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Comportamento de dez cultivares de videira na região do Sub-médio São Francisco. Infoteca-e
ALBUQUERQUE, T. C. S. de; ALBUQUERQUE, J. A. S. de.
O presente trabalho reúne a avaliação do comportamento de dez cultivares de videira na região, para uva de mesa e uva para vinho: cultivar Madeine Royal, Cultivar Semillon, Cultivar Lassif; Cultivar Alphonse Lavallea, Cultivar Gros Colman; Cultivar Angelino; Cultivar Chosselas Dore, Cultivar Moscatel Rosada; Cultivar Moscatel de Hamburgo, Cultivar Rosoky Rosada.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Nordeste; Submedio Sao Francisco; Uva; Vitis Vinifera; Sistema de Cultivo; Variedade; Comportamento de Variedade; Grapes; Varieties; Wine grapes.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131412
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Cultivares de videira para elaboração de vinhos finos no Agreste pernambucano. Infoteca-e
LEAO, P. C. de S.; BIASOTO, A. C. T.; SILVA, M. M. da; BADJI, C. A.; BARROS, A. P. A.; SANTOS, J. P. de O..
O estudo coordenado pela Embrapa Semiárido no período 2013–2017 teve como um de seus objetivos identificar cultivares de videira com potencial para produção de vinhos em três microrregiões do Nordeste, onde a vitivinicultura ainda não é uma atividade tradicional: Agreste de Pernambuco, Serra de Martins, no Rio Grande do Norte, e Chapada Diamantina, na Bahia. A cidade de Garanhuns, PE foi selecionada por estar localizada a 230 quilômetros do Recife, PE, latitude 08° 58’ S e longitude 36° 30’ W com 823 m de altitude (Instituto Nacional de Meteorologia, 2024), pertencendo à Mesorregião do Agreste Meridional. Além disso, destaca-se como um importante polo de turismo, especialmente nos meses de inverno. A publicação apresenta: Principais características das...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Videira; Vinho branco; Muscat Blanc; Petits Grains; Moscato Branco; Vinho tinto; Syrah; Merlot; Cabernet Sauvignon; Malbec; Viticultura; Uva; Vinho; Variedade; Comportamento de Variedade; Manejo; Pratica Cultural; Grapes; Wine grapes; Cultivar identification; Wine cultivars; Viticulture.
Ano: 2024 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1164719
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Manejo e tratos culturais. Infoteca-e
LEAO, P. C. de S.; POSSÍDIO, E. L. de.
Podas da videira; descompactação ou raleio de cachos; reguladores de crescimento; anelamento; controle de plantas daninhas.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Descompactação; Planta daninha; Controle; Poda; Raleio; Regulador de Crescimento; Uva; Wine grapes.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/147501
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Microeconometric analysis of wine grape supply contracts in Australia AgEcon
Fraser, Iain.
This paper examines wine grape supply contracts used in the main grape growing regions of Australia. An empirical analysis provides insight into specific aspects of contract design and implementation. Statistical analyses of sample data reveal differences between regions in contract specifications. Lower quality grape growing regions place a greater reliance on grape quality assessment to determine bonus/penalty payments compared to higher quality regions. Contracts in higher quality regions place greater emphasis on explicit winery involvement and direction in vineyard management.Results indicate that longer duration contracts are more inclusive in terms of the number of clauses included. Evidence of risk shifting (i.e., winery to grower) for high quality...
Tipo: Article Palavras-chave: Contract design; Supply contracts; Wine grapes; Agribusiness.
Ano: 2005 URL: http://purl.umn.edu/118435
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Splendide Mendax: False Label Claims about High and Rising Alcohol Content of Wine AgEcon
Alston, Julian M.; Fuller, Kate B.; Lapsley, James T.; Soleas, George; Tumber, Kabir P..
Many economists and others are interested in the phenomenon of rising alcohol content of wine and its potential causes. Has the alcohol content of wine risen—and if so, by how much, where, and when? What roles have been played by climate change and other environmental factors compared with evolving consumer preferences and expert ratings? In this paper we explore these questions using international evidence, combining time-series data on the alcohol content of wine from a large number of countries that experienced different patterns of climate change and influences of policy and demand shifts. We also examine the relationship between the actual alcohol content of wine and the alcohol content stated on the label. The systematic patterns here suggest...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Wine grapes; Alcohol percentage; Climate change; Labeling errors; Agricultural and Food Policy; Crop Production/Industries; Demand and Price Analysis; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Marketing.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/103845
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Technical efficiency for a sample of Chilean wine grape producers: A stochastic production frontier analysis Ciencia e Investigación Agraria
Moreira,Victor H; Troncoso,Javier L; Bravo-Ureta,Boris E.
Chile has become an increasingly important player in international wine markets. Concurrent with the expansion of Chilean wine output and exports, there has been an increase in production in several other "New World" countries including Argentina, Australia, New Zealand and South Africa. The overall growth in wine supplies has increased competition to capture market share, which highlights the importance of productivity gains among wine and grape producers. The purpose of this paper is to estimate and analyze the technical efficiency (TE) component of productivity for a sample of wine grape producers in Chile. The data includes 38 farms with specific input-output information for individual blocks yielding a total of 263 observations. We use a Cobb-Douglas...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Chile; Stochastic production frontiers; Technical efficiency; Wine grapes.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202011000300001
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Vinificação de uvas tintas | Vinificação de uvas brancas. Infoteca-e
BEN, R. L.; MONTEIRO, R.; DIDONE. T. B.; MANFROI, L..
Este folder informativo trata do processo de vinificação de uvas tintas e brancas, ou seja, o conjunto de operações técnicas que transformam as uvas em vinho. Aborda todas as fases do processo, deste a higienização de equipamentos e colheita das uvas até a filtração e o engarrafamento do vinho.
Tipo: Folders Palavras-chave: Vinificação; Uvas tintas; Uvas brancas; Elaboração; Dtqprocessamento; Uva; Vinho; Colheita; Fermentação; Grapes; Wines; Winemaking; Wine grapes; Fermentation.
Ano: 2012 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1004464
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