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FERREIRA, T. C.; SILVA, D. P.; BETTIOL, W.. |
A resistência de diversos isolados de Bacillus spp. foi testada contra diferentes antibióticos. Para isto, doze diferentes isolados de Bacillus spp. [AP 03, AP 12, AP 61, AP 85, AP 88, AP 106, AP 115, AP 117, AP 165, AP 210, AP 240, e AP 512] foram cultivados em TSB, homogeneizados e misturados em meio de cultura semissólido (TSB+Ágar). Este produto foi vertido em placas de Petri previamente preenchidas com meio de cultura sólido (TSA) acrescido de discos de papel impregnado com antibióticos [Azitromicina ? AZI (15 mcg); Bactracina ? BAC (10mcg); Cefalexina - CEF (30mcg); Cefaclor ? CER (30 mcg); Ciprofloxacina - CIP (5 mcg); Gentamicina ? GEN (10mcg); Rifamicina ? RIF (30mcg); Tetraciclina - TET (30 mcg) e Vancomicina ? VAN (30mcg)]. Estes foram... |
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) |
Palavras-chave: Bacillus spp; Agente de biocontrole; Controle alternativo; Antibiograma; Resistência a antibiótico; Antibiótico; Controle biológico; Biological control agents. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1084405 |
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SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; SALLES, H. O.; OLIVEIRA, J. da S.; ROCHA, C. R. C.; BORGES, M. de F.; BRUNO, L. M.; FRANCO, B. D. G. de; TODOROV, S. D.. |
This study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Enterococcus faecium strains EM485 and EM925 and both Escherichia coli and Clostridium perfringens. Both strains presented low levels of hydrophobicity. E. faecium EM485 and EM925 were both able to grow in the presence of 0.5% of the sodium salts of taurocholic acid (TC), taurodeoxycholic acid (TDC), glycocholic acid (GC), and glycodeoxycholic acid (GDC), although they showed the ability to deconjugate only GDC and TDC. Both strains showed good survival when exposed to conditions simulating the gastro intestinal tract (GIT). When tested for the presence of... |
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) |
Palavras-chave: Probiotic properties; Technological properties; Probiótico; Resistência a antibiótico; Segurança alimentar; Queijo; Enterococcus faecium; Resistance to antibiotics; Food security; Probiotics; Cheese. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1022780 |
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