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A transcriptome approach towards understanding the development of ripening capacity in Bartlett pears (Pyrus communis L.). Repositório Alice
NHAM, N. T.; FREITAS, S. T. de; MACNISH, A. J.; CARR, K. M.; KIETIKUL, T.; GUILATCO, A. J.; JIANG, C.-Z.; ZAKHAROV, F.; MITCHAM, E. J..
The capacity of European pear fruit (Pyrus communis L.) to ripen after harvest develops during the final stages of growth on the tree. The objective of this study was to characterize changes in Bartlett pear fruit physico-chemical properties and transcription profiles during fruit maturation leading to attainment of ripening capacity.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Pyrus communis; Amadurecimento; Propriedades físico-químicas; Maturação; Pêra; Pos-colheita; Pear; Auxin; Ethylene.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1026361
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Ácaros fitófagos na cultura da pera no Vale do São Francisco. Repositório Alice
OLIVEIRA, J. E. de M.; LOPES, P. R. C.; SOUZA, I. D. de; OLIVEIRA, A. C.; FERNANDES, M. H. de A.; PINTO JÚNIOR, E. dos S..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Pyrus communis; Cultivo; Ácaros fitófagos; Praga; Vale do São Francisco; Pêra; Fruta de clima temperado; Pear.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/938994
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Avaliação fenológica da pereira Triunfo cultivada em clima Semiárido no Nordeste do Brasil na safra de 2012. Repositório Alice
OLIVEIRA, I. V. de M.; LOPES, P. R. C.; MATOS, R. R. S. da S..
A fenologia representa uma ferramenta primordial para a inserção de culturas em áreas que apresentam condições diferentes daquelas nas quais estão adaptadas. O presente trabalho objetivou caracterizar fenológica e produtivamente pereira ?Triunfo?, sob condição semiárida tropical, no Vale do São Francisco, Nordeste brasileiro. O experimento foi conduzido de 10 de fevereiro a 2 julho de 2012, em pomar experimental, na Estação Experimental de Bebedouro da Embrapa Semiárido, em Petrolina-PE, Brasil. Foram realizadas observações diárias, do estádio de gema dormente até o amadurecimento dos frutos, e foram avaliados os seguintes parâmetros de produção: i) vingamento: a relação entre número de flores e de frutos (%); ii) o número de frutos por planta; iii)...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Pyrus communis; Semiárido; Requerimento de frio; Vale do São Francisco; Pêra; Fenologia; Pear.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1015548
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Caracterização fenologica da cultivar de pereira Housui em Petrolina - PE. Repositório Alice
SANTOS, L. T. da S.; LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; MATOS, R. R. S. da S.; RIBEIRO, A. K. dos S.; SANTOS, R. E. P. dos.
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cultivo; Fenologia; Housui; Variedade; Pêra; Pear.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939429
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Caracterização fenológica de pereiras Housui e Kousui cultivadas sob clima Semiárido no Nordeste do Brasil. Repositório Alice
LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; MATOS, R. R. S. da S.; CAVALCANTE, I. R. L..
Observações fenológicas fornecem informações sensíveis para a determinação de como as espécies de plantas respondem às condições climáticas regionais, visando à produção de frutas em diferentes regiões. Assim, o experimento foi conduzido de setembro de 2010 a janeiro de 2011, com o objetivo de caracterizar os estádios fenológicos de pereiras Housui e Kousui, cultivadas em clima semiárido do Nordeste do Brasil. Os dados fenológicos (fases) foram coletados no pomar, em observações diárias, desde a aplicação de cianamida hidrogenada (para a quebra de dormência) até o amadurecimento das frutas. Concluíu-se que, em clima semiárido, as pereiras Housui e Kousui concluem seus ciclos fenológicos em 128 dias e 115 dias, respectivamente. Novas pesquisas e mais alguns...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Housui; Kousui; Fenologia; Variedade; Cultivo; Pyrus communis; Requerimento de frio; Floração; Pêra; Pear.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/965547
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Characterization and expression of the ABC family (G group) in ‘Dangshansuli’ pear (Pyrus bretschneideri Rehd.) and its russet mutant Genet. Mol. Biol.
Hou,Zhaoqi; Jia,Bing; Li,Fei; Liu,Pu; Liu,Li; Ye,Zhenfeng; Zhu,Liwu; Wang,Qi; Heng,Wei.
