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Altura de planta e volume de copa de pessegueiro 'BRS KAMPAI' sobre diferentes porta-enxertos clonais. Repositório Alice
PERUFO, A. K.; PERTILLE, R. H.; VARAGO, A. L.; BASSO, J.; MAYER, N. A.; CITADIN, I..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Prunus Persica.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1100178
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Associação genômica ampla para resistência a bacteriose em germoplasma de pessegueiro com base em SNPs. Repositório Alice
THUROW, L. B..
Tese (Doutorado em Agronomia - Fitomelhoramento) - Programa de Pós-Graduação em Agronomia. Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, 2018. Orientador: Caroline Marques Castro; Co-orientador: Maria do Carmo Bassols Raseira; Sandro Bonow.
Tipo: Teses Palavras-chave: Genotipagem por sequenciamento; Fenotipagem; REML/BLUP; GWAS; Prunus Persica.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090863
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Atividade antioxidante, antocianinas e compostos fenólicos totais em pêssego cultivar kampai produzido em estufa e a campo. Repositório Alice
PEREIRA, E. dos S.; VIZZOTTO, M..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Compostos bioativos.; Prunus Persica; Saúde..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/982798
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Bioactive compounds and physical-chemical characteristics of two genotypes of peach trees submitted to nitrogen fertilization. Repositório Alice
BARRETO, C. F.; FERREIRA, L. V.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; FLORES CANTILLANO, R. F.; VIZZOTTO, M.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C..
Nitrogen, which is the primary nutrient peach trees need, may affect their fruit quality. Thus, this study aimed at evaluating the effect of nitrogen fertilization on two genotypes of peach trees, regarding their fruit quality, in three consecutive crops. The experiment was carried out in the experimental area that belongs to the Embrapa Clima Temperado, located in Pelotas, Rio Grande do Sul (RS), Brazil, from 2016, 2016, 2017 and 2018. Four doses of nitrogen (0, 60, 120 and 180 Kg ha-1) and two peach tree genotypes (?Cascata 1513? and ?Cascata 1067?) were used. For the fruit, we evaluated epidermis color, pulp firmness, epidermis firmness, soluble solids concentration, titratable acidity, concentration of total phenolic compounds, anthocyanins and...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Amadurecimento; Prunus Persica; Qualidade; Fruta; Nutrição.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1149323
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Carbohydrate content in branches and abscission offruit of peach trees subjected to chemical thinning. Repositório Alice
BARRETO, C. F.; FARIAS, R. M.; MENEGATTI, R. D.; ZANDONÁ, R. R.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MELLO-FARIAS, P..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Number of fruit; Prunus Persica; Fruit quality; Metamitron.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1136798
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Chemical thinning of 'BRS Kampai' peach trees. Repositório Alice
FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P.; MARODIN, G. A. B..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Abscisão; Qualidade dos frutos; Raleio manual; Prunus Persica; Metamitron.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1114760
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Chemical thinning of "Sensação" peach trees. Repositório Alice
FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; MARTINS, C. R.; ZANDONÁ, R. R.; SCHIAVON, A. V.; FARIAS, P. C. de M..
Peach tree thinning is essential for harvesting quality fruits and maintaining balanced fruit production for several years. Manual thinning of peach trees requires a large workforce, thereby increasing the production costs. Chemical thinning may be an alternative solution, but its efficiency depends on the dose of the chemical and plant species. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of metamitron on the chemical thinning of peach trees in southern Brazil. The experiment was carried out in a commercial orchard of peach cultivar ?Sensação? in Morro Redondo, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil. Different metamitron concentrations100 mg L-1, 200 mg L-1, 300 mg L-1, and 400 mg L-1were applied, and manual thinning was carried out...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cultivar Sensação; Pêssego; Prunus Persica; Raleio; Metamitron.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1145428
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Concentração de metamitron no raleio de pessegueiros: influência sobre a qualidade dos frutos. Repositório Alice
BARRETO, C. F.; FARIAS, R. de L.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MELLO-FARIAS, P. C. de..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Compostos bioativo; Físico-químicas; Prunus Persica.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1105013
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Conservação e qualidade de pêssegos 'brs kampai' na pós-colheita. Repositório Alice
BARRETO, C. F.; NAVROSKI, R.; BENETTI, J. A.; FARIAS, R. de M.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Fisico-quimica; Polpa branca; Pós-Colheita; Prunus Persica.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1109606
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Correlação linear e espacial entre os atributos da planta de um pomar de pessegueiro e os atributos físico-hídricos do solo. Repositório Alice
TERRA, V. S. S.; REISSER JUNIOR, C.; TIMM, L. C.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C.; OLDONI, H..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Geoestatística.; Prunus Persica; Regressão Linear..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1004840
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Cultivo do pessegueiro. Infoteca-e
As pesquisas sobre a cultura do pessegueiro remontam aos trabalhos iniciados na década de 1950 pela extinta Estação Experimental de Pelotas. Sem dúvida alguma, os resultados obtidos ao longo de mais de meio século de trabalho têm contribuído, decisivamente, para a melhoria dos sistemas de produção utilizados por produtores de diversos estados do Brasil. Isso tem proporcionado aumento da competitividade da cadeia produtiva da cultura e da indústria de processamento. Os conhecimentos acumulados sobre a cultura do pessegueiro foram compilados e publicados em 1998, pela Embrapa, no livro A Cultura do Pessegueiro e, de forma mais ampliada e atual, em livro publicado em 2014, intitulado Pessegueiro, também publicado pela Embrapa. Com esta atualização do Sistema...
