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Neumann, Mikael; Horst, Egon Henrique; Dochwat, André; Leão, Guilherme Fernando Mattos; Carneiro, Murilo klosovski; Mello, Richard Paglia de. |
The objective was to evaluate the productivity, morphological and chemical composition, in addition to the economic viability of the corn crop (Zea mays L.) for the production of silage under different levels of nitrogen and potassium fertilization in coverage. Treatments consisted of four coverage levels: T1 (217 kg ha-1 N + 137 kg ha-1 K2O); T2 (295 kg ha-1 N + 163 kg ha-1 K2O); T3 (374 kg ha-1 N + 190 kg ha-1 K2O); and T4 (452 kg ha-1 N + 216 kg ha-1 of K2O). It was found that the fertilization level had no effect (P> 0.05) in the parameters related to plant height, height of the first insertion spike and grain production, however, higher (P <0.05) dry biomass production was obtained with 374 kg ha-1 N + 190 kg ha-1 coverage K2O (32,346 kg... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bromatology; Physical composition; Fertilization; TDN; Green biomass production.. |
Ano: 2017 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/13706 |
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QUINTINO, A. DA C.; ZIMMER, A. H.; COSTA, J. A. A. da; ALMEIDA, R. G. de; BUNGENSTAB, D. J.. |
Resumo: Objetivou-se avaliar o efeito de níveis crescentes de adição de guandu na composição bromatológica da silagem de milho safrinha. Utilizou-se delineamento inteiramente casualizado, com quatro repetições. O corte das forrageiras para ensilagem foi realizado a 20 cm do nível do solo. Os silos experimentais utilizados eram de PVC com 10 cm de diâmetro e 50 cm de comprimento, com capacidade para 2,50 kg de silagem (600 kg m-3 ). As silagens foram analisadas quanto às variáveis: pH, proteína bruta (PB), FDA e NDT. Os resultados demonstram que para os quatro níveis de adição de guandu (10%, 20%, 30% e 40%) na silagem de milho, o pH ficou dentro da faixa adequada, de 3,8 a 4,2. O teor de PB variou de 9,05% a 15,08%, do nível 0 a 40% de inclusão de guandu... |
Tipo: Anais e Proceedings de eventos |
Palavras-chave: Forragem verde; TDN; Variedade Safrinha; NDT.; Crude protein content; Maize; Milho; Guandu; Silagem; Valor nutritivo; Consorciação de cultura; Proteína bruta; Cajanus Cajan; Zea Mays.; Silage; Nutritive value; Mixed cropping.. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/982436 |
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