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Analyses microbiologiques et chimiques des produits de la pêche et de l'eau OceanDocs
Diouf, Sidiya.
Ce rapport porte principalement sur la microbiologie, la chaîne biochimie des aliments et des eaux au terme d'un stage d'un mois effectué au Laboratoire de Sécurité Alimentaire et d'Hygiène de l'Environnement (LSAHE) de l'Institut Pasteur de Dakar. Nous avons donné quelques notions générales sur: (1) les différents germes recherchés dans: - le poisson (frais ou transformé); germes capables d'altérer la qualité marchande du poisson (la flore totale à 30 ° C); - germes potentiellement pathogènes (ASR, Salmonellea, Staphylococcus); - germes témoins de contamination fécale (coliformes fécaux); - germes indicateurs technologiques (coliformes totaux entérobactéries). (2) l'eau et la glcae: - germes capables d'altérer la qualité marchande de l'eau (la flore...
Tipo: Report Palavras-chave: Microbiological analysis; Fish; Water analysis; Ice; Hygiene; Quality control; Fish; Ice; Microbiological analysis; Water analysis; Hygiene; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_15903; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_3782; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_16064; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_3739.
Ano: 2001 URL: http://hdl.handle.net/1834/4074
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Avaliação da qualidade físico-química e microbiológica de sete marcas de leite padronizados produzidas nos Estados de Goiás e Minas Gerais e comercializadas no Distrito Federal. Repositório Alice
ROSA-CAMPOS, A. A.; ROCHA, J. E. da S.; BORGO, L. A..
Resumo: O leite é um produto rico em proteínas, carboidratos e vitaminas, sendo um alimento de alto valor nutricional. Pela sua composição físico-química, é um meio propício ao desenvolvimento de micro-organismos. A obtenção, o beneficiamento e o armazenamento devem ser feitos de maneira higiênica para garantir a qualidade final do produto. Os objetivos deste trabalho foram avaliar a qualidade físico-química e microbiológica de sete marcas de leites padronizados comercializadas no Distrito Federal. As amostras foram oriundas de sete laticínios, cinco do Estado de Goiás, e duas de Minas Gerais. As análises foram realizadas no Laboratório de Análise de Alimentos da Universidade de Brasília seguindo normas do Instituto Adolfo Lutz. Os resultados foram...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Salmonella; Coliforme; Leite pasteurizado; Qualidade; Análise microbiológica; Microbiologia de alimento; Análise qualitativa; Pasteurized milk; Food quality; Qualitative analysis; Microbiology; Microbiological analysis.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/977386
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Avaliação microbiológica do composto oriundo do processo de compostagem de carcaças e resíduos da produção de caprinos e ovinos. Repositório Alice
SALES, M. R. B.; JERONIMO JUNIOR, J. A.; OLIVEIRA, E. L. de; ARAUJO, J. B.; SOUZA, H. A. de..
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Avaliação microbiológica; Ovino; Caprino; Carcaça; Coliforme; Compostagem; Resíduo orgânico; Análise microbiológica; Organic wastes; Sheep; Goats; Carcass; Composting; Coliform bacteria; Microbiological analysis.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1009948
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Buffalo mozzarella chemical composition and authenticity assessment by electrophoretic profiling. Repositório Alice
GONÇALVES, B. R. F.; SILVA, G. de J.; CONCEIÇÃO, D. G.; EFITO, A. S. do; FERRÃO, S. P. B..
Abstract: Buffalo milk mozzarella is often adulterated by the addition of cow's milk. The aim of this study was to assess the quality of buffalo milk mozzarella by using electrophoresis (SDS-PAGE) to detect the addition of cow's milk. Reference cheeses were produced exclusively from combinations of buffalo and cow milk, and labeled reference treatment buffalo or cow (RTB and RTC, respectively). Standardized cheeses were made by combining buffalo milk and 2.5%, 5.0%, 10%, 20%, 30%, 40% or 50% cow's milk. A total of 9 cheese formulations were produced and either frozen immediately (time 0) or after 20 days (time 20). Eighteen commercial samples of buffalo mozzarella were sampled between 0-20 days of production. The chemical composition (moisture, ash, fat in...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: SDS-PAGE; Fraude; Leite de búfala; Mussarela; Mozzarella; Búfalo; Queijo; Adulteração; Peptídeo; Proteína; Produto derivado do leite; Análise microbiológica; Controle de qualidade; Buffalo milk; Cheese; Food adulteration; Peptides; Microbiology; Microbiological analysis; Feed quality; Quality controls.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1087574
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Cambios en la composición de pequeños pescados pelágicos salados en salmuera durante su producción y almacenamiento OceanDocs
Bostock, T.; Camba, N..
