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Antibacterial activity of chitosan biofilm for the conservation of fertile and table eggs Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Prado,R.O.F.; Tellez,I.G.; García,M.L.J.; Aldaco,L.L.E.; García,C.A.C..
ABSTRACT The aim of this study was to develop a chitosan biofilm against Salmonella enteritidis, for the conservation of fertile and table eggs. Two experiments were performed. Experiment 1: 400 specific pathogen-free table eggs were divided in a completely randomized design into four treatments, five replicates and each replicate with 20 table eggs. Experimental groups were assigned to control and 1, 5 and 10% chitosan treatment. The eggs were immersed in the chitosan solution. They were then exposed to Salmonella enteritidis and stored for 1, 24, 96 and 168h at 4ºC. The eggs were then washed with 10mL of physiological saline solution. Experiment 2: 80 specific pathogen-free fertile eggs were tested, the assays were assigned to control and 1, 5 and 10%...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chitosan; Fertile eggs; Table eggs; Salmonella enteritidis.
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352020000100208
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Application of oregano essential oil against Salmonella enteritidis in mayonnaise salad. Repositório Alice
SILVA, J. P. L. da; FRANCO, B. D. G. de M..
2012
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Óleo essencial de orégano; Salmonella enteritidis; Segurança alimentar; Salada de maionese.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939875
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Atividade antibacteriana de desinfetantes para uso na produção orgânica de aves. Repositório Alice
JAENISCH, F. R. F.; KUCHIISHI, S. S.; COLDEBELLA, A..
2010
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Desinfetantes; Biodegradável; Avicultura orgânica; Escherichia coli; Salmonella enteritidis; Staphylococcus aureus..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/878368
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Determinación, por PCR, de Salmonella Enteritidis FT 13 A y Salmonella Issatschenko en muestras de pollitos infectados experimentalmente Veterinaria México
Monroy Becerra,Israel; Ledesma Martínez,Néstor; Sánchez Godoy,Félix Domingo; Ruiz Flores,Griselda; Urquiza Bravo,Odette.
El objetivo del presente trabajo fue determinar por medio de esta prueba, la presencia de Salmonella Enteritidis FT-13A (SE) y de Salmonella Issatschenko (SI), en diferentes muestras de órganos de pollitos de 4 días de edad infectados experimentalmente. Se emplearon órganos congelados de pollitos de 4 días de edad inoculados experimentalmente con SE y SI, para extraer el ADN y realizar la PCR clásica y anidada. Se logró detectar SE y SI desde las 6 horas posinfección experimental (PIE), pero conforme pasó el tiempo PIE, los resultados positivos fueron inconsistentes, obteniendo resultados negativos hasta las 174 horas PIE. Se concluyó que la PCR es útil para detectar SE y SI en las primeras horas PIE. Se sugiere utilizar pre-enriquecimiento de las...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: PCR clásica; PCR anidada; Salmonella enteritidis; Salmonella Issatschenko; Pollitos.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0301-50922012000400001
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Efeito da vacina contra coccidiose sobre a colonização de Salmonella enteritidis em frangos de corte tratados com microbiota cecal anaeróbia Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Andreatti Filho,R.L.; Mestrinel Jr.,P.; Sampaio,H.M.; Crocci,A.J..
Avaliou-se o efeito da vacina contra coccidiose sobre a habilidade da microbiota cecal anaeróbia (MCA), administrada por diferentes vias (aves tratadas), em proteger pintos de corte da colonização por Salmonella enteritidis (Se). Utilizaram-se 120 aves assim divididas: grupo A, pulverização de MCA em aves vacinadas contra coccidiose e desafiadas com Se, grupo B, inoculação endoesofágica de MCA em aves vacinadas e desafiadas, grupo C, MCA na água de bebida de aves vacinadas e desafiadas, grupo D, aves não tratadas, vacinadas e desafiadas, grupo E, aves não tratadas, não vacinadas e desafiadas e, grupo F, aves não tratadas, não vacinadas e não desafiadas (controle negativo). Utilizaram-se como parâmetros a colonização do trato digestivo por Se e sua presença...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Frango; Salmonella enteritidis; Microbiota cecal anaeróbia; Vacina contra coccidiose.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09351999000400004
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Effect of acidified drinking water on the recovery of Salmonella enteritidis from broiler crops Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Avila,LAF de; Nascimento,VP do; Canal,CW; Salle,CTP; Moraes,HL de S.
