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ARE U.S. CONSUMERS TOLERANT OF GM FOODS? AgEcon
Rousu, Matthew C.; Huffman, Wallace E.; Shogren, Jason F.; Tegene, Abebayehu.
Genetically modified (GM) foods have caused many controversies. One important controversy relates to tolerance - the impurity rate that is tolerated before a commodity must be labeled as genetically modified. Currently, the United States does not have a specific tolerance or threshold level for GM foods. This paper uses experimental auctions to determine consumers' acceptance of non-GM foods with zero, 1 percent, and 5 percent tolerance for genetically modified material. Our results indicate that consumers would pay less for food that tolerates GM material, but the discount is not significantly different for foods with 1-percent and 5-percent GM content.
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Genetically modified (GM) foods; Contamination thresholds; Laboratory auctions; Nth-price auction; Vegetable oil; Tortilla chips; Russet potatoes; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 2002 URL: http://purl.umn.edu/18227
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Atividade de lipoxigenase, teor de óleo e proteína em cultivares de soja com tegumento verde, marrom e preto. Repositório Alice
CIABOTTI, S.; JUHÁSZ, A. C.; SILVA, F. J. F.; MANDARINO, J. M. G.; ZITO, R. K.; SANTOS, E. N. F..
bitstream/item/180661/1/Atividade-de-lipoxigenase-p.721-723.pdf
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Soja; Óleo Vegetal; Farinha de Soja; Soybeans; Proteins; Vegetable oil; Soybean oil.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093742
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Características físico-químicas e perfil lipídico do leite de cabras mestiças Moxotó alimentadas com dietas suplementadas com óleo de semente de algodão ou de girassol. Repositório Alice
FERNANDES, M. F.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; BRAGA, A. A..
O efeito da suplementação com óleos de algodão e de girassol sobre a composição do leite foi testado em cabras mestiças Moxotó alimentadas com cinco dietas: controle, sem adição de óleo; adição de óleo de algodão a 3%; óleo de algodão a 5%; óleo de girassol a 3%; e óleo de girassol a 5% (%MS). Foram utilizadas dez cabras em lactação, confinadas, distribuídas em dois quadrados latinos (5 × 5), com 12 dias de adaptação e três dias de coleta em cada período. A suplementação com óleo de algodão a 5% MS elevou o teor de gordura (4,99%) e de extrato seco total (13,48%) do leite, mas não alterou a concentração dos demais componentes. A adição de 5% de óleo de girassol, no entanto, promoveu aumento na concentração do ácido linolênico (C18:3). A adição de óleo...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Caprino; Raca nativa; Moxotó; Nutrição animal; Alimentação; Suplementação; Lipídio; Óleo vegetal; Algodão; Girassol; Lipídeo; Leite de cabra; Composição química; Semi-árido; Brasil; Nordeste; Paraíba; Native goat; Lipids; Semi-arid; Vegetable oil; Digestibility; Soybean oil; Fish oils; Dietary fiber; Monensin; Yields.
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/532192
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Combined replacement of fish meal and oil in practical diets for fast growing juveniles of gilthead sea bream (Sparus aurata L.): Networking of systemic and local components of GH/IGF axis ArchiMer
Benedito Palos, L; Saera Vila, A; Calduch Giner, J; Kaushik, Sadasivam; Perez Sanchez, J.
Growth performance and growth regulatory pathways were examined in juvenile gilthead sea bream fed diets containing largely plant-based ingredients. Four isonitrogenous and isolipidic extruded diets with a low level (20%) of fish meal inclusion were formulated with graded levels of a vegetable oil mixture (17:58:25 of rapeseed: linseed: palm oils) replacing fish oil at 33, 66 and 100% (33VO, 66VO and VO diets). All diets were supplemented with lysine (0.55%) and contained soy lecithin (1%). Daily growth coefficients and feed efficiency over the course of an 11-week trial were almost identical in fish fed the FO, 33VO and 66VO diets. The VO diet reduced feed intake and growth without significant effects in proximate whole body composition, nitrogen or...
Tipo: Text Palavras-chave: Contaminants; Endocrine disrupters; Insulin like growth factors; Growth hormone receptors; Growth hormone; Plant proteins; Vegetable oil; Fish oil; Sparidae.
