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Provedor de dados:  Engenharia na Agricultura
País:  Brazil
Título:  QUANTIFICATION OF PHYSICAL LOSSES PRODUCTS IN A PLANT OF FEED - DOI: 10.13083/1414-3984/reveng.v23n2p105-118
Autores:  Paulo Carteri Coradi; Universidade Federal de Mato Grosso do Sul
Adílio Flauzino de Lacerda Filho; Universidade Federal de Viçosa / Departamento de Engenharia Agrícola
José Benício Paes Chaves; Universidade Federal de Viçosa / Departamento de Tecnologia de Alimentos
Evandro de Castro Melo; Universidade Federal de Viçosa / Departamento de Engenharia Agrícola
Data:  2015-04-30
Ano:  2015
Palavras-chave:  Armazenamento control
Industry
Ingredients
Processing
Quality
Resumo:  The aim of the study was to evaluate the quantity, costs and contaminations of the physical losses of products (corn, meals, flours, feeds, and micro ingredients) caused by the maintenance system utilized in equipment of the different stages of a feed production mill. The experiment was conducted in a feed industry with production capacity of 1,000 ton day-1. Firstly, an assessment of the maintenance system used in the feed mill was performed, after the products losses were quantified in the external and internal sectors of the milling steps. Two methods were utilized for loss quantification: per sector and per equipment of the feed industry. Samples of the products were collected in different points of the area evaluated for counting of fungi and salmonella colonies, insects and mites. The results showed that a large number of maintenances were not performed within the programmed period, up to 70%. In addition, the equipment maintenance system utilized in the feed milling significantly influenced product losses, reaching 120 kg and costs of US$ 38 per hour worked. The microbiological analysis presented a high contamination index by fungi and salmonellas sp. (7,4 x 104 CFU g-1) in corn grain.
Tipo:  Artigo Avaliado por Pares
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.seer.ufv.br/seer/index.php/reveng/article/view/421
Editor:  Universidade Federal de Viçosa - UFV
Formato:  application/pdf
Fonte:  ENGENHARIA NA AGRICULTURA / Engineering in Agriculture; Vol. 23, No 2 (2015); 105-118
Direitos:  Os artigos submetidos e publicados é de inteira responsabilidade de seus autores, não refletindo necessariamente a opinião do Comitê Editorial. A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua, respeitando, porém, o estilo dos autores. As provas finais não serão enviadas aos autores. Os trabalhos publicados passam a ser propriedade da revista Engenharia na Agricultura, ficando sua reimpressão total ou parcial, sujeita a autorização expressa da direção da REVENG. Deve ser consignada a fonte de publicação original. Os originais não serão devolvidos aos autores. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade.
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