Los cambios físicos, químicos y organolépticos en macarela (Scomber japonicus) y sardina (Sardinops sagax, Etrumeus teres) saladas durante el procesamiento y subsecuente almacenamiento en salmuera son descritos. Es evaluada además la calidad del producto desde el punto de vista microbiológico, así como también los efectos que se observan en el producto final cuando el artesano ecuatoriano usa materia prima de baja calidad. Los principales cambios que ocurren (enrojecimiento de la carne, desarrollo de olores a frutas, el aumento de las bases volátiles totales y de proteínas solubles y posiblemente histamina parecen estar relacionadas más con la autólisis que con el desarrollo microbiológico). La maduración o ”deterioración” (en términos del paladar...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Processing fishery products; Storage effects; Chemical composition; Physical properties; Organoleptic properties; Microbiological analysis; Cured products; Chemical composition; Physical properties; Organoleptic properties; Microbiological analysis; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_1794; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_13328; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_5399; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302.
Ano: 1986 URL: http://hdl.handle.net/1834/3153
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Caracterização de estirpes de Staphylococcus aureus isoladas em queijo Minas Frescal de produção artesanal. Repositório Alice
SOUZA, V. de; CERESER, N. D.; OLIVEIRA, M. C.; CONDE, S. de O.; MELO, P. de C.; NADER FILHO, A..
Resumo: Procurou-se avaliar a qualidade microbiológica do queijo Minas Frescal, produzido sem acompanhamento do Serviço Oficial de Inspeção, comercializados em Ribeirão Preto-SP, por meio da quantificação, identificação e confirmação genotípica de estirpes de S. aureus. [Characterization of strains of Staphylococcus aureus isolates in handmade Minas Frescal cheese].
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Queijo artesanal; Produção artesanal; Queijo Minas Frescal; Food microbiology; Microbiologia de alimento; Staphylococcus aureus; Estirpe; Análise microbiológica; Tecnologia de alimento; Cheese; Food technology; Microbiological analysis.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/965617
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Caracterização microbiológica e físico-química de queijo "tipo coalho" produzido com leite caprino. Repositório Alice
SOUSA, F. G. C. de..
Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Federal da Paraíba, Areia, PB. Orientador: Celso José Bruno de Oliveira; Co-orientadoras: Rita de Cássia Ramos do Egyto Queiroga e Lea Chapaval, Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC).
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Caprino; Leite de cabra; Microbiologia de alimento; Queijo coalho; Qualidade; Propriedade físico-química; Brasil; Nordeste; Goat milk; Cheese; Hemicophysical properties; Microbiological analysis; Microbiology; Food; Brazil.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/858677
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Development of a preservative for white fresh cheese from the addition of Peruvian Tara gum Caesalpinia spinosa Ciênc. Tecnol. Aliment.
QUISCA,Richard Pacheco; MORÁN,Jorge Vargas; GALLOZA,Gilberto García; ARIAS,Jonnatan Victor Bañon; MONTOYA,Enrique Neira; URQUIZO,Fanny Ludeña; RAMÍREZ,Miriam Elizabeth Ramos; YACCHI,Teresa Alvarado; CHÁVEZ,Tarsila Tuesta.
Abstract Over the time, fresh cheese undergoes changes in its physicochemical and sensorial properties, mostly associated to the loss of moisture, which directly affects the texture and yield. In this sutdy, we elaborated an alternative formulation for the preparation of cheese with Peruvian tara gum Caesalpinia spinosa, for moisture retention increasing, without loss of sensory acceptance. Different formulations were prepared by modifying amounts of salt and tara gum to achieve the highest sensory acceptability, without loss of texture, water and weight. Microbiological tests were performed in agreement with Peruvian regulations, showing limits of mold, yeast, coliform, Salmonella sp and bacteria below the stablished limit. Cheese with addition of tara...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fresh cheese; Tara gum; Sensory acceptance; Microbiological analysis; Moisture retention.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000100210
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Effects of environmental conditions on the sessile existence of an estuarine sediment bacterium. ArchiMer
Geesey, G; Salas, S; Mittelman, M.