Tipo: Livros Palavras-chave: Pêssego; Fruta de Clima Temperado; Prunus Persica; Sistema de Cultivo.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1149320
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Development and reprotuction of Spodoptera eridania on natural hosts and artificial diet. Repositório Alice
SILVA, A.; BARôNIO, C. A.; GALZER, E. C. W; GARCIA, M. S.; BOTTON, M..
The development and reproductive potential of Spodoptera eridania (Stoll, 1782) (Lepidoptera, Noctuidae) was compared on natural and artificial diets. Its biology was determined under laboratory conditions, providing an artificial diet, leaves of white clover and the peach cultivar "Chimarrita" and fruits and leaves of the apple cultivar "Gala". Larvae of S. eridania could not complete their biological cycle when fed on apple fruits or peach leaves. The artificial diet provided the shortest development time, with a cycle of 28.5±0.14 days from egg to adult and 37.3% total viability. Apple leaves led to a longer development time from egg to adult (62.8±1.22 days) and lower total viability (23%) and white clover provided the highest total viability (54.3%)....
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Southern armyworm; Life-cycle; Lagarta da vagem; Ciclo evolutivo; Prunus Persica; Malus Domestica; Trifolium Repens; Reprodução; Reproduction; Prunus persica var. nucipersica.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103092
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Development of 'Maciel' peach trees on different propagation systems. Repositório Alice
RAMM, A.; MONICA-BERTO, R.; VIZZOTTO, M.; SOUZA, A. L. K. de; SCHUCH, M. W.; TIMM, C. R. F..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Miniestacas clonais; Propagação; Autoenraizamento; Prunus Persica.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1095612
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Discriminant analysis in the selection of groups of peach cultivars. Repositório Alice
MELO, G. W. B. de; ROZANE, D. E.; BRUNETTO, G.; LATTUADA, D. S..
Brazil ranks 14th in the world in terms of peach and nectarine production. Of the nearly 211,000 tons total output, the state of Rio Grande do Sul produces 60% of the national production, while southern Brazil accounts for 75%. This indicates that adequate parameters are required to manage the nutritional status of all fruit trees, of which the peach tree is an important component, as well as the performance of long-term experiments under field conditions in several, but often restricted, numbers of cultivars. The nutritional parameters that have been established as adequate can be applied to other cultivars which reveal similar nutritional contents and equivalent demands. Besides productivity, 12 elements (N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, Mn, Zn, Al and Na)...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Fruit; Compositional nutrient; Peach cultivars; Prunus Persica; Nutrition; Peaches; Nectarines.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103399
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Drying kinetics of nectarine (Prunus persica) with and without shrinkage. Repositório Alice
ARAUJO, E. A. F.; RIBEIRO, S. da C. A.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X..
The objective of this work was to study the drying kinetics of nectarine (Prunus persica), in natura and osmotically pretreatment in sucrose solutions, with and without shrinkage. The dying process was carried out at temperatures of 40 and 60oC and an air velocity of 2.1m/s. The experimental data were adjusted using Fick's diffusional model in terms of moisture concentration, and the results were analyzed in terms of the correlation coefficient (R2).
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Nectarine; Nectarina; Secagem; Processamento; Prunus Persica; Secagem Artificial; Drying; Shrinkage.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/154203
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Effect of potassium fertilizers associated with cold storage on peach (Prunus persica L.) quality. Repositório Alice
BARRETO, C. F.; FERREIRA, L. V.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; FLORES CANTILLANO, R. F.; VIZZOTTO, M.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C..
