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Registros recuperados: 251 | |
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Shibata,Marília; Coelho,Cileide Maria Medeiros; Oliveira,Luciana Magda de; Garcia,Cristhyane. |
This research was aimed at studying effects of storage and accelerated aging on germination and profile of storage proteins in Handroanthus albus seeds. These were stored into a cold chamber (± 8 ºC; RH ± 40%) and after periods of 0, 3, 6, 9, and 12 months of storage, were subjected to accelerated aging for 0, 24, 48, 72, and 96 hours. Relationships between germination and proteins profile were assessed. Germination test was performed at 25 ºC, under constant light. For protein extraction, 125 mg of seeds were macerated in 2 mL of extraction buffer (1M Tris-HCl; pH 8.8) and applied to SDS-PAGE polyacrylamide gel at 80 V .15 h-1. Twelve month storage, combined with 72 hours accelerated aging have increased germination in approximately 65% when compared to... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Yellow "ipê"; Protein; Tabebuia alba. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-31222012000200009 |
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Hawerroth,Maraisa Crestani; Carvalho,Fernando Irajá Félix de; Oliveira,Antonio Costa de; Silva,José Antonio Gonzalez da; Gutkoski,Luiz Carlos; Sartori,João Francisco; Woyann,Leomar Guilherme; Barbieri,Rosa Lía; Hawerroth,Fernando José. |
The objective of this work was to characterize the chemical properties of white oat (Avena sativa) caryopsis and to determine the adaptability and stability of cultivars recommended for cultivation in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The trials were carried out in the 2007, 2008 and 2009 crop seasons, in three municipalities: Augusto Pestana, Capão do Leão, and Passo Fundo. Fifteen cultivars were evaluated in a randomized block design, with four replicates. The contents of protein, lipid, and nitrogen-free extract were evaluated in the caryopsis. Cultivar performances for the measured characters varied according to location and year of cultivation. The cultivar URS Guapa showed high content of nitrogen-free extract and low contents of protein and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Avena sativa; Bissegmented linear regression; Lipid; Nitrogen-free extract; Nutritional quality; Protein. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000100006 |
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MARTINO, H. S. D.; DIAS, D. M.; GOMES, M. J. C.; ALVES, N. E. G.; MOREIRA, M. E. de C.; NUTTI, M. R.. |
O objetivo do trabalho foi avaliar a qualidade proteica das combinações alimentares de arroz, feijão BRS Pontal, feijão BRS Xiquexique (feijão-caupi), abóbora e batata doce alvos para a biofortificação, bem como avaliar a glicemia, perfil de lipídios séricos e a excreção de lipídios e de ácidos graxos de cadeia curta nas fezes de ratos alimentados com essas combinações. Os índices de coeficiente de eficiência proteica e razão proteica líquida dos grupos testes não diferiram do grupo caseína, indicando elevada qualidade proteica. A digestibilidade verdadeira (DV) dos grupos teste foi inferior à caseína, no entanto os grupos contendo feijão-caupi apresentaram DV superior (p<0,05) aos demais grupos testes contendo feijão BRS Pontal. Os grupos Arroz, Feijão... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Biofortificação; Glicemia; Lipídio fecal; Protein; Glycemia; Fecal lipid.; Proteína.; Biofortification.. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1027991 |
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Andrés Meza, Pablo. |
Durante el ciclo agrícola primavera-verano 2008, se establecieron en el Campo Experimental Cotaxtla, Veracruz, México, dos ensayos, 1) evaluación y selección de líneas con base en su comportamiento per se y 2) evaluación y selección de cruzas dialélicas, con base en su aptitud combinatoria general (ACG), aptitud combinatoria específica (ACE) y heterosis. El diseño fue un alfa látice 4x8 y 16x8 con dos repeticiones. Los resultados muestran un grupo de líneas con alta calidad de proteína, con buen comportamiento per se, como: (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-959 (VS-536), (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-960 (VS-536), (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-952 (VS-536-) y (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-953 (VS-536), similares a las líneas de referencia LT-155-289 y LT-157-291... |
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Palavras-chave: Zea mays L.; Selección per se; Cruzas; Aptitud combinatoria; Proteína; Selection per se; Cross; Combining ability; Protein; Maestría; Agroecosistemas Tropicales. |
Ano: 2010 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/207 |
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Andrés Meza, Pablo. |