Ano: 2007 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2007/publication-5017.pdf
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Consumer Willingness to Pay for Genetically Modified Food Labels in a Market with Diverse Information: Evidence from Experimental Auctions AgEcon
Huffman, Wallace E.; Shogren, Jason F.; Rousu, Matthew C.; Tegene, Abebayehu.
With the continuing controversy over genetically modified (GM) foods, some groups advocate mandatory labeling of these products, while other groups oppose labeling. An important issue is how GM labels affect consumers' willingness to pay for these food products in the market. Using a statistically based economics experiment with adult consumers as subjects, we examine how willingness to pay changes for three food products--vegetable oil, tortilla chips, and potatoes--when GM labels are introduced. Participants in the experiments discounted GM-labeled foods by approximately 14% relative to their standard-labeled counterparts. The evidence also showed that sequencing of food labels affects willingness to pay, and that randomizing treatments is an important...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Consumer demand; Corn chips; Experimental economics; Food labels; Genetic modification; GM foods; Laboratory auctions; Potatoes; Vegetable oil; Willingness to pay; Consumer/Household Economics.
Ano: 2003 URL: http://purl.umn.edu/31071
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Consumers’ Purchasing Intentions for Vegetable Oil in the Presence of Generic or Specific Information on Genetic Modification AgEcon
Hu, Wuyang; Chen, Kevin Z..
In combination with the emergence of genetically modified (GM) food, there has been an urgent call for GM labeling to provide relevant information disclosure. Using data collected in Beijing, China, this study attempts to address the issue of whether different types of information may have distinct impacts on consumers’ stated purchasing decisions. Three types of information are used in this study: one is generic and the other two are linked with two important implications of GM technology—human health and the environment. Results verify that consumers’ purchasing decisions are affected by different types of information through their attitudes and personal characteristics. This finding has potential implications for establishing various GM marketing...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: China; Genetically modified (GM) food; Labeling information; Probit model; Vegetable oil; Agribusiness; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/90639
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Consumo, digestibilidade de nutrientes e parâmetros sanguíneos de cabras mestiças Moxotó suplementadas com óleos de licuri ou mamona. Repositório Alice
MAIA, M. de O.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; FERNANDES, M. F..
Objetivou-se com esta pesquisa avaliar a possibilidade da inclusão dos óleos de Licuri ou Mamona, em dois níveis, na dieta de cabras mestiças Moxotó, por meio do estudo do consumo de matéria seca, da digestibilidade e dos níveis de ureia, glicose e ácidos graxos não esterificados (AGNE) no sangue. Os tratamentos consistiam em um grupo controle sem óleo (SO) e adição de 3 ou 5% de óleo de Licuri (OL-3 ou OL-5) ou Mamona (OM-3 ou OM-5), com base na matéria seca. Foram utilizadas 10 cabras mestiças Moxotó em lactação, confinadas, distribuídas em um quadrado latino duplo (5 x 5), no qual cada período consistia em 12 dias de adaptação e três dias de coleta. A inclusão de óleo na dieta reduziu o consumo de matéria seca, com exceção do consumo dos animais...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Alimentação; Caprino; Nutrição animal; Dieta; Raça Moxotó; Licuri; Mamona; Óleo vegetal; Syagrus coronata; Ricinus communis; Brasil; Região Nordeste; Lipídeo; Goats; Vegetable oil; Brazil; Animal nutrition; Feeds.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/853200
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Curva de calibração para predição do teor de óleo pela análise do espectrômetro de infravermelho próximo (NIR) em ensaios de competição de cultivares de girassol no Brasil. Repositório Alice
GRUNVALD, A. K.; LEITE, R. S.; TERRA, I. M.; CARVALHO, C. G. P. de; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. B.; OLIVEIRA, A. C. B. de; RAMOS, N. P.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C.; CARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, I. R. de; AZEVEDO, N. A.; GONCALVES, S. L..
