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A CASE AGAINST THE SIMULTANEOUS USE OF MARKET ACCESS RESTRICTIONS, DOMESTIC SUPPORT, AND EXPORT SUBSIDIES AgEcon
Garcia, Roberto J..
The Uruguay Round of GATT introduced market disciplines to international trade in agricultural commodities. However, in cases where countries negotiated the right to limit market access, support domestic production at high levels and subsidize exports, the spirit of the WTO rules have been violated. The Norwegian meat market (beef, pork, lamb and mutton, and chicken) situations are studied in terms of the policy implications and WTO commitments. If Norway's policy objective is to target some level of production that satisfies its non-trade concerns, then semi-decoupled income support could be an improvement over a policy mix that simultaneously restricts market access, provides domestic support and applies export subsidies.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Norway; Meat; Market access limitations; Domestic support; Export subsidies; International Relations/Trade.
Ano: 2003 URL: http://purl.umn.edu/25915
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A desinformação como obstáculo ao consumo da carne suína in natura AgEcon
Falleiros, Francine Taniguchi; Miguel, Willian Correa; Gameiro, Augusto Hauber.
Desde a década de 70 a suinocultura vem evoluindo significativamente, tornando-se uma moderna cadeia produtiva. Atualmente os produtores criam o suíno moderno com 55% a 60% de carne magra na carcaça e apenas de 1,0 a 1,5 centímetro de espessura de toucinho. Essa evolução faz com que mundialmente seja a carne mais consumida. No Brasil, contudo, o consumo de carne suína seguiu tendência contrária, quando comparado ao resto do mundo. Esta inversão de valores pode ser explicada por hábitos e tradições regionais e questões de saúde, essas últimas repletas de mitos e informações distorcidas, que prejudicam a imagem da carne suína in natura. Sendo assim, o objetivo deste estudo foi avaliar o grau de informação dos consumidores, a respeito da carne suína in natura...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Carne; Suínos; Consumo; Saúde; Marketing; Meat; Swine; Consumption; Health; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/108574
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ACEITAÇÃO E SEGMENTAÇÃO DO MERCADO DE PRODUTOS DERIVADOS DA CARNE DE PERU AgEcon
Pulici, Rodrigo; Alves, Flavio Rocha; Gameiro, Augusto Hauber.
Nos últimos anos, a avicultura brasileira tem apresentado grande crescimento na produção e a criação de perus acompanha - de certa forma - este desempenho. Como o frango de corte, grande parte da produção de carne de peru é exportada. Todavia, o frango de corte tem o consumo no mercado interno bastante consolidado, o que já não ocorre com o consumo de derivados de peru, que se apresenta bastante baixo, apesar do crescimento nos últimos cinco anos. A presente pesquisa analisou a estratégia de segmentação do mercado dos produtos à base de carne de peru, o comportamento de compra baseado nos preços desses produtos no varejo vis-à-vis os dos derivados de frango e as possíveis causas do baixo consumo per capita brasileiro. A pesquisa foi realizada em três...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Carne; Peru; Varejo; Consumidor; Segmentação; Meat; Turkey; Retail; Consumer; Segmentation; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/108968
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AN ECONOMETRIC ANALYSIS OF DEMAND FOR MEAT AND FISH PRODUCTS IN KOREA AgEcon
Jung, Jione; Koo, Won W..
This study analyzes the structure of Korean meat and fish product demand. The Linear Approximate Almost Ideal Demand System (LA/AIDS) is used to estimate Korean meat and fish demand. Since the expenditure term is endogenous, the three-stage least squares (3SLS) estimator is used to estimate the demand system. Empirical results indicate that beef imports would increase with increases in per capita income. If imported beef becomes less expensive as a result of the trade liberalization policy adopted by the Korean government, Hanwoo beef would not be competitive and could lose its market share. Pork and chicken would be able to maintain market shares, but most fish products would lose market shares.
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Demand; Almost ideal demand system; Meat; Fish; Endogeneity; Rotterdam model; Separabiilty; Estimator; Demand and Price Analysis; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2000 URL: http://purl.umn.edu/23122
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Anais. Infoteca-e
SIMPOSIO SOBRE RENDIMENTO E QUALIDADE DA CARNE SUINA, 1998, Concordia, SC..
Fatores produtivos que afetam a qualidade da carne suina; Como medir a qualidade da carne na linha de abate de suinos; Caracteristicas fisicas e organolepticas da carne e gordura que afetam a qualidade dos produtos industrializados; Exigencias nutricionais para o maximo rendimento de carnes em suinos; Genetic and nutritional influences on pork quality; Swine breeding, sex, feeding regime, and slaughter weigth and their effects on carcass lean yield.