Durante el ciclo agrícola primavera-verano 2008, se establecieron en el Campo Experimental Cotaxtla, Veracruz, México, dos ensayos, 1) evaluación y selección de líneas con base en su comportamiento per se y 2) evaluación y selección de cruzas dialélicas, con base en su aptitud combinatoria general (ACG), aptitud combinatoria específica (ACE) y heterosis. El diseño fue un alfa látice 4x8 y 16x8 con dos repeticiones. Los resultados muestran un grupo de líneas con alta calidad de proteína, con buen comportamiento per se, como: (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-959 (VS-536), (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-960 (VS-536), (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-952 (VS-536-) y (VS-536xV-537C)VS-536RC2-1-1-953 (VS-536), similares a las líneas de referencia LT-155-289 y LT-157-291... |
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Palavras-chave: Zea mays L.; Selección per se; Cruzas; Aptitud combinatoria; Proteína; Selection per se; Cross; Combining ability; Protein; Maestría; Agroecosistemas Tropicales. |
Ano: 2010 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/207 |
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Souza,Michele Moraes de; Prietto,Luciana; Ribeiro,Anelise Christ; Souza,Taiana Denardi de; Badiale-Furlong,Eliana. |
The production of safe food has stimulated the search for natural substances that possess antifungal activity. The indirect methods of estimating fungal biomass are based on the measurement of glucosamine, ergosterol and protein - typical compounds produced during the development of biomass. The aim of the study was to assess the effect of the phenolic extract from Spirulina platensis on the production of structural compounds in Aspergillus flavus, in order to identify its action on fungal inhibition. The Spirulina platensis methanolic extracts presented 1.15 mg phenolic compound/g Spirulina platensis, which showed an antifungal effect against Aspergillus flavus, inhibiting the glucosamine production up to 56%. Therefore, it may be employed as natural... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Phenolic inhibitors; Antifungal property; Glucosamine; Protein; Ergosterol. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542011000600003 |
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BRAGA, L. G. T.; COSTA, N. M. B.; LOPES, D. C.; SANTOS, J. P. dos; SOUZA, A. V. C. de. |
Um experimento foi realizado com o objetivo de avaliar a qualidade proteica do milho carunchado atraves de ensaios metabolicos com ratas. 36 ratas de peso medio inicial de 53,9 g foram distribuidas em um delineamento inteiramente casualizado para seis tratamentos com seis repeticoes. Os tratamentos consistiram de racoes com milho 1,79; 10,27; 17,49; 38,15% carunchado, uma racao a base de caseina e outra aproteica. Observou-se que a proteina do milho carunchado apresentou uma razao proteica liquida de 57,95% da caseina e pior digestibilidade e desempenho do que a caseina. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Ratas; Proteinas; Maize; Wormy; NPR; Protein; Quality.; Caruncho; Digestibilidade; Milho; Qualidade.; Digestibility.. |
Ano: 1999 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/483544 |
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PACHECO, C. A. P.; GUIMARAES, P. E. de O.; SANTOS, M. X. dos; GAMA, E. E. G.; PARENTONI, S. N.; MEIRELLES, W. F.; SOUZA, I. R. P. de; PEREIRA, R.; NUSS, C.; VIEIRA, L. C.; AGUIAR, C. G. de; BRASIL. E. M. I.; FERREIRA, B. M.. |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Maize; Protein; Quality; QPM; Savanna.; Cerrado; Melhoramento; Milho; Proteína; Qualidade; Zea Mays.; Breeding.. |
Ano: 1998 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/480584 |
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MAGNAVACA, R.; PAIVA, E.; WINKLER, E. I.; CARVALHO, H. W. L. de; SILVA FILHO, M. de C.; PEIXOTO, M. J. V. V. D.. |
Vinte e tres populacoes de milho de alta qualidade proteica, contendo o gene recessivo opaco-2 em homozigose, selecionadas para endosperma vitreo atraves de modificadores do gene opaco-2 e duas testemunhas de endosperma normal (BR 105 e AG 301), foram avaliadas em seis ambientes: Porto da Folha, SE (verao), Porto da Folha, SE (inverno), Sete Lagoas, MG, Goiania, GO, Nova Prata, RS e Cruz Alta, RS. Os caracteres utilizados neste estudo foram: Peso de espiga (kg/ha), Proteina (%), Triptofano, Lisina (% na proteina do endosperma). Algumas populacoes opaco-2 brancas de endosperma vitreo adaptaram-se bem a diferentes regioes do Pais, apresentando alta produtividade e teores de lisina e triptofano na proteina do endosperma equivalente a tipos contendo o gene... |
Tipo: Artigo de periódico |
Palavras-chave: Opaco 2 modificado; Qualidade proteica; Protein; Maize; Modified opaque 2; Lisina; Milho; Proteína; Produção; Triptofano; Corn; Lysine; Tryptophan. |
Ano: 1988 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/471694 |
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