O objetivo deste trabalho foi estabelecer uma curva de calibração para avaliação do teor de óleo pelo NIR em de ensaios de competição de cultivares de girassol no Brasil. Os dados foram obtidos de genótipos avaliados em ensaios de competição de cultivares, em delineamento de blocos completos ao acaso, conduzidos na safra 2007/2008 e 2008. Para a determinação da curva de calibração foram utilizados 683 valores, estimados pela Ressonância Magnética Nuclear (RMN), a uma faixa de 23,47 a 55,34% de óleo. Os espectros foram coletados de sementes intactas por esfera de integração em um NIR Thermo Scientific modelo Antaris II. Foi utilizado o sinal spectrum sem derivada, sendo que cada espectro foi uma média de 32 scans com resolução 4 cm-1. A região estabelecida...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Avaliação do teor de óleo pelo NIR em ensaios de competição de cultivares de girassol; Sunflower; Girassol; Óleo vegetal; Helianthus annuus; Vegetable oil.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/573542
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Diferentes manejos de percevejo e sua influência nos teores de óleo, proteína e acidez dos grãos de soja na colheita e durante o armazenamento. Repositório Alice
OLIVEIRA, M. A; LORINI, I.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; CORRÊA-FERREIRA, B. S.; QUIRINO, J. R.; VILAS BOAS, R. L. P.; DELAFRONTE, B..
2015
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Soja; Armazenamento; Óleo vegetal; Soybeans; Vegetable oil; Storage.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1018997
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Efeito do aquecimento do óleo de bacaba recém-extraído por prensagem na sua qualidade. Repositório Alice
SOUSA, S. B. de; ALVARES, V. de S.; PEREIRA, J. D. da S.; MACIEL, V. T.; MADRUGA, A. L. S..
A extração do óleo de bacaba por prensagem proporciona um óleo de alto valor agregado e sem resíduos tóxicos. Contudo, dependendo do manejo, pode-se obter água juntamente com o óleo, no qual em sistemas orgânicos não podem ser separados por solventes químicos. Objetivou-se avaliar a influência da secagem do óleo de bacaba recém extraído sobre sua qualidade.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Oenocarpus bacaba; Decantação; Decantation; Bacaba; Óleo vegetal; Extração; Qualidade; Prensagem; Secagem artificial; Vegetable oil; Water; Liquid-liquid extraction; Press drying; Aceite vegetal; Agua; Extracción líquido-líquido; Secado por prensado.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089673
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Effect of olive fruit fly infestation on the quality of olive oil from cultivars cobrançosa, madural and verdeal transmontana IPB - Escola Superior Agrária
Pereira, J.A.; Alves, M.R.; Casal, S.; Oliveira, M.B.P.P..
Olives (Olea europaea L.) from cultivars Cobrançosa, Madural and Verdeal Transmontana were collected separately and divided into two different groups according to the presence or absence of infestation by the olive fruit fly (Bactrocera oleae Gmel.). These two groups were then mixed in varying percentages to create five groups of olives per cultivar with infestation levels: 0, 12.5, 25, 50 and 100%. Each group was then processed to produce olive oil. The results, regarding mainly acidity, peroxide value, and stability to oxidation, suggest that olive fruit fly infestation reduces the quality of the olive oil. The effects of infestation varied according to cultivar, but in general the total tocopherol content was always lower at the 100% infestation level....
Tipo: Article Palavras-chave: Vegetable oil; Edible oil; Cultivar; Olive oil; Quality; Infestation; Fruit; Olive.
Ano: 2004 URL: http://hdl.handle.net/10198/725
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Effects of dietary lipid source on growth, digestibility and tissue fatty acid composition of Heterobranchus longifilis fingerlings JARTS
Babalola, Theophilus Olayiwola; Department of Animal Science, Landmark University, Omu Aran, Nigeria; Apata, David Friday; Department of Animal Production, University of Ilorin, Nigeria.
One of the major problems facing aquaculture is the inadequate supply of fish oil mostly used for fish feed manufacturing. The continued growth in aquaculture production cannot depend on this finite feed resources, therefore, it is imperative that cheap and readily available substitutes that do not compromise fish growth and fillet quality be found. To achieve this, a 12-week feeding trial with Heterobranchus longifilis fed diets differing in lipid source was conducted. Diets were supplemented with 6% lipid as fish oil, soybean oil, palm oil, coconut oil, groundnut oil and melon seed oil. Triplicate groups of 20 H. longifilis were fed the experimental diets two times a day to apparent satiation, over 84 days. Growth, digestibility, and muscle fatty acid...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aquaculture; Animal Production digestibility; Growth performance; Fatty acids; Fish oil; Heterobranchus longifilis; Vegetable oil.