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Congresso; Quality; Meeting; Carne; Qualidade; Suíno; Meat; Swine.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433678
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Anais. Infoteca-e
SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE TECNOLOGIA DE PROCESSAMENTO E QUALIDADE DA CARNE DE AVES, 1999, Concórdia..
Recentes avancos do efeito da nutricao no crescimento especifico de componentes da carcaca de frangos de corte; Demanda de produtos nos mercados interno e externo; Relationship between broiler feed withdrawal and carcass microbiological quality; Influence of pre-slaughter events on broiler carcass quality and yields; Sistema de monitoramento para o refile de file de peito e a desossona de coxa de frango; Selection tools for the next decade; Overview of Escherichia coli (E.coli) on poultry; Practical strategies to reduce pathogens in the plant; Conceitos atuais de qualidade em produtos de frango: efeito da nutricao na fase inicial; Effects of gas and electrical stunning methods on meat quality; Atordoamento de aves em atmosfera controlada; Embalagens de...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Ave; Congresso; Processing; Quality; Meeting; Carne; Processamento; Qualidade; Poultry; Meat.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/436889
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Antilisterial activity of lactic acid bacteria isolated from vacuum-packaged brazilian meat and meat products BJM
Martinis,Elaine C.P. De; Públio,Márcia R.P.; Santarosa,Priscila R.; Freitas,Flávia Z..
Twenty samples of Brazilian meat and meat products were screened by the agar overlay method for bacteriocin-producing lactic acid bacteria, using Lactobacillus sake ATCC 15521 as indicator strain. Based on Gram staining, KOH reaction, catalase test and fermentation of 49 carbohydrates (API 50 CH), three out of seven isolates with confirmed antagonist properties were identified as Lactobacillus curvatus, one as Leuconostoc mesenteroides and one as Leuconostoc sp. Two isolates could not be properly identified using these tests. The inhibitors produced by these strains were sensitive to proteases. Inhibition due to lytic bacteriophages was ruled out, so the isolates were classified as bacteriocin-producing lactic acid bacteria. Four of them presented...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactic acid bacteria; Meat; Bacteriocins; Biopreservation; Listeria monocytogenes.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822001000100008
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Apoio à produção de carne sustentável do Pantanal. Infoteca-e
ABREU, U. G. P. de; MEDEIROS, S. R. de; BALDUÍNO, S.; NOGUEIRA, G.; MALAFAIA, G. C..
Boletim Cicarne. Boletim 58.
Tipo: Folders Palavras-chave: Sistema de produção sustentável; Carne; Desenvolvimento Sustentável; Pecuária; Meat; Livestock and meat industry.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1145052
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Bem-estar, transporte, abate e consumidor: anais. Infoteca-e
CONFERÊNCIA INTERNACIONAL VIRTUAL SOBRE QUALIDADE DE CARNE SUINA, 1., 2000, Concordia, SC..
O bem-estar animal na suinocultura; Questoes de bem-estar animal na criacao intensiva de suinos na Uniao Europeia; Manejo de qualidade na granja, seguranca alimentar pre-abate e certificacao da industria suinicola; Bem-estar de suinos e qualidade da carne: uma visao Britanica; Bem-estar de suinos durante o embarque e o transporte: uma visao Norte Americana; Bem-estar de suinos e qualidade da carne: uma visao Brasileira; Estresse durante o transporte e qualidade da carne suina. uma visao Europeia; Efeitos do manuseio pre-abate sobre o bem-estar e sua influencia sobre a qualidade de carne; Reduzindo perdas da porteira da granja ate o abatedouro - uma perspectiva Canadense; Transformacoes post mortem e qualidade da carne suina; Tratamento pos-abate das...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Congresso virtual; Quality; Virtual congress; Carne; Qualidade; Suíno; Meat; Swine.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/439327
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Biocide tolerance in Salmonella from meats in Southern Spain BJM
Garrido,Antonio Marin; Burgos,Mª Jose Grande; Márquez,Mª Luisa Fernández; Aguayo,Mª Carmen López; Pulido,Rubén Pérez; Árbol,Julia Toledo del; Gálvez,Antonio; López,Rosario Lucas.
