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Application of the taguchi’s loss function in the breeding of nile tilapia fed with different levels of alcohol yeast BABT
Medri,Vandir; Pereira,Geni Varéa; Leonhardt,Júlio Hermann.
Studies were conducted to evaluate the effect of 10%, 20% and 30% ration substitutions for distillery yeast on the function Taguchi’s loss using two hundred and forty 45-day-old fingerlings of Nile tilapia (Oreochromis niloticus), sexually reverted with an initial average weight of 1.25 ± 0.14 g placed in amianthus box.. The average results obtained for the limnological parameters of the water quality control through chemical analysis were considered normal. Taguchi’s losses for the total production, for the dead and discarded fishes did not show correlation for the different levels of alcohol yeast inclusion, showing that the choice of the yeast level in the ration for these fishes depended on its availability and occasional cost. It was observed that the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Quality; Ration; Taguchi; Tilapia; Yeast.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132000000100011
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Avaliação química e biológica de ingredientes nacionais utilizados em rações de suínos. Infoteca-e
FIALHO, E. T.; GOMES, P. C.; ALBINO, L. F. T.; COSTA, V..
bitstream/item/59172/1/CUsersPiazzonDocuments44.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avaliação química; Avaliação biológica; Ration; Chemical evaluation; Biological evaluation.; Ração; Suíno.; Swine..
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/434025
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Colistina e zinco bacitracina como aditivos para leitoes em recria. Infoteca-e
PACHECO, C. R. V. M.; GOMES, P. C.; SOBESTIANSKY, J.; BRITO, J. R. F.; FORMIGA, D. das N..
bitstream/item/68044/1/DMeu-DiscoCNPSA-PESQ.-AND.-3-80CNPSA-PESQ.-AND.-3-80.pdf
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) Palavras-chave: Colistina; Zinco bacitracina; Piglet; Ration; Growth; Zinc bacitracin.; Crescimento; Leitão; Nutrição; Ração.; Colistin; Nutrition..
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/434786
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Como misturar as rações na granja. Infoteca-e
LIMA, G. J. M. M. de; NONES, K..
bitstream/item/60152/1/CUsersPiazzonDocuments5673.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ration; Ração; Nutrição animal; Animal nutrition.
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433754
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Controle da contaminação por Salmonela em rações avícolas através da utilização de própolis e álcool etílico. Infoteca-e
MAZZUCO, H.; BARCHIERI JUNIOR, A.; SILVA, R. D. de M. e.
bitstream/item/58547/1/CUsersPiazzonDocuments214.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Ration; Contamination.; Contaminação; Salmonella.; Ração; Poultry..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433748
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Desempenho reprodutivo de porcas prenhez em diferentes confinamentos e dietas. Repositório Alice
COSTA, V.; BELLAVER, C.; FIALHO, E. T.; GOMES, P. C.; PROTAS, J. F. da S.; FREITAS, A. R. de.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Gestação; Desmame; Ration; Gestation.; Lactação; Ração.; Lactation; Weaning..
Ano: 1984 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/43336
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Empirical Analysis on the Grain Supply Capacity of Hubei Province, China AgEcon
Zhu, Jun-lin.
According to the investigation results of grain production and demand status of administrative units at county level in Hubei Province in the years 2004-2007, status and trend of grain production and grain demand in Hubei Province are analyzed, so as to discuss the grain supply capacity of Hubei Province. Result shows that affected by the adjustment of agricultural structure and the transfer of rural labor, Hubei Province shows a significant decrease in grain production before the year 2002, and a gradual increase in both grain production scale and grain supply capacity after the year 2004. It is forecasted that in the year 2020, Hubei Province will provide 13100 thousand tons marketable grain to the state and will become a core province ensuring the grain...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Grain production; Ration; Grain supply capacity; Hubei Province; China; Agribusiness.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/108468
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Exigência de fósforo disponível para frangos de corte nas fases de crescimento e terminação. Infoteca-e
GOMES, P. C.; GOMES, M. F. M.; ALBINO, L. F. T.; FIALHO, F. B.; LIMA, G. J. M. M. de.
bitstream/item/58575/1/CUsersPiazzonDocuments211.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Broiler; Ration; Growing.; Crescimento; Fósforo; Frango de Corte; Ração; Terminação.; Finishing; Phosphorus..
Ano: 1994 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433749
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Feno de erva sal Atriplex nummularia Lindl.), uma alternativa alimentar para ovinos no semi-arido: consumo de nutrientes. Repositório Alice
SOUTO, J. C. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, D. S. da; PORTO, E. R.; MOREIRA, J. N.; FERREIRA, M. de A.; TURCO, S. H. N..