Ano: 2012 URL: http://www.jarts.info/index.php/jarts/article/view/2012061541299
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Effects of vegetable oils and residue of winemaking on performance, carcass traits, and pork quality. Repositório Alice
BERTOL, T. M.; CAMPOS, R. M. L. de; FIGUEIREDO, E. A. P. de; KAWSKI, V. L..
2013
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Qualidade da carne; Carcarça; Suíno; Óleo vegetal; Swine carcasses; Meat quality; Vegetable oil.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970693
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Effets d’une alimentation végétale sur la biosynthèse des acides gras et le métabolisme du bar européen (Dicentrarchus labrax) ArchiMer
Geay, Florian.
In the context of the fish farming industry needing to substitute the animal food (meal and oil) by vegetable ingredients, the main objective of this thesis was to study the long-term effects of a diet exclusively composed by plant products on the metabolism of the european sea bass (Dicentrarchus labrax) and more particularly, on its capacity to biosynthesis the Highly Unsaturated Fatty Acids (HUFA) from the PolyUnsaturated Fatty acids (PUFA) brought by this vegetal diet. Our transcriptomic approaches showed that the use of a plant food disrupted the lipids metabolism (cholesterol and fatty acids) and the energy metabolism (carbohydrates, amino acids) in the liver, but also affected other physiological processes such as the immune system. In spite of the...
Tipo: Text Palavras-chave: Aquaculture; Nutrition; Métabolisme; Lipides; Désaturase; Delat-6-désaturase (D6D); Huile végétale; Farine végétale; Acides gras à longues chaînes carbonées polyinsaturés (AGLPI); Aquaculture; Nutrition; Metabolism; Lipids; Desaturase; Fatty acids desaturase 2 (fads2); Vegetable oil; Vegetable meal; Highly unsaturated fatty acids (HUFA).
Ano: 2011 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00048/15925/13352.pdf
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Etude du comportement à court terme de produits chimiques flottants après leur déversement en mer et recherche d'un indicateur d'exposition biologique ArchiMer
Mamaca, Emina.
Large volumes of chemicals are produced each year. Shipment of these chemicals by boats and barge transiting along coastal marine route are numerous. Recent examples of chemical spills as Eiwa Maru (2002) sinking with 5000 T of xylène from 20 nm of Tokyo and less far from our coastline the Ievoli Sun (2000) which sank and release 1000 T of styren has raised concern about the general lack of information of the fate of chemicals at sea and the impact on fauna and flora. The goal of this study is to characterize the behaviour of some selected chemicals at sea in order to evaluate the cinetic of natural dispersion, emulsification and evaporation. This study is done in three scale : in laboratory with a new methodologie created for this purpose, in a pilot...
Tipo: Text Palavras-chave: NRRT; Biomarker; Field trial; Emulsification; Natural dispersion; Vegetable oil; Chemicals; NRRT; Biomarqueur; Experimentation en mer; Émulsification; Dispersion naturelle; Huiles végétales; Produits chimiques.
Ano: 2006 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/2006/these-2460.pdf
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Extração do óleo do mesocarpo de bacaba. Infoteca-e
ÁLVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de.
O método de extração mecânica do mesocarpo desidratado dos frutos da bacabeira obtém maior rendimento e qualidade do óleo em relação ao método tradicional comumente utilizado na região. Dessa forma, torna-se uma opção viável para utilização dos recursos naturais das populações locais, além de não utilizar solventes químicos, que não são permitidos para uma produção orgânica.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Oenocarpus bacaba; Jessenia; Aceite vegetal; Extracción; Bacaba; Óleo Vegetal; Extração; Vegetable oil; Extraction.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1112669
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EXTRACTION OF OIL FROM PRESSED PALM OIL (Elaes guineensis) FIBERS USING SUPERCRITICAL CO2 Ciênc. Tecnol. Aliment.
FRANÇA,Luiz F.; MEIRELES,M. Angela A..
