Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
O CONSUMO DE PRODUTOS AGROECOLÓGICOS NO ACRE AgEcon
Siviero, Amauri; Abreu, Lucimar Santiago; Mendes, Roberval; Gomes, Francisco Carlos Rocha.
O crescimento na produção de alimentos agroecológicos no Brasil e no mundo tem sido provocado por fatores chaves como, demanda dos consumidores urbanos e a crescente consciência da sociedade sobre os problemas ambientais decorrentes do uso inadequado dos recursos naturais, e em especial pelas preocupações dos indivíduos com a saúde. A tendência atual para o produto agroecológico em termos de mercado é de ampliar as vendas e a distribuição deixando de atender somente o mercado de nicho direcionando a produção para diversos mercados. Atualmente os produtos agroecológicos podem ser encontrados tanto em lojas secundárias, feiras livres, supermercados como até podem ser recebidos em cestas a domicilio, ou seja, as vendas podem atingir o mercado de massa. O...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Agroecologia; Consumidores; Venda direta; Amazônia; Agriculture organic; Sustainable consumption; Selling direct; Amazon; Farm Management.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/109586
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Promoting sustainable food consumption: the case of nutrition education programs in public schools AgEcon
Gorgitano, Maria Teresa; Sodano, Valeria.
Within the realm of public policies for a sustainable food system, the focus has gradually shifted from production oriented towards consumption oriented interventions. Whilst changing consumer behavior can have a long-lasting positive environmental impact, choosing effective sustainable consumption policy instruments may be a challenging task. In the case of food consumption, the choice of interventions is particularly difficult because of the multiple aspects- psychological, cultural, economic, religious- associated with eating habits. The paper deals with one of the most commonly used forms of intervention, nutrition education programs in public schools. The main conclusion of the paper is that a major effort should be made by the Ministry of Education,...
Tipo: Presentation Palavras-chave: Sustainable consumption; Nutrition education; Welfare economics; Food governance; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; I0; Q01; D10.
Ano: 2012 URL: http://purl.umn.edu/124379
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Testing for the Best Instrument to Generate Sustainable Food Consumption AgEcon
Panzone, Luca; Perino, Grischa; Swanson, Timothy; Leung, Denise.
The increase in the level of greenhouse gas (GHG) emissions in the atmosphere in the last centuries, and the subsequent increase in temperature, has been a widely studied area in the last few decades. Climate change has become a key item on the political agenda due to concerns regarding the sustainability of current human consumption for future generations. Consumption of food and agricultural goods constitutes an important part of household based GHG emissions, and the relatively low costs associated with environmental improvements make it an interesting area of study to understand behavioural changes. Despite general agreement on the need to curb the amount of GHG emissions worldwide, little evidence exists regarding the best instruments policymakers can...
Tipo: Article Palavras-chave: Sustainable consumption; Food shopping; Dietary Change; Policy instrument; Agribusiness; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/121945
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional