandre Vaz; Bagaldo,Adriana Regina; Simas,José Manuel Correia de; Susin,Ivanete. |
A possibilidade de proibição do uso de antibióticos como promotores de crescimento para animais de produção tem feito com que consumidores e produtores procurem por alternativas. Os probióticos têm se mostrado promissores em cumprir este papel e por esta razão, setenta e nove bezerros da raça Holandesa foram utilizados para avaliar a adição de probiótico constituído por Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium e Saccharomyces cerevisiae ao aleitamento. Os animais foram distribuídos em um delineamento inteiramente casualizado, com arranjo fatorial de tratamentos 3x2, correspondendo ao tipo de dieta líquida (leite integral, sucedâneo ao 3° dia ou sucedâneo ao 15° dia de idade, com adição ou não de probiótico). O período experimental foi do nascimento... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Lactobacillus; Substituto do leite; Ganho de peso; Bezerro leiteiro; Bovino. |
Ano: 2001 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162001000200001 |
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Caballero Cervantes, Yesenia. |
El principal problema de salud en becerras de reemplazo son las diarreas provocadas por Escherichia coli enterotóxica. El uso de microorganismos pertenecientes al grupo de bacterias ácido lácticas (BAL) en la etapa de lactancia es benéfico para combatir la incidencia de diarreas e incrementar la ganancia de peso. Sin embargo, se ha reportado inconsistencia en los efectos benéficos de los productos comerciales. Por lo anterior, el objetivo de este estudio fue aislar y seleccionar BAL con potencial probiótico de mucosa oral de becerros lactantes, calostro y leche de vacas Holstein que puedan ser consideradas para el suministro de becerras en México. Para ello, se realizó el aislamiento en caldo Man Rogosa Sharp (MRS) y en agar MRS para la obtención de... |
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Palavras-chave: Becerras; Lactobacillus; Cepas; Resistencia; Heifers; Strains; Resistance; Ganadería; Maestría. |
Ano: 2014 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/2358 |
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Sánchez,Lilian; Vichi,J; Llanes,Marisleidys; Castro,Erica; Soler,Dulce M; Espinosa,Ivette; Kociubinski,G.L; Ferreira,Celia L. |
El uso de los lactobacilos como probióticos en los últimos años cobra un interés creciente debido a sus propiedades benéficas en animales y humanos. Con el objetivo de aislar y caracterizar cepas vaginales de Lactobacillus spp., mediante pruebas in vitro para considerar su posterior aplicación como probiótico se aislaron 24 cepas identificadas a nivel de grupo por el perfil de fermentación de carbohidratos y la producción de gas a partir de la glucosa. A todas las cepas se les determinó su estabilidad de crecimiento a pH ácidos y a diferentes temperaturas. De ellas se seleccionaron 9 que presentaron las mejores características como candidatos a probióticas por sus resultados en las pruebas de hidrofobicidad frente a solventes orgánicos como tolueno, xileno... |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: Lactobacillus; Probiótico. |
Ano: 2011 |
URL: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0253-570X2011000300003 |
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Barros,M.R.; Andreatti Filho,R.L.; Lima,E.T.; Crocci,J.A.. |
Inglúvios e cecos de reprodutoras comerciais de frangos de corte foram utilizados para o isolamento de Lactobacillus spp. As estirpes isoladas foram caracterizadas como Gram-positivo, catalase negativo, produtoras de gás em glicose, não produtoras de H2S em triple sugar iron e identificadas pela reação em cadeia da polimerase como Lactobacillus reuteri e Lactobacillus salivarius. A utilização da técnica spot-on-the-lawn para avaliação da inibição in vitro permitiu a análise de vários microrganismos simultaneamente. Todas as estirpes isoladas inibiram in vitro S. Enteritidis fagotipo 4, S. Enteritidis fagotipo 28, S. Typhimurium, S. Pullorum, S. Agona, S. Anatum, S. Dublin e S. Senftenberg. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Reprodutora de frango de corte; Identificação; Lactobacillus; Salmonella; PCR. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352009000400013 |
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Magalhães,Karina Teixeira; Pereira,Gilberto Vinícius de Melo; Campos,Cássia Roberta; Dragone,Giuliano; Schwan,Rosane Freitas. |
