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Assessing the harvest maturity of brazilian mangos. Repositório Alice
PEREIRA, T.; VANOLI, M.; RIZZOLO, A.; ZERBINI, P. E.; TORRICELLI, A.; SPINELLI, L.; FILGUEIRAS, H. A. C..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Mangifera indica L; Non-destructive technique; Modelling.; Ripening..
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/658712
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Effect of Ethanol Vapor on Ripening of Tomato CIGR Journal
Roy, Joyanta Kumar.
Freshly harvested tomatoes were subjected to different ethanol vapor treatments at 4 ml/kg, 6 ml/kg and 8 ml/kg in closed bucket for 6 hr, 9 hr and 12 hr at ambient temperature (26.84±3.0ºC) to investigate the effect of ethanol vapor on physico-chemical changes in summer variety tomato over storage period. Results revealed that ethanol vapor treatments significantly prolonged the postharvest life of tomato by inhibiting ripening process. At the end of storage period, T6 treatment (6 ml/kg of ethanol for 12 hr) was found to be effective to maintain weight, firmness and attractive color attributes of tomatoes. On the other hand, bioactive compounds, such as lycopene (4.65 mg/100g), β-Carotene (2.91 mg/100g) and ascorbic acid (27.5 mg/100g) were found to be...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Department of Food Science and Nutrition; Hajee Mohammad Danesh Science and Technology University; Dinajpur; Bangladesh. Department of Food Processing and Preservation; Hajee Mohammad Danesh Science and Technology University; Dinajpur; Bangladesh. Ethanol vapor; Tomato; Physico-chemical; Postharvest quality; Ripening..
Ano: 2017 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/3902
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Gene expression profile during coffee fruit development and identification of candidate markers for phenological stages. Repositório Alice
GASPARI-PEZZOPANE, C. de; BONTURI, N.; GUERREIRO FILHO, O.; FAVARIN, J. L.; MALUF, M. P..
The objective of this work was to identify genes that could be used as suitable markers for molecular recognition of phenological stages during coffee (Coffea arabica) fruit development. Four cultivars were evaluated as to their differential Expression of genes associated to fruit development and maturation processes. GEne expression was characterized by both semi?quantitative and quantitative RT?PCR, in fruit harvested at seven different developmental stages, during three different seasons. No size polymorphisms or differential expression were observed among the cultivars for the evaluated genes; however, distinct expression profiles along fruit development were determined for each gene. Four out of the 28 evaluated genes exhibited a regular expression...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cup quality; Differential expression; Fruit phenology; Qualidade de bebida; Coffea Arábica.; Ripening..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1044180
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Interação 1-MCP e dano mecânico na qualidade de maçãs ?Royal Gala? armazenadas. Repositório Alice
HENDGES, M. V.; STEFFENS, C. A.; AMARANTE, C. V. T. do; ANTONIOLLI, L. R.; BRACKMANN, A..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Royal gala; Injury; Postharvest.; Maçã; Malus Domestica.; Ripening..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1023886
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Interrupcao da irrigacao no periodo de maturacao da uva cv. Italia e suas consequencias na producao. Repositório Alice
BASSOI, L. H.; ASSIS, J. S. de; LIMA FILHO, J. M. P.; ARAUJO, H. R. de; SILVA, M. R.; MIRANDA, A. A..
A interrupcao da irrigacao na videira cv. Italia apos o inicio da maturacao da baga foi analisada quanto ao peso total de fruto por planta, peso medio de cacho, diametro media de baga, teor de solido soluvel total (TSS), acidez total titulavel e relacao TSS/acidez.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Videira; Interrupcao.; Uva; Irrigação; Maturação; Vitis Vinifera.; Cutting; Grapes; Irrigation; Ripening..
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/131603
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Maturação e características de qualidade de grãos da cultivar Vitória na Região do Vale do Jequitinhonha - MG. Repositório Alice
SILVA, V. A.; OLIVEIRA, A. L. de; SILVEIRA, H. R. de O.; SANTOS, M. de O.; MEIRELLES, A. L.; MOREIRA, F. C.; SOUZA NETO, F. M. de; CARVALHO, G. R.; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. G..
A evolução tecnológica na cafeicultura capixaba é notória, especialmente nos últimos anos, entretanto, a adequação dos sistemas de densidades de plantas e hastes serão sempre um desafio para os trabalhos de pesquisas. O objetivo deste experimento foi avaliar a produtividade do cafeeiro conilon cultivado com a Poda Programada de Ciclo e conduzido com diferentes populações de hastes por área. A produtividade, em sacas beneficiadas por hectare, foi avaliada ao longo de cinco anos, em diferentes populações de plantas por hectare, resultados da alteração do espaçamento da lavoura e da manutenção do mesmo número de hastes por planta, nos níveis de 6.667, 10.000, 12.000 e 16.000 plantas ha-1. Os resultados mostram que a redução do espaçamento e o aumento da...
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Conilon; Cutivo sequeiro; Rainfed cultivation.; Maturação; Ripening..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1040908
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Refrigeration and modified atmosphere to the conservation of ‘Malasia’ Star fruit Ciência Rural
Lameira,Rafaely das Chagas; Silva,Bárbara Marçon Pereira da; Valentini,Silvia Regina de Toledo; Cia,Patrícia; Bron,Ilana Urbano.
ABSTRACT: Despite the fact that cold storage and modified atmosphere techniques have already been studied for fresh cut Star fruit, little has been done considering the whole fruit. Besides that, each cultivar has its peculiarities, so the efficiency of combined postharvest treatments should be studied. The objective of this study was to evaluate the effect of polyvinyl chloride (PVC), 8.5 µm thick and low-density polyethylene (LDPE), 33 µm thick associated with cold storage (10 ± 1 °C and 5 ± 1 °C / 85 ± 5% RH) on the conservation of ‘Malasia’ Star fruit. Storage at 25 oC maintained Star fruit overall quality, regardless of the film type, up to four days. The weight loss was higher in fruit packed with PVC, but this fact was not noticed by the sensory...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Averrhoa carambola L.; Films; Postharvest; Ripening..
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782020000500203
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