Para avaliar o efeito de niveis crescentes do feno de erva sal em dietas de carneiros, sobre o consumo de diferentes nutrientes, utilizou-se 20 carneiros sem padrao racial definido, com peso vivo medio inicial de 23,0 kg, submetidos ; "a um delineamento experimental inteiramente casualizado e alimentados em gaiolas de metabolismo. As determinacoes dos consumos de materia seca (MS), materia organica (MO), proteina bruta (PB) e fibra em detergente neutro (FDN), J "foram realizadas em dois ensaios de digestibilidade, com 14 dias de adaptacao e quatro de coletas, ao decorrer do periodo experimental de 42 dias. Foram avaliadas cinco dietas contendo: DI -38,3; D2 -52,5; D3 -64,5; D4 -74,8 e D5 - " 83,7% de MS do feno de erva sal (Atriplex nummularia Lind.),...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Volumoso; Erva sal; Ration; Roughage; Carneiro; Feno; Ingestão; Ovino; Ração; Atriplex nummularia; Hay; Sheep.
Ano: 2001 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/134432
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Fontes alternativas de fósforo na alimentação de suínos em crescimento e terminação. Infoteca-e
GOMES, P. C.; BELLAVER, C.; FIALHO, E. T.; PROTAS, J. F. da S.; GOMES, M. F. M..
bitstream/item/59141/1/CUsersPiazzonDocuments64.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ration; Growing.; Crescimento; Fósforo; Ração; Terminação.; Suíno; Finishing; Phosphorus; Swine..
Ano: 1983 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/435278
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Fontes alternativas de fósforo no desempenho e características dos ossos de suínos em crescimento e terminação. Infoteca-e
BARBOSA, H. P.; FIALHO, E. T.; GOMES, P. C..
bitstream/item/58662/1/CUsersPiazzonDocuments185.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Raç/ao; Ossos; Ration; Bone; Growing.; Crescimento; Fósforo; Terminação.; Suíno; Finishing; Phosphorus; Swine..
Ano: 1992 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433918
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Growth of Nile tilapia Oreochromis niloticus fed with different levels of alcohol yeast BJB
MEDRI,V.; PEREIRA,G. V.; LEONHARDT,J. H..
Two hundred and forty 45-day-old fingerlings of Nile tilapia (Oreochromis niloticus), sexually reverted with an initial average weight of 1.25 ± 0.14 g, distributed in a totally casualized delineation, during 330 days. The effect of the substitution of 10%, 20% and 30% of the ration by distillery yeast (Saccharomiyces cerevisae) in balanced experimental rations on the development in the breeding of tilapias did not show a harmful effect up to the maximum tested level of 30%, showing that the choice of the yeast in the ration for these fishes depends on the availability and occasional cost. The yeast provides fish with good resistance to unfavorable environmental conditions, which could be verified since there were no statistical differences among the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Yeast; Oreochromis niloticus; Ration; Tilapia.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-71082000000100014
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Método de determinação da granulometria de ingredientes para uso em rações de suínos e aves. Infoteca-e
ZANOTTO, D. L.; BELLAVER, C..
bitstream/item/58546/1/CUsersPiazzonDocuments215.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ration; Granulometry.; Granulometria; Ração..
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433741
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Microbiota of the cecum, ileum morphometry, pH of the crop and performance of broiler chickens supplemented with probiotics R. Bras. Zootec.
Fonseca,Belchiolina Beatriz; Beletti,Marcelo Emílio; Silva,Max Siqueira da; Silva,Paulo Lourenço da; Duarte,Ivamario Nahas; Rossi,Daise Aparecida.
It was studied, in this work, the effects of supplementation of probiotics on the performance, on the pH of crop content, on the morphometry of the ileum and on the number of enterobacteria in the cecum of the broilers. Out of the 120 studied birds, 60 belonged to the test group and 60 to the control group. At 1, 7, 12, 18, 23 and 28 days of age, the chickens and rations were weighed and mortality and morbidity were determined. Then, the birds were sacrificed and the pH of the crop content was measured, ileum fragments were collected for morphometric analysis and the enterobacteria in the cecal content were quantified. The mean pH was lower in the group that was given probiotics at 1, 7 and 18 days of age. There were no differences on ration consumption,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Body weights; Competitive exclusion; Enterobacteria; Intestinal villi; Ration.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000800018
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Perdas de rações em comedouros de suínos. Infoteca-e
BELLAVER, C.; ZANARDI, J. C..
bitstream/item/59335/1/CUsersPiazzonDocuments20.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ration; Feedbox.; Comedouro; Ração; Suíno.; Swine..