A submerged glass coverslip technique was developed to determine dissolved organic nutrient uptake by adherent cells of a sediment isolate of Enterobacter cloacae . Cells which colonized the coverslips in swirling culture flasks during anaerobic growth remained firmly attached during manipulations employed to determine uptake of radiolabeled glucose by the adherent population. The attached cells were capable of a more rapid rate of glucose uptake than free cells. Lineweaver-Burk plots demonstrated different glucose uptake kinetics for the 2 cell populations. The data suggest that physiological changes occur in cells soon after they become attached to surfaces. These changes appear to enhance the metabolic activity of the adherent population.
Tipo: Text Palavras-chave: Enterobacter cloacae; Adhesion; Glucose; Environmental effects; Bacteria; Sediments; Estuaries; Sessile species; Culture media; Metabolism; Dissolved oxygen; Microbiological analysis.
Ano: 1984 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1984/acte-967.pdf
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Effet de l’addition du thym, du laurier et du romarin sur la conservation de l’anguille fumée OceanDocs
Zerai, T.; Mestiri, F.; Romdhane, M.S.; Mejri, S..
L’effet de l’addition de trois types d’additifs naturels: le thym (Thymus vulgaris), le laurier (Laurus nobilis) et le romarin (Rosmarinus officinalis) sur l’amélioration de la conservation de l’anguille fumée a été étudié. Une comparaison des caractéristiques microbiologiques, physicochimiques et organoleptiques du produit, par rapport au lot témoin, fumé sans additifs a été réalisée durant 5 semaines à 4 °C. Nous avons trouvé que l’addition du thym, a permit une réduction de la flore aérobie mésophyte totale (FAMT), a ralenti la formation de l’azote basique volatil total (ABVT), et a permit une réduction de l’oxydation de la matière grasse. Le lot ainsi traité, a été très apprécié par les dégustateurs, et le thym a eu un effet améliorateur sur le...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Chemical analysis; Cured products; Microbiological analysis; Processing fishery products; Quality; Storage life; Taste tests; Anguilla anguilla; Laurus nobilis; Rosmarinus officinalis; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_41152; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_4227; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_6660.
Ano: 2006 URL: http://hdl.handle.net/1834/4278
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Enterobacteria identification and detection of diarrheagenic Escherichia coli in a Port Complex BJM
Costa,Clarissa Frota Macatrão; Monteiro Neto,Valério; Santos,Bruno Rafael de Carvalho; Costa,Bruno Rafael Rabelo; Azevedo,Alexandre; Serra,Josilene Lima; Mendes,Hermínio Benítez Rabello; Nascimento,Adenilde Ribeiro; Mendes,Mariana Bonfim Pinto; Kuppinger,Oliver.
The Port Complex of Maranhão (PCM) is the second largest port complex in Brazil, receiving ships with large volumes of ballast water. To evaluate the microbiological quality of its waters, physicochemical parameters (pH and salinity), the number of coliforms (thermotolerants and totals), and the presence of enterobacterias and diarrheagenic Escherichia coli strains were analyzed. In order to identify the presence of E. coli virulence genes target regions of the stx, elt, est, aggR, CVD432, ipaH and eae nucleotide sequences were studied. The presence of totals and thermotolerants coliforms were positive. Analyzing the salinity parameter, a significant increase in total coliforms was observed during the rainy season. We identified the species Escherichia...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Microbiological analysis; Coliforms; Enterobacterias; Ballast water; Escherichia coli.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822014000300026
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Estudio comparativo de la calidad del agua en el área marino costera de Bahía Academia, Caleta Aeolian y Puerto Villamil - Islas Galápagos - junio-julio 2007 OceanDocs
Palacios, C.; Burgos, L..
Se analiza los datos tomados en el área marino costera de tres importantes islas de Galápagos como son: Bahía Academia-Santa Cruz, Caleta Aeolian-Baltra y Puerto Villamil-Isabela, durante los meses de junio y julio del 2007, considerando la distribución superficial de los parámetros físicos, químicos en cada una de las áreas. Se efectúa el análisis comparativo de las concentraciones promedios y la calidad microbiológica con los límites permisibles establecidos en la Legislación Secundaria Ambiental, concluyendo en general, que la calidad del agua está acorde con la vida marina, pero que a pesar de no presentar mayores problemas de contaminación, existen área muy puntuales que ameritan mayor cuidado y seguimiento para preservar y conservar estas islas que...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Water quality; Microbiological analysis; Physical properties; Data processing; Water quality; Microbiological analysis; Physical properties; Data processing; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_16061; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_13328; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_10289.