Potassium (K) fertilization may affect peach quality and preservation. This study aimed at evaluating the effect of doses of K on physico-chemical and functional characteristics of "Sensação" peaches in the postharvest period. Mass loss, pulp color, total solublesolids, titratable acidity, pH, pulp and skin firmness, total concentrations of phenolic compounds and carotenoids and antioxidant activity were evaluated in fruits. The experiment was a randomized block design in a 5x3 factorial scheme, five doses of fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 Kg ha-1K2O) and three storage periods (harvest day, 10 days and 20 days in cold storage at 1±1ºC, followed by a day of simulated commercialization at 20±1ºC). Mass loss, pulp firmness, phenolic compounds,...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cultivar Sensação; Polpa de pêssego; Pêssego; Prunus Persica; Nutrição Vegetal; Potássio.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1131341
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Effect of salicylic acid in post-harvest quality of "BRS Kampai" peaches submitted to different cold storage periods. Repositório Alice
BENATI, J. A.; BARRETO, C. F.; NAVROSKI, R.; FARIAS, R. de M.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B..
Fast ripening of fruits is one of the main hindrances to peach preservation. Even though the use of cold storage has extended commercialization periods, fruit quality is affected during storage. This study aimed at evaluating the influence of application of salicylic acid (SA) during cold storage, followed by commercialization simulation, regarding physical and chemical characteristics of ?BRS Kampai? peaches, which were harvested in the 2017 crop. The experiment was conducted in a completely randomized factorial design (4×3: SA concentrations × storage days), with four replications of ten fruits each. SA was applied at the following concentrations: 0, 2, 4 and 6 mM. Afterwards, fruits were submitted to cold storage at 1±0.5ºC and 80-85% relative humidity....
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: BRS Kampai; Prunus; Prunus Persica; Pêssego; Armazenamento.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1140926
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Estado nutricional do pessegueiro na principal região produtora de pêssego para indústria no Brasil. Repositório Alice
NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; BARRETO, C. F.; FISCHER, L. de O.; PEREIRA, J. F. M.; NAVA, G.; MALGARIM, M. B..
O presente trabalho teve como objetivo caracterizar nutricionalmente plantas de pessegueiro na região produtora de Pelotas, RS. Foram amostrados 65 pomares de pessegueiros das cultivares Maciel, Granada, Esmeralda e Sensação nos municípios de Pelotas, Canguçu e Morro Redondo no ciclo produtivo de 2018. As amostras foliares, após secas e moídas, foram analisadas quanto aos seus teores de nitrogênio (N), fósforo (P), potássio (K), cálcio (Ca), magnésio (Mg), boro (B), cobre (Cu), ferro (Fe), manganês (Mn) e zinco (Zn) e os resultados foram apresentados em distribuições de frequência nas classes de suficiência indicadas para a cultura na região além da correlação entre os nutrientes. Observou-se maiores deficiências nos teores de nitrogênio, cobre, ferro e...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Diagnose nutricional; Adubação; Análise Foliar; Prunus Persica.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1128414
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Estimates of genetic parameters, genetic variability, and selection in the S1 generation of peach. Repositório Alice
SILVA, J. O. da C. e; BRUCKNER, C. H.; CARNEIRO, P. C. S.; RESENDE, M. D. V. de; ALVES, R. S.; SILVA, D. F. P. da.
The growing of peach in mild winter regions is made viable through the use of genotypes that have low need for cold conditions, and this is one of the main aims of breeding for these regions. Thus, the aims of this study were to estimate genetic parameters, evaluate genetic variability, and select families adapted to mild winter regions in the S1 generation of peach through mixed model methodology (REML/BLUP). For that purpose, 22 populations, 84 families, and 2090 individuals were evaluated for the following traits: bud burst rate (BR), node density (ND), plant height (PH), and trunk diameter (TD). Genetic variability was found for all the traits. Individual heritability in the broad sense was of low and medium magnitudes. The PH trait had positive...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Prunus Persica; Melhoramento Vegetal; Fruta; Pêssego; Fruit trees; Plant breeding; Peaches.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1129623
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Genetic progress in 53 years of the Peach Breeding Program of Embrapa: Fresh market cultivars. Repositório Alice
CORRÊA, E. R.; NARDINO, M.; RASEIRA, M. do C. B.; REAL, I. M. da L.; BARROS, W. S.; FRANZON, R. C..
Em 1963, começou na Estação Experimental de Pelotas, hoje Embrapa Clima Temperado, um programa de melhoramento de pessegueiro cujo objetivo fundamental era desenvolver cultivares adaptadas a condições de inverno ameno. Inicialmente, a prioridade era a obtenção de cultivares produtoras de frutos para enlatamento, mas, ao longo dos anos, cultivares para o mercado fresco adquiriram a mesma importância. Este artigo analisa dados de 84 cultivares, tipo mesa, desenvolvidos em Pelotas, de 1964 a 2017, focando nos seguintes parâmetros: época de maturação, período de desenvolvimento do fruto, massa média dos frutos, número de frutos por planta, produção por planta e conteúdo de sólidos solúveis das frutas. Inicialmente, os dados foram tabulados, divididos em dois...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Estação Experimental Pelotas; Pêssego; Prunus Persica; Melhoramento Genético Vegetal; Variedade; Historia.
Ano: 2023 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1155287
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