Microbial ecology and chemical composition of Brazilian kefir beverage was performed. The microorganisms associated with Brazilian kefir were investigated using a combination of phenotypic and genotypic methods. A total of 359 microbial isolates were identified. Lactic acid bacteria (60.5%) were the major isolated group identified, followed by yeasts (30.6%) and acetic acid bacteria (8.9%). Lactobacillus paracasei (89 isolates), Lactobacillus parabuchneri (41 isolates), Lactobacillus casei (32 isolates), Lactobacillus kefiri (31 isolates), Lactococcus lactis (24 isolates), Acetobacter lovaniensis (32 isolates), Kluyveromyces lactis (31 isolates), Kazachstania aerobia (23 isolates), Saccharomyces cerevisiae (41 isolates) and Lachancea meyersii (15 isolates)... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Lactobacillus; Saccharomyces; Fermented beverage; Brazilian kefir grains. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822011000200034 |
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Poffo,Francine; Silva,Marcus Adonai Castro da. |
Bactérias ácido-láticas (BAL) constituem um grupo diverso, associado à produção de alimentos, incluindo fermentados de peixe. Por meio de processos fermentativos, é possível obter produtos mais saborosos e saudáveis. Estas bactérias também são importantes na medicina por suas atividades probióticas. Neste contexto, nove linhagens de bactérias ácido-láticas foram isoladas de sardinha e guaivira. Destas, duas linhagens foram caracterizadas fisiologicamente, juntamente com Leuconostoc mesenteroides ATCC8293. Lactobacillus homohiochii F3 apresentou ótimo crescimento a 40 ºC, diferente de Lactobacillus intestinalis G1 e Leuconostoc mesenteroides ATCC8293, que tiveram ótimo crescimento a 30 ºC. Em relação à tolerância ao NaCl, L. homohiochii F3 e L.... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Lactobacillus; Peixes marinhos; Solutos compatíveis. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612011000200004 |
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Ávila,Carla Luiza da Silva; Valeriano,Alexandre Rocha; Pinto,José Cardoso; Figueiredo,Henrique César Pereira; Rezende,Adauton Vilela de; Schwan,Rosane Freitas. |
The aim of this research was to evaluate the effect of microbial additives containing heterofermentative or homofermentative bacteria on the chemical and microbiological characteristics of sugar cane (Saccharum spp) silages. Sugar cane was inoculated with Lactobacillus plantarum, L. paracasei, L. brevis or L. buchneri previously isolated from sugar cane silages or commercial inoculants containing L. buchneri or L. plantarum. Silages were produced in laboratory silos (10 × 60 cm PVC tubes) and evaluated 90 days after ensiling. A randomized complete design was used with eight treatments (seven inoculants and control - without inoculant) and three replications. The inoculation with bacteria affected lactic acid bacteria, yeast populations, volatile fatty... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Acetic acid; Ethanol; Heterofermentative bacteria; Lactic acid; Lactobacillus; Yeasts. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000100004 |
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Barros,M.R.; Andreatti Filho,R.L.; Oliveira,D.E.; Lima,E.T.; Crocci,A.J.. |
Lactobacilos foram isolados do inglúvio e cecos de reprodutoras pesadas e caracterizados como Gram-positivo, catalase negativo, produtores de gás em glicose e não produtores de H2S em triple sugar iron e pela fermentação de carboidratos. Utilizaram-se os iniciadores: Lac 1/23-10C para detecção de Lactobacillus acidophilus, L. crispatus, L. amylovorus, L. gasseri, L. helveticus e L. jensenii; Lac 2/LU-1' para L. acidophilus; Fer 3/Fer 4 para L. fermentum; Reu 1/Reu 2 para L. reuteri e Sal 1 e Sal 2 para L. salivarius. L. reuteri e L. salivarius foram identificados pela reação em cadeia de polimerase (PCR) e pelo teste bioquímico, enquanto L. acidophilus, L. fermentum e Lactobacillus sp. somente pelo teste bioquímico. Os resultados obtidos na PCR foram mais... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Galinha; Reprodutora de frango de corte; Identificação bioquímica; Lactobacillus; PCR. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352009000200006 |
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Gourmelon, Michele; Caprais, Marie-paule; Mieszkin, Sophie; Marti, Romain; Wery, Nathalie; Jarde, E.; Derrien, Marc; Jadas-hecart, A.; Communal, P. Y.; Jaffrezic, A.; Pourcher, A. M.. |