Ano: 2009 URL: http://hdl.handle.net/1834/3369
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Estudios de enterobacterias en las inmediaciones de Punta Fort William, Isla Greenwich OceanDocs
Helguero, C.; Valencia T., M..
Se presenta un estudio microbiológico de las aguas de Ensenada Guayaquil y Bahía Chile, con el propósito de determinar presencia de enterobacterias en las mismas; se detectó la existencia de tres grupos: Escherichiae, Yersinieae y Klebsielleae. Se estima que eventualmente dicha presencia es ocasionada por la presencia de la actividad humana en el área y por el aporte de los excrementos de las aves transportadas en aguas provenientes de deshielos en el verano.
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Microbiological analysis; Microorganisms; Polar waters; Microbiological analysis; Microorganisms; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_4807.
Ano: 1993 URL: http://hdl.handle.net/1834/3808
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Estudios químicos y bacteriológicos del río Baradero (Argentina): calidad sanitaria del agua y aptitud de los peces para consumo humano OceanDocs
Costagliola, M.; Seigneur, G.N.; Jurquiza, V..
As a result of an agreement signed by the Municipal Government of Baradero Buenos Aires Province, Argentina and the INIDEP, the sanitary quality of the Baradero River waters was studied and fish safety assessed. Results of five field surveys carried out between 1993 and 1997 are studied. Organochlorine and organophosphorate pesticide residues, as well as traces of heavy metals were analyzed in 49 fish specimens and aerobic heterotrophic bacteria (AHB), total coliform bacteria (TC) and fecal coliform bacteria (FC) were counted out in 7 sampling stations placed on the coast and the riverbed. Alpha Hexachlorohexane, gamma Hexachlorohexane, beta Hexachlorohexane, Aldrin, Heptachlor epoxide, pp'DDE and Dieldrin were detected in fish tissues. The values of AHB...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Freshwater pollution; Pollution surveys; Chemical analysis; Water analysis; Microbiological analysis; Pesticides; Public health; Pathogenic bacteria; Pesticides; Public health; Water analysis; Microbiological analysis; Pathogenic bacteria; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_5739; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_6349; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_16064; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_34317.
Ano: 2003 URL: http://hdl.handle.net/1834/2417
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Estudiosd bacteriológicos en la Ciénaga Grande de Santa Marta, Colombia OceanDocs
Jeske, R..
Mientras predominan las aguas salobres en la Ciénaga Grande se destacan las formas bacterianas halófilas. Durante la época de lluvias (invierno, disminuye la salinidad, sin embargo las formas halófilas aumentan en número. La reproducción de bacterias de agua dulce se inicia sólo cuando la salinidad llega bajo un valor de un 10°/o/o. Estas alcanzan su valor máximo temporáneo en salinidades de un 3°/o/o. Al mismo tiempo disminuyen las formas halófilas. Observaciones sobre contaminación fecal se realizaron en las aguas de la Ciénaga. Como indicador se utilizó Escherichia coli. En las inmediaciones de los pueblos de pescadores es posible detectar cierta contaminación. En cambio, en el resto de la Ciénaga, en contados casos se observa E. coli. La presencia de...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Coastal lagoons; Estuaries; Microbiological analysis; Microbial contamination; Estuaries; Microbial contamination; Coastal lagoons; Microbiological analysis; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_2673; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_37547; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_1697; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_25302.
Ano: 1976 URL: http://hdl.handle.net/1834/3322
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Etiologia e prevalência da mastite de origem bacteriana em animais livres e portadores de Artrite-encefalite caprina. Repositório Alice
SANTIAGO, L. B.; BRITO, R. L. L. de; SANTOS, V. W. S. dos; RODRIGUES, A. de S.; ANDRIOLI, A.; ALVES, F. S. F.; PINHEIRO, R. R..
Resumo: A manifestação clínica na glândula mamária da Artrite-Encefalite Caprina (CAE) é freqüente e tem grande significado econômico na caprinocultura ao comprometer a produção leiteira e predispor a glândula mamária a infecções secundárias. Objetivou-se com este estudo determinar a prevalência e isolar e identificar os microrganismos causadores de mastite em animais livres e portadores de CAE. Foram utilizadas 44 cabras mestiças Saanen x Anglo-Nubiana, sendo 19 positivas para a CAE e 25 livres da enfermidade. As amostras de leite para o microbiológico foram coletadas de cada teto, durante sete meses, plaqueadas em Ágar Sangue e mantidas sob incubação a 37°C por 48h, totalizando 588 amostras. As colônias foram caracterizadas macro e microscopicamente....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Artrite-encefalite caprina; Exame microbiológico; Retrovírus; Caprino; Doença animal; Vírus; Microrganismo; Glândula mamária; Etiologia; Mamite; Goats; Caprine arthritis encephalit virus; Microbiological analysis; Mammary gland diseases; Microorganisms; Aetiology; Mastitis.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000642
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Etude de la résistance aux antibiotiques des bactéries isolées de "mytilus galloprovincialis. OceanDocs
El Bour, M.; Bouamama, K.; El Abed, O..