Abstract The plant genes encoding ABCGs that have been identified to date play a role in suberin formation in response to abiotic and biotic stress. In the present study, 80 ABCG genes were identified in ‘Dangshansuli’ Chinese white pear and designated as PbABCGs. Based on the structural characteristics and phylogenetic analysis, the PbABCG family genes could be classified into seven main groups: classes A-G. Segmental and dispersed duplications were the primary forces underlying the PbABCG gene family expansion in ‘Dangshansuli’ pear. Most of the PbABCG duplicated gene pairs date to the recent whole-genome duplication that occurred 30~45 million years ago. Purifying selection has also played a critical role in the evolution of the ABCG genes. Ten PbABCG...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pear; Russet mutant; ABCG; Evolution; Gene expression.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572018000100137
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China Pear Value Chain: Implication for Smallholders AgEcon
Huang, Zuhui; Zhang, Jing; Chen, Kevin Z..
The objective of this paper is to describe different types of value chain, to capture value added activities of each chain, to discuss the organizational and institutional link in each value chain and its implications for the role of small farmers. We focus on two counties in Hebei and Zhejiang of China. Taking pear for example, analysis of value chain is conducted using data of representative samples of pear value chain. For each chain, value added activities, cost composition, profit distribution, organizational and institutional linkages are illustrated, and corresponding conclusions are indicated. After a systematic analysis of organizational and institutional linkage and value adding activities of every chain as well as cost-benefit analysis of...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Value Chain; Smallholder; Pear; Industrial Organization; L1.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/49946
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Diversificação da fruticultura irrigada no Semiárido brasileiro: perspectiva de mercado da pêra. Repositório Alice
REIS, L. D. R.; LIMA, J. R. F. de; ARAUJO, J. L. P.; LOPES, P. R. C..
A pereira é cultivada em muitos países, o que torna uma fruta de grande aceitação e importância no mercado internacional. No Brasil, a pereira não se destaca entre as frutíferas de maior expressão. Dentre as fruteiras de clima temperado, possui a menor expressão em termos de produção. Contudo, pesquisas realizadas estão mostrando que é possível produzir em áreas semiáridas com irrigação. Isto faz com que seja necessário gerar informações de mercado que possam contribuir com o produtor na tomada de decisão sobre investir na cultura. Assim, o presente trabalho teve como objetivo analisar as taxas geométricas de crescimento, relativas à produção, exportação e preço médio. Como mostraram os resultados, a China foi o país que apresentou maior taxa de...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Produção; Preço médio; Taxa anual de crescimento; Fruta; Pêra; Fruticultura irrigada; Mercado; Economia; Exportação; Fruits; Pear; Exports.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1022325
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Efeito de doses de nitrogênio sobre os teores de clorofila e nitrogênio foliar na pereira, cv. Princesinha, cultivada no Vale do São Francisco. Repositório Alice
DEON, M. D. I.; LOPES, P. R. C.; SIGNOR, D..
O objetivo desse trabalho foi avaliar os índices de clorofila total, clorofila A e clorofila B e teor de N foliar em pereiras da cultivar Princesinha, cultivada sob condições irrigadas no Semiárido pernambucano.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Adubação nitrogenada; Variedade; Princesinha; Pyrus communis; Pêra; Irrigação; Pear.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/969526
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EFFECTS OF THIDIAZURON (TDZ) ON FRUITING OF TEMPERATE TREE FRUITS Rev. Bras. Frutic.
PETRI,JOSÉ LUÍS; SCHUCK,ENIO; LEITE,GABRIEL BERENHAUSER.
Thidiazuron (TDZ) is a phenylurea like citokinin on cell division fruit growth and fruit shape in some deciduous fruit trees. The effects of TDZ applied during flowering on apple cultivars 'Gala' and 'Fuji" were evaluated during seven growing seasons with annual applications on the same trees. The effects on pear and kiwi fruit trees were also evaluated. Every year, TDZ significantly increased fruit set and fruit weight on apple trees. The seven-year average of the fruit set from TDZ at 10 mg.L-1 was 112.7% while the control was only 51.3%. TDZ did not affect the number of clusters. The fruit weight increased 7.0% and 18.3% when the trees were sprayed with TDZ at 10 mg.L-1 and 5 mg.L-1, respectively. TDZ also increased fruit yield per tree by 28.7% and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: TDZ; Fruit set; Fruit weight; Seed number; Calcium; Apple; Pear; Kiwi.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452001000300012
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Fenologia e frutificação da pereira cv. Kousui, cultivada no Semiárido brasileiro. Repositório Alice
LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; MATOS, R. R. S. da S..