The microbiological quality of coastal or river waters can be affected by faecal pollution from human or animal sources. An efficient MST (Microbial Source Tracking) toolbox consisting of several host-specific markers would therefore be valuable for identifying the origin of the faecal pollution in the environment and thus for effective resource management and remediation. In this multidisciplinary study, after having tested some MST markers on faecal samples, we compared a selection of 17 parameters corresponding to chemical (steroid ratios, caffeine, and synthetic compounds), bacterial (host-specific Bacteroidales, Lactobacillus amylovorus and Bifidobacterium adolescentis) and viral (genotypes I-IV of F-specific bacteriophages, FRNAPH) markers on... |
Tipo: Text |
Palavras-chave: Microbial source tracking; Faecal pollution; Bacteroidales; Bifidobacterium adolescentis; Lactobacillus; FRNA bacteriophages; Steroids; Caffeine. |
Ano: 2010 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00016/12710/9690.pdf |
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Huaynate,Rizal Alcides Robles; Thomaz,Maria Cristina; Kronka,Rodolfo Nascimento; Fraga,Alessandro Luís; Scandolera,Antônio João; Budiño,Fábio Enrique Lemos. |
This study aimed to verify the effect of diets with different doses (0, 100, 200 and 300 ppm) of probiotic on daily fecal production (DFP) and level of macro and micro minerals in feces of nursing (1st and 2nd initial phases) and growing pigs and during total period. The DFP, as percentage of body weight, was different (P<0.05) among treatments only at 1st initial phase. Fecal levels of macro and micro minerals were similar (P>0.05) among treatments, with exception of calcium and sodium excretion at 1st initial phase and calcium, zinc and nickel during total period. The addition of a poliprobiotic to diets do not affect fecal production of nursing and growing pigs. However, the presence of microorganisms, added (levels of 200 and 300 ppm) in diets... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Calcium; Digestion; Lactobacillus; Piglet; Zinc. |
Ano: 2006 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132006000400005 |
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Portugal,L.R.; Gonçalves,J.L.; Fernandes,L.R.; Silva,H.P.S.; Arantes,R.M.E.; Nicoli,J.R.; Vieira,L.Q.; Alvarez-Leite,J.I.. |
Elevated blood cholesterol is an important risk factor associated with atherosclerosis and coronary heart disease. Several studies have reported a decrease in serum cholesterol during the consumption of large doses of fermented dairy products or lactobacillus strains. The proposed mechanism for this effect is the removal or assimilation of intestinal cholesterol by the bacteria, reducing cholesterol absorption. Although this effect was demonstrated in vitro, its relevance in vivo is still controversial. Furthermore, few studies have investigated the role of lactobacilli in atherogenesis. The aim of the present study was to determine the effect of Lactobacillus delbrueckii on cholesterol metabolism in germ-free mice and the possible hypocholesterolemic and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Lactobacillus; Atherosclerosis; Apolipoprotein E; Cholesterol; Germ-free mice. |
Ano: 2006 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2006000500010 |
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Hernández Cadena, Javier. |
La melaza de caña de azúcar en el mercado internacional se comercializaba principalmente para la alimentación animal, actualmente tiene un mayor uso en la industria de la fermentación alcohólica y debido a su alto costo se ha venido limitado en la ganadería. Con el objetivo de establecer el nivel óptimo de melaza en un aditivo biológicamente activo (Vitafert), se estudió en diseño completamente al azar con arreglo factorial 3 niveles de melaza (5, 10 y 15%) y 8 tiempos de fermentación líquida (0, 1, 2, 3, 6, 9, 15 y 30 día), con 3 repeticiones por tratamientos para las variables bromatológicas y fermentativas. Para las variables microbiológicas se utilizó un diseño completamente al azar con 3 tratamientos (niveles de melaza) y 8 repeticiones por... |
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Palavras-chave: Melaza; Yoghurt; Lactobacilos; Levaduras; Vitafert; Probióticos; Molasses; Yogurt; Lactobacillus; Yeast; Probiotics; Maestría; Producción Agroalimentaria en el Trópico. |
Ano: 2010 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/345 |
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