L’étude des résistances vis-à-vis de différentes substances antibiotiques pour des espèces bactériennes (aérobies et anaérobies) isolées chez Mytilus galloprovincialis a été réalisée par la méthode standard de l’antibiogramme. Ainsi, 50 souches bactériennes aérobies et 20 souches anaérobies appartenant à plus de 25 espèces différentes ont été isolées et testées. Les résultats obtenus montrent des profils à plusieurs résistances vis-à-vis des différentes familles d’antibiotiques testés. Les résultats obtenus révèlent des profils à 12 résistances différentes notamment chez l’espèce anaérobie (Propioni acnes). Aussi, chez l’espèce aérobie pré dominante ( Aeromonas hydrophila) nous avons mis en évidence au moins 6 antibiotypes différents. Ces résultats...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Antibiotics; Bacterial diseases; Control resistance; Ecology; Eutrophication; Indicator species; Microbiological analysis; Bacteria; Mytilus galloprovincialis; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_765; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_31155.
Ano: 2006 URL: http://hdl.handle.net/1834/4266
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Etude experimentale de la colonisation de surfaces par les bacteries, en eau de mer circulante ArchiMer
Fera, P; Prieur, D.
Before the building of an (OTEC) power plant, and experimental station was built near the entrance of the Bay of Brest in order to do preliminary studies. Using these facilities, the bacterial colonization of three substrata (stainless steel UB6, aluminium AG4, polycarbonate filters) was studied in an open seawater system, with a speed of 0,7 m s super(-1). The study was performed between May 1983 and May 1984, including seven experiments of 15 days each. Bacteria colonizing the metallic surfaces were counted by scanning electron microscopy, and bacteria colonizing the polycarbonate filters counted by epifluorescence microscopy. On the three substrata, bacterial colonization occurred in three successive stages: initial colonization, sometimes unsteady...
Tipo: Text Palavras-chave: Fouling; OTEC plants; Bacteria; Colonization; Adhesion; Microbiological analysis; Surface films.
Ano: 1984 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1984/acte-964.pdf
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Isolement et identification de vibrions halophiles d'une station experimentale de mariculture ArchiMer
Bruni, V; Crisafi, E; Maugeri, T; Zaccone, R.
110 Vibrio strains were isolated, at various times of the year, from samples of sea-water supply, breeding-tank water and discarded fish used as food at the breeding stations. From the results obtained by the biochemical and cultural tests, it was possible to identify most of the isolated strains as Vibrio anguillarum . Strains with intermediate characteristics, above-all positive saccharose, proved to be numerous. The authors discuss the occurrence, in particular environments such as those being studied, of atypical or intermediate vibrio strains which are difficult to classify.
Tipo: Text Palavras-chave: Vibrio; Microbiological culture; Bacteria; Food; Minced products; Fish ponds; Sea water; Identification; Marine aquaculture; Bacteria collecting devices; Microbiological analysis.
Ano: 1984 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1984/acte-997.pdf
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Methods for microbial biomass, community structure and metabolic activities on surfaces. ArchiMer
White, D.
Microbes in nature are often concentrated on surfaces where they exist in microcolonies of mixed composition. The assay of these mixed microbial consortia by utilizing biochemical components eliminates the problems associated with cultural selectivity of viable counts or the requirement for quantitative release from surfaces required in some microscopic techniques. The assay of cellular components restricted to subsets of the microbial community gives insights into the community structure of the biofilm whereas assay of cellular components common to all cells can be used for biomass estimations. Formation of endogenous storage materials can be utilized as measures of nutritional status and rates of formation or turnover of specific "signatures" from...
Tipo: Text Palavras-chave: Bacteria; Fouling; Bioassays; Metabolism; Surfaces; Bacteria collecting devices; Culture media; Microbiological analysis.
Ano: 1984 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1984/acte-963.pdf
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