Salmonella serovars sampled from meat products in Southern Spain (Andalucía) during the period 2002-2007 were analyzed in this study. The serovars most frequently detected (in order) were Typhimurium, Enteritidis, Derby, Anatum and Rissen. Isolates (n = 43) were tested for sensitivity to biocides, including the quaternary ammonium compounds benzalkonium chloride (BC), cetrimide (CT) and hexadecylpyridinium chloride (HDP), and the bisphenols triclosan (TC) and hexachlorophene (CF). The minimum inhibitory concentration (MIC) for the quaternary ammonium compounds was in the range of 25 to 50 mg/L for most isolates, although a few isolates required much higher concentrations, up to 250 mg/L. Bisphenols showed higher inhibitory activity, with a MIC of 2.5 to 25...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Salmonella; Biocides; Serovars; Meat; Chorizo.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822015000401177
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Broiler carcass condemnation pattern during processing R. Bras. Zootec.
Belintani,Rafael; Garcia,Rodrigo Garófallo; Nääs,Irenilza de Alencar; Borille,Rodrigo; Sgavioli,Sarah; Caldara,Fabiana Ribeiro; Lima,Nilsa Duarte da Silva.
ABSTRACT This study aimed to identify the influence of climate pattern and rearing conditions on broiler carcass condemnations observed during processing. We evaluated the registered data of 2015 from the federal inspection files in all broiler slaughterhouses located in the state of Mato Grosso do Sul, Midwestern Brazil. The percentages of condemnations by airsacculitis, cellulitis, dermatosis, ascites syndrome, total carcass condemnations, and average broiler weight at 42 days were analyzed. Data were associated with housing systems and season of the year in which each flock was reared. Two-way ANOVA was applied to the data in a completely randomized design 4×3 (four seasons and three houses) and compared by Tukey's test. The results indicated that the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broiler; Meat; Production system; Slaughterhouse.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982019000100103
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Broiler Pre-Slaughter Water Diet with Grass Lemongrass (Cymbopogon Citratus Stapf) Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Garcia,RG; Royer,AF; Nääs,IA; Borille,R; Santana,M; Caldara,FR.
ABSTRACT The pre-slaughter management is one of the predisposing factors to the reduction in the quality of the carcass and broiler meat, mainly for being a stressful condition. This study evaluates the inclusion of lemongrass (Cymbopogon citratus Stapf) in the water used in the diet of pre-slaughter broilers for the first time. The carcass and meat quality parameters were evaluated. The experiment was carried out in the poultry production of an experimental sector of the Federal University of Grande Dourados - UFGD. A total of 2,594 broilers were distributed in an entirely randomized design in a factorial arrangement of 3x2x2, with three different lemongrass concentrations in the form of infusion (0. 1 and 5 g/L), two sexes and two genetic strains (Ross...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Meat; Welfare; Phytotherapy; Pre-slaughter; Meat quality.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2017000400725
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Bubalinos: produção de carne. Infoteca-e
LOURENCO JUNIOR, J. de B.; CARVALHO, L. O. D. de M.; COSTA, N. A. da.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Babalino; Canarana-erecta-lisa; Quicuio da amazonia; Pará; Brasil; Buffalo; Production; Pasture; Bubalus Bubalis; Brachiaria Humidicola; Carne; Echinochloa Pyramidalis; Pastagem; Produção; Amazonia; Meat.
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/383802
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Cabotagem como alternativa para o transporte de carnes da região Sul para o Norte/Nordeste brasileiro: um estudo de caso AgEcon
Fachinello, Arlei Luiz; Nascimento, Sidnei Pereira.
The transportation costs are one of the main factors for companies’ competitiveness. In order to decrease the costs, companies are frequently searching for different ways to transport their products to their consumers. This paper analyzes the economic viability of meat transport from the South to the North and Northeast of Brazil, using intercoastal port services. Using a transport cost optimization model and linear programming, our results indicate the economic feasibility of this option.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Transport cost; Meat; Intercoastal port services.; Agribusiness; C61..
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/61193
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Calidad de la canal y carne de corderos complementados con aceites y rastrojo de maíz. Colegio de Postgraduados
Hernández Cruz, Laura.
El estudio se realizó con 48 corderos de la cruza Pelibuey x Katahdin de aproximadamente 4 meses de edad con un peso promedio de 29 ±1.2 kg los cuales se distribuyeron en un diseño completamente al azar, en arreglo factorial 2x4; los tratamientos fueron: 1) Sin aceite (C), 2) 3% de aceite con ácido linoleico conjugado (CLA), 3) 3% de aceite con ácido linoleico (LA) y 4) 3% de aceite de linaza (LZ); y dos porcentajes de rastrojo de maíz por kg de MS-1 (16 y 26). Los resultados en GDP y CMS/GDP no presentaron diferencias, sin embargo, el CMS fue menor (P<0.05) cuando se proporcionó 16% de rastrojo de maíz en las dietas. En el rendimiento de la canal caliente, fría y proporciones no hubo diferencias. En el tratamiento C se observo el mayor tamaño...