Crop is a known source of Salmonella contamination during broiler carcass processing. The effect of drinking water acidification by lactic acid or citric acid or a combination of those with cupric sulfate and d-limonene in the reduction of Salmonella Enteritidis (SE) recovered from the crop of broilers was evaluated. Treatments were administered during 8 hours of preslaughter fasting period (Experiments I and II) and during the last 32 hours of preslaughter (Experiment III). It was observed that acidification reduced water intake when treatments began at preslaughter feed withdrawal, and affected the possible reducing effect of these acids on SE recovering (Experiments I and II). Water intake during preslaughter feed withdrawal was not affected when...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broilers; Citric acid; Crop; Cupric sulphate; D-Limonene; Lactic acid; Organic acids; Pre-slaughter feed withdrawal; Salmonella enteritidis.
Ano: 2003 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2003000300005
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In vitro efficiency of disinfectants against salmonella enteritidis samples isolated from broiler carcasses Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Cardoso,MO; Ribeiro,AR; Santos,LR; Borsoi,A; Pilotto,F; Rocha,SLS; Nascimento,VP.
The threat to public health represented by Salmonella is at least partially a consequence of its ecology in poultry hosts. Good manufacturing practices in the processing plant can reduce the contamination of poultry products, and critical control point principles are essential throughout the chain production. One procedure adopted in critical points control to prevent and to reduce Salmonella in farms and poultry products is the use of disinfectants. This study aimed at evaluating disinfectant efficiency against Salmonella enteritidis samples isolated from broiler carcasses in Rio Grande do Sul State between 1995 and 1996. The tested disinfectants were: phenol 1:256, quaternary ammonium 1:2500, glutaraldehyde 1:200, and iodine 1:500, with contact times of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broiler carcasses; Disinfectants; In vitro resistance; Salmonella enteritidis.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2008000200010
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Inactivation of Salmonella enteritidis on raw poultry using microwave heating BABT
Pucciarelli,Amanda B.; Benassi,Fernando O..
The effect of microwave heating on Salmonella Enteritidis inoculated on fresh chicken was investigated using a microwave oven (800 w) to determine the destruction of Salmonella Enteritidis isolated from chicken carcasses, in relation to the time of heating at two power settings: high (power level 10) and medium (power level 6); The relationship between heating time and temperature was also been studied. The destruction was 6.4 log cycles at time 95 sec for the high power level, and 5 log cycles at time 140 sec for medium power setting. After 110 sec for higher power level, no survival of Salmonella Enteritidis was detected in samples (100g), but at 140 sec for medium power level, these food pathogens were still present.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Microwave; Salmonella enteritidis; Destruction; Chicken thighs.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132005000800010
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Inactivation of Staphylococcus aureus and Salmonella enteritidis in tryptic soy broth and caviar samples by high pressure processing BJMBR
Fioretto,F.; Cruz,C.; Largeteau,A.; Sarli,T.A.; Demazeau,G.; El Moueffak,A..
We studied the action of high pressure processing on the inactivation of two foodborne pathogens, Staphylococcus aureus ATCC 6538 and Salmonella enteritidis ATCC 13076, suspended in a culture medium and inoculated into caviar samples. The baroresistance of the two pathogens in a tryptic soy broth suspension at a concentration of 10(8)-10(9) colony-forming units/ml was tested for continuous and cycled pressurization in the 150- to 550-MPa range and for 15-min treatments at room temperature. The increase of cycle number permitted the reduction of the pressure level able to totally inactivate both microorganisms in the tryptic soy broth suspension, whereas the effect of different procedure times on complete inactivation of the microorganisms inoculated into...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: High pressure processing; Staphylococcus aureus; Salmonella enteritidis; Tryptic soy broth; Caviar; Pressure cycles.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2005000800015
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LAYERS '99, PART I: REFERENCE OF 1999 TABLE EGG LAYER MANAGEMENT IN THE U.S. AgEcon
The National Animal Health Monitoring System (NAHMS) is sponsored by the USDA:APHIS:Veterinary Services (VS). The NAHMS Layers '99 Study was designed to provide information about the nation's layer population for education and research purposes. The USDA's National Agricultural Statistics Service (NASS) collaborated with VS to select a statistically-valid sample from 15 states for Layers '99. The 15-state target population accounted for over three-quarters of the table egg layers in the U.S. as of December 1, 1998. The study was limited to companies with 30,000 or more layers. While the majority of farm sites were contract farms (61.0 percent), the majority of birds were located on company owned farms (72.6 percent), indicating that company owned farms...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Layer; Layers; Poultry; Pullet; Flock; Egg; Table egg; Lay; Molt; Cage; Contract farm; Coccidiosis; Newcastle disease; Infectious bronchitis; Salmonella enteritidis; S.e.; Competitive exclusion; Laryngotracheitis; LT; Mycoplasma gallisep; Livestock Production/Industries.
Ano: 1999 URL: http://purl.umn.edu/32757
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LAYERS '99, PART II: REFERENCE OF 1999 TABLE EGG LAYER MANAGEMENT IN THE U.S. AgEcon
The National Animal Health Monitoring System (NAHMS) is sponsored by the USDA:APHIS:Veterinary Services (VS). The NAHMS Layers '99 Study was designed to provide information about the nation's layer population for education and research purposes. The USDA's National Agricultural Statistics Service (NASS) collaborated with VS to select a statistically-valid sample from 15 states for Layers '99. The 15-state target population accounted for over three-quarters of the table egg layers in the U.S. as of December 1, 1998. The study was limited to companies with 30,000 or more layer. About two-thirds (68.1 percent ) of farm sites did not allow visitors that did not have a business reason for visiting the operation in the layer houses. The percentage of farm sites...
Tipo: Report Palavras-chave: NAHMS; Layer; Layers; Layer house; Poultry; Pullet; Flock; Egg; Table egg; Lay; Biosecurity; Feeder; Visitor; Morbidity; Disease; Disinfect; Salmonella enteritidis; S.E.; Management; Molt; Production; Livestock Production/Industries.
Ano: 2000 URL: http://purl.umn.edu/32765
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Quality assessment of soy milk: RR® event traceability, detection of Salmonella enteritidis and sensory analysis. Repositório Alice
MATOS, A.; DEL AGUILA, E. M.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L.; PENTEADO, M. S.; TORREZAN, R.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F..
The objective of this work was to produce hydrosoluble soybean extract ? soy milk, through the processing of organic, conventional and transgenic ? RR® soybeans and to evaluate the analysis sensory affective of product, the RR® traceability and the microbiological quality through the technique of q-PCR SYBR Green®.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Leite de soja; Salmonella enteritidis; Análise sensorial.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/996456
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Salmonela em ovos comerciais: ocorrência, condições de armazenamento e desinfecção da casca Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Oliveira,D.D.; Silva,E.N..
Este trabalho teve por objetivos verificar a ocorrência de salmonelas na casca e na gema de ovos de galinha distribuídos em pontos de venda da cidade de Campinas-SP, estudar o efeito do tempo e da temperatura de armazenagem sobre a multiplicação de Salmonella enteritidis (SE) na casca e na gema de ovos contaminados artificialmente por contato com maravalhas e na multiplicação de SE em clara e preparações artificialmente contaminadas e verificar o efeito da desinfecção de ovos por imersão em duas soluções desinfetantes sobre a contagem bacteriana e de SE da casca de ovos artificialmente contaminados. Das 124 amostras com 10 ovos cada, obtidas no comércio, 12 (9,6%) e quatro (3,2%) foram positivas para salmonelas na casca e na gema, respectivamente. SE foi o...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ovo; Salmonella enteritidis; Salmonella spp.; Desinfecção.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352000000600017
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Sobrevivência de Salmonella Enteritidis em maionese caseira. Repositório Alice
GOMES, I. A.; SOUZA, E. F. de; RIBEIRO, A. P. de O.; MELLO, V. F. de; COSTA, S. D. de O.; SILVA, J. P. L. da.
2014
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Óleo essencial de orégano; Antimicrobiano natural; Maionese de baixa acidez; Maionese caseira; Salmonella enteritidis.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1000022
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Sobrevivência de Salmonella enteritidis em Ovos Contaminados Artificialmente, Após Desinfecção e Armazenados em Diferentes Temperaturas Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Barros,MR; Andreatti Filho,RL; Lima,ET; Sampaio,HM; Crocci,AJ.
Avaliou-se a contaminação da casca e do conteúdo interno de ovos inoculados com Salmonella enterica sorovar enteritidis fagotipo 4, lavados com água de torneira (AT) ou solução de amônia quaternária (AQ) e armazenados a 8ºC e 25ºC. Duzentos e cinqüenta e dois ovos foram divididos em três grupos. Os tratamentos de cada grupo consistiram de imersão em AT, AQ a 25ºC e a 43ºC. Após a secagem natural, todos os grupos foram contaminados com solução de S. enteritidis. Seguindo-se a contaminação, cada grupo tratado foi estocado a 8ºC ou 25ºC, e a presença de S. enteritidis na casca e no conteúdo interno foi avaliada após zero, 24, 96 e 168 horas. A sanitização com AQ mostrou-se eficiente na redução de S. enteritidis nas cascas dos ovos. O armazenamento dos ovos a...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ovo; Salmonella enteritidis; Desinfecção; Temperatura de armazenamento.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2001000300003
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