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Biodegradable oil-based polymeric coatings on urea fertilizer: N release kinetic transformations of urea in soil. Repositório Alice
BORTOLETTO-SANTOS, R.; GUIMARÃES, G. G. F.; RONCATO JUNIOR, V.; CRUZ, D. F.; POLITO, W. L.; RIBEIRO, C..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Polyurethane; Controlled release; Sustainable production.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110892
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Deficit irrigation in table grape: eco-physiological basis and potential use to save water and improve quality. Repositório Alice
PERMANHANI, M.; COSTA, J. M.; CONCEIÇÃO, M. A. F.; SOUZA, R. T. de; VASCONCELOS, M. A. S.; CHAVES, M. M..
Table grapes are one of the most productive and economically relevant fruit crops worldwide. Table grape production characterizes by high water productivity but also by an intensive use of water, which puts pressure on local/regional water resources, particularly in dry regions (e.g. South Mediterranean, Northeast and Southeast of Brazil). Climate change and scarcer water resources make the problem more severe in those areas. Meanwhile, consumer’s demand for quality and sustainable production is increasing and environmental issues are becoming critical for competiveness. In this context, table grape ‘‘industry’’ needs solutions to promote water savings, sustain yield, quality and profit. Deficit irrigation emerged as a tool to mitigate the negative impact...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Seca e estresse térmico; Uso da água; Produção sustentável; Stress eco-physiology; Water use.; Berry yield; Sustainable production; Drought; Heat stress..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1044860
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Dynamics of solar radiation and soybean yield in agroforestry systems Anais da ABC (AABC)
CARON,BRAULIO O.; SGARBOSSA,JAQUELINE; SCHWERZ,FELIPE; ELLI,ELVIS F.; ELOY,ELDER; BEHLING,ALEXANDRE.
Abstract Soybean (Glycine max L.) monocropping have had a great socio-economic and environmental impact on the world and agroforestry systems has been considered an alternative for more sustainable production. The aim of this study was to evaluate the effect of different arrangements of agroforestry systems of the species E. urophylla x E. grandis and P. dubium and the pruning of the trees on the dynamics of solar radiation and soybean yield. A field experiment was conducted in Southern Brazil. In order to achieve the objective of the study, the solar radiation transmissivity and the productive performance of the soybean were evaluated. In this study, the soybean yield was determined by the arrangement of the agroforestry system and forest species...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Crop systems; Solar radiation transmissivity; Sustainable production; Tree pruning; Yield traits.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37652018000703799
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Gastrointestinal helminths in calves and cows in an organic milk production system. Repositório Alice
SILVA, J. B. DA; RANGEL, C. P.; FONSECA, A. H. DA; SOARES, J. P. G..
Os objetivos do estudo foram conhecer a distribuição das populações de helmintos gastrintestinais de vacas mestiças em lactação e bezerros, durante a primeira estação de pastejo em sistema de manejo orgânico, além de avaliar a importância do periparto na carga parasitária dos animais. No período de janeiro de 2007 a dezembro de 2008, foram realizados exames coproparasitológicos no rebanho bovino pertencente ao Sistema Integrado de Produção Animal, Embrapa Agrobiologia. A carga parasitária das vacas permaneceu baixa durante o período estudado, não sendo observada diferença estatística (p > 0,05), assim como quando comparadas as estações do ano. Os valores médios da contagem de ovos apresentaram correlação positiva (0,80) com o periparto, sendo observada,...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Produção leite; Pasture; Nematodes; Sustainable production; Leite orgânico; Parasitas; Vacas; Bezerros; Nematóides; Pragas; Produção sustentável.; Pastagem.; Calves; Cows; Parasites; Pests.; Organic production; Milk production; Milk.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/931084
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Índice de conservação de corpos de água utilizando a lógica fuzzy: estudo de caso no Pantanal da Nhecolândia. Repositório Alice
SOARES, M. T. S.; CALHEIROS, D. F.; OLIVEIRA, M. D. de; SANTOS, S. A.; LIMA, H. P. de.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Recursos hídricos; Sistemas nebulosos; Produção sustentável; Water resource; Hazy systems; Sustainable production.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/935360
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Influence of the number of feeding environments on the performance of bullfrog tadpoles - doi: 10.4025/actascibiolsci.v36i1.16757 Biological Sciences
Castagna, Airton Antonio; Centro Universitário Augusto Motta; Seixas Filho, José Teixeira; Centro Universitário Augusto Motta; Rodrigues, Eliane; Centro Universitário Augusto Motta; Mello, Sílvia Conceição Reis Pereira; Centro Universitário Augusto Motta; Lima, Jorge Luiz Pereira; Centro Universitário Augusto Motta; Pereira, Marcelo Maia; Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”.