2012
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cultivo; Pyrus communis; Vale do São Francisco; Fenologia; Pêra; Pear.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939427
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Free amino acids in the xylem sap of pear trees during dormancy. Repositório Alice
MARAFON, A. C.; HERTER, F. G.; HAWERROTH, F. J.; BIERHALS, A. N..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Seiva; Lenho; Pera; Xilema; Pear; Sap; Xylem.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1044648
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Influence of processing on the quality of pomaceas juice (Pyrus communis and Malus domestica) - doi: 10.4025/actasciagron.v35i1.15360 Agronomy
Rocha, Andressa Schaia; Universidade Estadual de Ponta Grossa; Zielinski, Acácio Antonio Ferreira; Universidade Estadual de Ponta Grossa; Ávila, Suelen; Universidade Estadual de Ponta Grossa; Nogueira, Alessandro; Universidade Estadual de Ponta Grossa; Wosiacki, Gilvan; Universidade Estadual de Ponta Grossa.
Pear (Pyrus communis), which is intensively cultivated in subtropical and temperate climates, has recently attained the 3rd position in the world fruit ranking, just after apple and peach. This fruit exhibits certain similarities to apple with respect to the pulp, but pear is used as a raw material only when apple is no longer available, which suggests that the same technology line may be utilized. Both fruits do have processing compatibilities, and it is permissible to add pear juice to apple juice at levels defined by law. Quality indicators, such as pH, total acidity, total phenolic compounds and antioxidant activity were used. The simple sugar analysis clearly defines fructose as the main component in pear juice, and lower figures were found when...
Tipo: Research of laboratory Palavras-chave: Ciências Agrárias - Ciência e Tecnologia de Alimentos 5.07.00.00-6 juice processing; Apple; Pear; Quality profile Influence of processing of pomaceas juice processing; Apple; Pear; Quality profile.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/article/view/15360
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O cultivo da pereira no Vale do São Francisco. Repositório Alice
LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M..
2014
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cultivo; Vale do São Francisco; Pêra; Fruticultura; Pear.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/998041
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Pear quality characteristics by Vis / NIR spectroscopy Anais da ABC (AABC)
Machado,Nicácia P.; Fachinello,José C.; Galarça,Simone P.; Betemps,Débora L.; Pasa,Mateus S.; Schmitz,Juliano D..
Recently, non-destructive techniques such as the Vis / NIR spectroscopy have been used to evaluate the characteristics of maturation and quality of pears. The study aims to validate the readings by the Vis / NIR spectroscopy as a non-destructive way to assess the qualitative characteristics of pear cultivars 'Williams', 'Packams' and 'Carrick', produced according to Brazilian conditions. The experiment was conducted at the Pelotas Federal University, UFPel, in Pelotas / RS, and the instrument used to measure the fruit quality in a non-destructive way was the NIR- Case spectrophotometer (SACMI, Imola, Italy). To determine pears' soluble solids (SS) and pulp firmness (PF), it was established calibration equations for each variety studied, done from the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Calibration; Firmness; Pear; Soluble solids; Validation.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37652012000300027
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Pesticides Residues and Trade: the Apple of Discord? AgEcon
Drogue, Sophie; DeMaria, Federica.
The impact of food safety standards on international trade has already been addressed. Generally, economists try to assess trade losses borne by exporters when importing countries impose stricter regulations. In this paper we assess the impact of the Maximum Residue Levels (MRL) of pesticides on the trade of apples and pears. Rather than focusing on a particular pesticide we take into account the entire list of substances set out by the various regulations with the aim is to understand how the similarity (or dissimilarity) of these can affect trade. Most studies assess the impact of sanitary standard regulations introducing directly in the analysis the MLR put in force in the importing country. We assume that what can be crucial is the difference in the...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Food safety; Standards; Pesticides; MRL; Apple; Pear; Market access; Crop Production/Industries; International Relations/Trade; Q17; F13.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/114445
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Qualidade físico-química de peras produzidas no Semiárido brasileiro e armazenadas em ambiente refrigerado. Repositório Alice
SANTOS, T. B.; MOURA, N. R.; FERREIRA, M. A. R.; VARJÃO, L. L.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de.
O objetivo deste trabalho foi avaliar a qualidade físico-química de peras de diferentes genótipos produzidas no Semiárido brasileiro e armazenadas a baixa temperatura
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Genótipos; Vale do São Francisco; Pyrus communis; Pera; Pós-colheita; Pear; Postharvest.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1086592
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‘SCS421 CAROLINA’, FIRST JAPANESE PEAR CULTIVAR DEVELOPED IN BRAZIL Rev. Bras. Frutic.
FAORO,IVAN DAGOBERTO.
ABSTRACT The new SCS421 Carolina cultivar, belonging to the Pyrus pyrifolia var. culta species, is classified as an Asian pear type or more specifically Japanese pear type. It was obtained from the Kousui x Osanijisseiki crossing made at Epagri / Caçador Experimental Station. Its flowering occurs from the second half of September to mid-October, similarly to Housui cultivar. According to preliminary results, ‘Yali’ and ‘Housui’ may be used as pollinators. The harvest takes place in the first half of February and production is above 20 t / ha. Plants produce more rounded and symmetrical fruits compared to Housui cultivar. The fruit skin is golden, the pulp is crispy, soft, sweet, very juicy and slightly aromatic. Fruits can be stored for up to four months...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Pyrus pyrifolia var. culta; Pear; Fruit quality.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452017000700802
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The potential of different fruit species as food for Harmonia axyridis (Pallas, 1773) (Coleoptera: Coccinellidae) Rev. Bras. Frutic.
Guedes,Camila Fediuk de Castro; Almeida,Lúcia Massutti de.
Harmonia axyridis was detected for the first time in Brazil in 2002. Since then, it has been recorded from the South to the Midwest of the country. Until now, almost all the registered cases were associated with the presence of aphids, its preferred source of food. Due to the occurrence of this species in areas of fruit growing in the South and Southeast of Brazil, the aim of this study was to analyze the preference and use of three different cultivars of fruit. The tests were set at 25ºC ± 1ºC, RH 70% ± 10%, and in a photophase of 12 h and with apples (Gala and Fuji), grapes (Niágara and Rubi), and pears (Williams and Asian). In the undamaged fruit experiment, the insects did not cause any noticeable damage. In the damaged and undamaged fruit experiment,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Apple; Food preference; Grape; Invasive species; Pear.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452013000400013
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梨次病毒之瓜苗檢定 Taiwan Agricultural Research Institute
楊一郎; I. L. Yang.
[[abstract]]採集凍存本省臺中地區梨品種幼葉並製作次病毒(viroid RNAs)接種源計145個材料、經於春夏季間進行梨次病毒之瓜苗檢定(cucumber assay)結果、供試6個品種145個梨幼葉材料中、發現有27個材料在接種之胡瓜指示植物(Cucumis sativus L. cv. Sūyō)呈現典型viroid病徵。在春夏季間其初期病徵顯現之潛伏期為43─58天。上述胡瓜病葉材料經重複回接在胡瓜(cv. Sūyō)結果皆得相同之病徵反應、該瓜苗指示植物在接種後6─8週呈現捲葉(leaf curling)及葉脈透化(vein clearing)等初期病徵、在後期呈現頂端黃化(top yellowing)及矮化(stunt)等特異性病徵。此項瓜苗檢定之病徵反應結果與日本佐野等報告之hop stunt viroid group相近似。 Pear viroid inocula were extracted from 145 leaf collections including six pear varieties cultivated in Taichung district. The pear viroids were detected in 27 out of 145 pear inoculum extractions by the viroid indexing method of cucumber assay during spring to summer season. The pear viroid induced typical viroid symptoms on cucumber indicaror plant (Cucumis sativus L. cv. Sūyō)...
Palavras-chave: 次病毒; ; 瓜苗檢定; 次病毒檢定 viroid; Pear; Cucumber assay; Viroid detection [[classification]]10.
Ano: 1992
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