Residual fibers from palm oil production are a good source of carotene, since they contain more than 5% of the original oil, with about 5000 ppm of carotenoids. As carotenoids are thermosensitive molecules, supercritical CO2 can be used for oil recovery, because this technique employs low temperatures. In this work results of oil extraction experiments from pressed palm oil fibers are shown. Fibers were from AGROPALMA, an industry which is located in Tailândia (Pará, Brazil). Extractions were carried out at 200, 250 and 300 bar and at temperatures of 45 and 55oC. Oil was analyzed by UV/vis spectrophotometry for total carotene determination. Results showed a large increase in extraction rate from 200 to 250 bar and a small variation from 250 to 300 bar. The...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Supercritical extraction; Vegetable oil; Palm oil; Extraction kinetics; Carotene.
Ano: 1997 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20611997000400008
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Inclusão do pedúnculo de caju com níveis crescentes de óleo de soja na dieta de cabras leiteiras. Repositório Alice
FONTELES, N. L. de. O..
Resumo: Objetivou-se com este estudo avaliar a digestão, o desempenho e a qualidade do leite de cabras alimentadas com pedúnculo de caju e níveis crescentes de óleo de soja. Para avaliação dos efeitos dos tratamentos foram observadas as seguintes variáveis: consumo voluntário, digestibilidade da matéria seca e dos nutrientes, balanço de nitrogênio, produção, composição físico-química, perfil lipídico, análise sensorial e potencial antioxidante do leite. Os tratamentos avaliados foram: T1 (controle) ? 0% de óleo de soja e 0% de pedúnculo de caju; T2 - dieta contendo 33% de pedúnculo de caju e 0% de óleo de soja; T3 - dieta contendo 33% de pedúnculo de caju e 1,5% de óleo de soja; T4 -dieta contendo 33% de pedúnculo de caju e 2,5% de óleo de soja; T5 - dieta...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: CLA; Caprino; Leite de cabra; Nutrição animal; Dieta; Valor nutritivo; Alimento alternativo; Pedúnculo; Caju; Subproduto; Tanino; Óleo vegetal; Soja; Lipídio; Goats; Goat milk; Animal nutrition; Diet; Feeds; Vegetable oil; Soybeans; Tannins; Byproducts; Cashews; Lipids; Nutrients; Supplements.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1027551
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Influência da temperatura de secagem da polpa na composição físico-química da farinha obtida a partir da extração de óleo de bacaba. Repositório Alice
PEREIRA, J. D. da S.; ALVARES, V. de S.; SOUSA, S. B. de; MACIEL, V. T.; MADRUGA, A. L. S..
Um dos problemas das agroindústrias é a geração de resíduos, que podem ser reaproveitados para diversas finalidades. Este trabalho objetivou avaliar a influência da temperatura de secagem da polpa na composição físico-química da farinha obtida a partir da extração de óleo de bacaba.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Oenocarpus bacaba; Prensagem hidráulica manual; ANOVA; Teste de Tuckey; Projeto Reca; Nova Califórnia (RO); Rondônia; Embrapa Acre; Rio Branco (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Bacaba; Óleo; Processamento; Extração; Lipídio; Método estatístico; Vegetable oil; Extraction; Pressing; Lipid content; Statistical analysis; Aceite vegetal; Extracción; Prensado; Contenido de lípidos; Análisis estadístico.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089854
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Perfil de ácidos grasos en Lupinus uncinatus Schlecht. Colegio de Postgraduados
Loredo Dávila, Sergio.
Lupinus L. (Fabaceae) es un género amplio y diverso que comprende aproximadamente 500 especies anuales y perennes, así como algunas herbáceas, arbustos y árboles pequeños que se producen en una amplia gama de condiciones ecogeográficas, tanto en el Nuevo y el Viejo Mundo. Lupinus es más diversos en el Nuevo Mundo, con más del 90% de las especies del género. Se distribuyen principalmente en las regiiones alpina, templada, subtropical y los biomas de la cordillera occidental del Nuevo Mundo, desde Alaska al sur de Argentina y Chile. Sólo 12-13 especies son nativas de la región del Mediterráneo y África. Pero de todas las especies sólo cinco son cultivadas y de estas, sólo tres son explotadas comercialmente; L. albus, L. angustifolius y L. luteus. Y...
Palavras-chave: Proteínas; Oleaginosas; Aceite vegetal; Grasas; Protein; Oilseed; Vegetable oil; Fats; Edafología; Doctorado.
Ano: 2012 URL: http://hdl.handle.net/10521/1707
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