Palavras-chave: CLA; Linoleico; Linaza; Ovinos; Carne; Linoleic acid; Linseed; Sheep; Meat; Doctorado; Ganadería.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/410
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Calidad de la canal y carne de corderos complementados con aceites y rastrojo de maíz. Colegio de Postgraduados
Hernández Cruz, Laura.
El estudio se realizó con 48 corderos de la cruza Pelibuey x Katahdin de aproximadamente 4 meses de edad con un peso promedio de 29 ±1.2 kg los cuales se distribuyeron en un diseño completamente al azar, en arreglo factorial 2x4; los tratamientos fueron: 1) Sin aceite (C), 2) 3% de aceite con ácido linoleico conjugado (CLA), 3) 3% de aceite con ácido linoleico (LA) y 4) 3% de aceite de linaza (LZ); y dos porcentajes de rastrojo de maíz por kg de MS-1 (16 y 26). Los resultados en GDP y CMS/GDP no presentaron diferencias, sin embargo, el CMS fue menor (P<0.05) cuando se proporcionó 16% de rastrojo de maíz en las dietas. En el rendimiento de la canal caliente, fría y proporciones no hubo diferencias. En el tratamiento C se observo el mayor tamaño...
Palavras-chave: CLA; Linoleico; Linaza; Ovinos; Carne; Linoleic acid; Linseed; Sheep; Meat; Doctorado; Ganadería.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/410
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Calpain and cathepsin activities in post mortem fish and meat muscles ArchiMer
Cheret, Romuald; Delbarre Ladrat, Christine; De Lamballerie Anton, Marie; Verrez-bagnis, Veronique.
Post mortem tenderization is one of the most unfavourable quality changes in fish muscle and this contrasts with muscle of mammalian meats. The tenderization can be partly attributed to the acid lysosomal cathepsins and cytosolic neutral calcium-activated calpains. In this study, these proteases from fish and bovine muscles were quantified and compared. The cathepsin B and L activities were in more important amounts in sea bass white muscle than in bovine muscle. On the other hand, cathepsin D activity was 1.4 times higher in meat that in fish muscle, while cathepsin H was negligible in both muscles. Calpain activities were similar in both types of muscle. Moreover, calpastatin (calpain endogenous inhibitor) level is 3.9 times higher in sea bass white...
Tipo: Text Palavras-chave: Meat; Fish; Protease; Cathepsin; Calpain.
Ano: 2007 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2007/publication-3646.pdf
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CARACTERISTICAS DA INTERNACIONALIZAÇÃO DA AGROINDUSTRIA EXPORTADORA DE FRANGO DE CORTE DE MATO GROSSO DO SUL. AgEcon
Lima, Dario Oliveira; Barczsz, Silvio Silvestre; Oliveira, Leidy Diana Souza De.
A internacionalização é um processo crescente e continuado de envolvimento de uma empresa nas operações com outros países fora de sua base de origem. O sistema agroindustrial exportador de frango de corte brasileiro adquiriu o status de maior exportador mundial desta commodity e o terceiro maior produtor mundial. Essa posição se deve a diversos fatores, entre eles: a utilização de novas tecnologias, tanto na produção como no manejo; melhoria da qualidade sanitária; e grande disponibilidade de insumos (mão-de-obra e grãos a baixo custo). A atividade apresenta um elevado dinamismo e importância econômica e social para o país. O objetivo deste estudo é caracterizar o perfil da internacionalização da agroindústria exportadora de frango de corte de Mato Grosso...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Comércio internacional; Avicultura; Carne; Tecnologia; International commerce; Aviculture; Meat; Technology; International Relations/Trade; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/109756
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Características de carcaças de búfalos engordados em pastagem nativa de terra inundável. Infoteca-e
LOURENCO JUNIOR, J. de B.; COSTA, N. A. da; CARVALHO, L. O. D. de M.; NASCIMENTO, C. N. B. do; DUTRA, S..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Bubalino; Terra inundavel; Campo Experimental do Baixo Amazonas; Monte Alegre; Pará; Brasil; Buffalo; Carcass; Fattening; Production; Native pasture; Floodable land; Feed; Alimentação; Carcaça; Carne; Engorda; Pastagem Nativa; Produção; Amazonia; Meat.
Ano: 1987 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/383676
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Características zootécnicas do búfalo baio. Infoteca-e
NASCIMENTO, C. N. B. do; GUIMARÃES, J. M. A. B..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Bubalino; Raça baia; Buffalo; Bread; Production; Carne; Leite; Produção; Milk; Meat.
Ano: 1971 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/376126
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