Feeding is one of the major factors that influences the growth and development of animals, justifying thus the present experiment that analyzed the effect of the number of feeding environments on the performance of bullfrog tadpoles through the growth (weight and length) and performance (food remains, average feed intake, average weight gain, and feed conversion). The treatments consisted of subunits of two, four, and eight feeding environments in the experimental units at disposal for the tadpole population, and one without subdivisions, comprising a single environment, during 60 experimental days. The design was completely randomized, with four treatments and three replications. The values were tested using an analysis of variance and Duncan test (α =...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aquicultura; Ranicultura performance; Nutrition; Frog farming; Sustainable production Ranicultura performance; Nutrition; Frog farming; Sustainable production.
Ano: 2013 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/16757
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O potencial de produção sustentável de madeira em Paragominas-PA; na Amazônia Oriental: considerações ecológicas e econômicas. Repositório Alice
BARRETO, P. G.; UHL, C.; YARED, J..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Brasil; Pará; Paragominas; Produção sustentável; Forest; Mamagement; Simulation; Sustainable production; Floresta; Madeira; Manejo; Simulação; Wood.
Ano: 1993 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/397067
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Perfil do consumidor brasileiro disposto a pagar por práticas de produção animal ambientalmente sustentáveis. Repositório Alice
VINHOLIS, M. de M. B.; NASSU, R. T.; BARIONI JUNIOR, W..
É crescente a preocupação do consumidor com métodos de produção de alimentos mais sustentáveis e com menor impacto ao meio ambiente e à saúde humana, particularmente os consumidores de países com elevada renda per capita. No Brasil ainda são escassas as investigações sobre o perfil do consumidor de carne em relação a este atributo do produto. Este estudo tem por objetivo identificar o perfil do consumidor disposto a valorizar os métodos de produção de carne bovina mais sustentáveis. Uma base de dados cross-section com 402 observações de consumidores no território brasileiro compreende a amostra usada para o teste de hipóteses (qui-quadrado). Os resultados mostram que o perfil deste consumidor é restrito a um nicho de consumidores com elevada renda, alta...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Carne bovina; Produção sustentável; Consumidor final; Alimentos sustentáveis; Produção de carne bovina; Sustainable production; Gado de Corte; Beef cattle; Meat production.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1111316
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Potencial do eucalipto para produção de energia e sequestro de carbono na região noroeste do Paraná, Brasil. Repositório Alice
ZARO, G. C.; WREGE, M. S.; CARAMORI, P. H.; SALES, F. A.; BOGNOLA, I. A.; COSTA, A. B. F.; ROSISCA, J. R.; KOGIMA, K. C..
Resumo bilíngue port./ing.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Solos arenosos; Produção sustentável; Integração lavoura pecuária floresta; ILPF; Sustainable production; Integrated crop livestock forest.; Eucalipto.; Eucalyptus; Sandy soils..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1027316
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Proposal of a sustainability index for beef cattle farming: a case study in the environmental protected area of "Ceroula" Creek/MS, Brazil. Repositório Alice
PEREIRA, M. A.; MAURO, R. A.; COSTA, F. P.; QUEIROZ, H. P..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Sustainable production; Beef cattle.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1061153
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Sustainable Energy Crop Production: A Case Study for Sugarcane and Cassava Production in Yunnan, China AgEcon
Zhang, Yu; Ni, Jianhong; Zhang, Sizhu.
The possibility of using biomass as a source of energy in reducing the greenhouse-effect imposed by carbon dioxide emission and relieving energy crisis is a matter of great interest, such as bioethanol production. Nevertheless, the cultivation of dedicated energy crops dose meet with some criticisms (conflict with food security and environmental degradation, for example). Nowadays sugarcane and cassava are regarded as the potential energy crops for bioethanol production. Endowed with natural resources and favorable weather condition, Yunnan province, China, is the major sugarcane and cassava production area in China. This paper presents production structures of these two crops in Yunnan and compares the sustainable production between the usages of...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: International Development; Production Economics; Energy crop; Stochastic frontier production; Sustainable production; Yunnan province; Bioethanol.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/100737
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XXI Science for life: agrosystems and sustainable production. Infoteca-e
The agricultural engineer Luís Henrique Bassoi states that agriculture is not the villain of the water crisis, as it is sometimes considered, and presents data on irrigation and water management; Sustainable intensification is a viable alternative so that humankind can continue producing food and reaching record yield rates, preserving the environment and reducing the effects of its actions on the planet. Details can be seen in this special article; Elephant grass can be used as an input material for boilers, generates energy and confirms its potential as a raw material for cellulosic ethanol; Plants, animals and microorganisms can be used as biological factories for the production of high added-value molecules that positively impact treatments against...
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) Palavras-chave: Sustainable production; Water use.; Sustainable development; Genetic engineering.; Food production.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1019721
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