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GUERRA, M. B. B.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SILVA, P. H. T.; PEREIRA FILHO, E. R.. |
Cadmium was determined in a sample of mineral salt mixing to milk cattle that has been preparing to be a reference material. A volume of 3 mL of HNO3 3.0 mol L-1 plus 2.0 of H202 30% (W w-1) was added to 250 mg of sample in a cavity microwave oven. After digestion performance the volume was adjusted to 10 mL with water, centrifuged and the supernatant determined by thermospray flame furnace atomic absorption spectrometry (TS-FF-AAS). The system consist of a peristaltic pump, a lab-made commutator injector, and the thermospray flame furnace unit, which includes the ceramic capillary (0.5 mm 10,2.0 mm ED and 100 mm of length) and the Ni tube (10 cm) which is located on the AAS burner. For reaching a higher temperature inside the tube, six holes of 2 mm... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Acid digestion; Atomic absorption; Spectrometry.; Animal nutrition.. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/866622 |
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SOUSA, Y. H. L. de; MACHADO, H. C.; MARTINS, F. E. B.; MUNIZ, E. N.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; MAGALHÃES, Y. A.. |
Resumo: O cultivo da mandioca é amplamente difundido na região nordeste, tendo grande importância na alimentação de pequenos rebanhos. Uma boa alternativa para a época de seca é a silagem da parte área da mandioca, que apresenta valores significativos de proteínas, vitaminas e minerais. Contudo o valor desses compostos podem apresentar variações advindas do processo de fermentação. Para garantir a presenças destes compostos na silagem é necessário que se faça a analise bromatológica, que pode ter alto custo e demandar grande quantidade de tempo, assim, não sendo viável ao produtor. Uma alternativa ao uso das analises tradicionais é o uso da espectroscopia de reflectância na região do infravermelho próximo (NIRS), por ser uma tecnologia de alta precisão e... |
Tipo: Parte de livro |
Palavras-chave: Modelagem; Spectrometry.; Mandioca; Silagem; Espectrometria; Manihot; Silage.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1059909 |
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