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/435262
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Prosuino: versao 3.0 para windows. Sistema de formulacao de racao de custo minimo para suinos. Infoteca-e
LUDKE, J. V.; TAKESHI, J.; BELLAVER, C.; BERTOL, T. M..
Manual do usuario; Requisitos do sistema; Instalacao do sistema; Utilizando o prosuino; Programa de calculo de racao; Tabela de alimentos; Manutencao de alimentos; Manutencao das racoes; Calcula a racao; Programa de manutencao de tabelas; Problemas e duvidas; Conteudo dos discos de instalacao do prosuino; Configuracao do autoexec.bat e do win.ini; Apoio ao usuario; Referencias bibliograficas; Recomendacoes tecnicas para o uso do programa de formulacao de racao prosuino; Estrutura basica do programa de formulacao de racao; Valores de nutrientes nos alimentos presentes no programa prosuino versao 3.0 da EMBRAPA Suinos e Aves, Alteracao ou inclusao de valores de nutrientes determinados atraves de analises (ingredientes ja incluidos no programa); Inclusao de...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Programa; Ration; Formulation; Programme; Cost.; Custo; Formulação; Ração; Suíno.; Swine..
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433399
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Requirement of available phosphorus by female broiler chickens keeping the calcium:available phosphorus ratio at 2:1 R. Bras. Zootec.
Mello,Heloisa Helena de Carvalho; Gomes,Paulo Cezar; Rostagno,Horacio Santiago; Albino,Luiz Fernando Teixeira; Oliveira,Rita Flávia Miranda de; Rocha,Tatiana Cristina da; Ribeiro,Cleverson Luís Nascimento.
Four trials were conducted to determine the requirements of available phosphorus (aP) of female broiler chicks from 1 to 10 (exp.1), 11 to 21 (exp.2), 22 to 33 (exp.3), and from 34 to 46 (exp.4) days of age, keeping the calcium:available phosphorus ratio equal to 2:1. In each trial, 480 Cobb broilers were randomly allotted in a completely randomized design with 6 treatments, 8 replicates and 10 birds per pen. The levels of aP ranged from 2.0 to 5.5 g/kg (Exp. 1), 1.9 to 5.4g/kg (exp. 2), 1.8 to 5.3 g/kg (exp. 3) and 1.7 to 5.2 g/kg of diet (exp. 4), in increments of 0.7 g/kg. The experimental diets were formulated using corn and soybean meal and the available phosphorus was considered 33% of total phosphorus. The characteristics evaluated were body weight...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chicken; Minerals; Performance; Ration; Tibia.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012001100005
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Supplementation of calves in creep-feeding systems in native pastures in the Pantanal. Repositório Alice
OLIVEIRA, L. O. F. de; ABREU, U. G. P. de; NOGUEIRA, E.; BATISTA, D. S. do N.; MENDES, E. D. M.; PUTRINO, S. M..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Foraging species; Management; Ration; Production systems.; Early weaning..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/963213
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Utilização do fosfato de tapira em dietas de frangos de corte. Infoteca-e
GOMES, P. C.; ALBINO, L. F. T.; GUIDONI, A. L.; BRUM, P. A. R. de; LEAL, P. M..
bitstream/item/58576/1/CUsersPiazzonDocuments210.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Fosfato de tapira; Broiler; Ration; Tapira phosphate.; Frango de Corte; Ração..
Ano: 1994 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433751
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Энергетический баланс и чистая эффективность роста плоской устрицы (Ostrea edulis L.) IBSS Repository
Золотницкий, А. П.; Сытник, Н. А..
Исследованы энергетический баланс и чистая эффективность роста (коэффициент К2) плоской устрицы (Ostrea edulis L.) в онтогенезе. Выявлены общие тенденции изменений отдельных его компонентов в процессе роста и распределение энергетических трат на индивидуальную продукцию, энергетический обмен, ассимилированную и потреблённую пищу. Дана характеристика сезонных изменений чистой эффективности роста, связанных с температурой воды и массой тела, динамика которых описывается уравнением множественной регрессии. Показано, что максимальные значения К2 у исследованного вида могут составлять 0.63 – 0.67.
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Устрица; Энергетический баланс; Рост; Метаболизм; Ассимиляция; Рацион; Эффективность; Устриця; Енергетичний баланс; Зростання; Метаболізм; Асиміляція; Раціон; Ефективність; Oyster; Energy balance; Growth; Metabolism; Assimilation; Ration; Efficiency.
Ano: 2010 URL: http://repository.ibss.org.ua/dspace/handle/99011/1919
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