Registro completo |
Provedor de dados: |
Animal Sciences
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País: |
Brazil
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Título: |
Influence of the natural dyes bixin and curcumin in the shelf life of eggs from laying hens in the second production cycle - doi: 10.4025/actascianimsci.v34i2.12096
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Autores: |
Laganá, Christine; Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios
Pizzolante, Carla Cachoni; Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios
Turco, Patrícia Helena Nogueira
Moraes, José Evandro de; Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios
Saldanha, Érika Salgado Politi Braga; Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios
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Data: |
2012-03-22
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Ano: |
2012
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Palavras-chave: |
5.07.03.02-1 coloring
Storage
Yolk
Specific gravity
Pigment
Sorghum
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Resumo: |
This study was developed to evaluate the effect of adding natural pigments on the storage of eggs from laying hens in the second production cycle submitted to diets based on corn and low-tannin sorghum. A total of 160 eggs from Hy-Line Brown laying hens at 90 - weeks old after forced molting were used. The study evaluated the isolated effect and the interaction of two factors: the inclusion of natural pigments (control diet - 50% low-tannin sorghum replacing the corn; RC - 2% powdered dry turmeric rhizome; PU - 2% dry annatto powder; RCPU - 1% turmeric rhizome + 1% dry annatto powder) combined with the storage period (0, 3, 7, 14 and 21 days). The studied variables were: specific gravity, percentages of yolk, albumen and shell in relation to the egg weight, and yolk color. Yolk color was more intense with increasing percentage of annatto. The inclusion of 2% annatto powder promotes and maintains an adequate pigmentation of egg yolk when stored for up to 21 days. Regardless of natural pigment supplementation, the egg quality decreases as storage time increases.
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Tipo: |
Pesquisa de campo
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Idioma: |
Inglês
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Identificador: |
http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/12096
10.4025/actascianimsci.v34i2.12096
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Editor: |
Editora da Universidade Estadual de Maringá
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Formato: |
application/pdf
application/pdf
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Fonte: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 34, n. 2 (2012); 155-159
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 34, n. 2 (2012); 155-159
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Direitos: |
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DECLARAÇÃO DE ORIGINALIDADE E CESSÃO DE DIREITOS AUTORAIS Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido à publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade. Declaro, ainda, que uma vez publicado na revista Acta Scientiarum. Animal Sciences, editada pela Universidade Estadual de Maringá, o mesmo jamais será submetido por mim ou por qualquer um dos demais co-autores a qualquer outro meio de divulgação científica. Através deste instrumento, em meu nome e em nome dos demais co-autores, porventura existentes, cedo os direitos autorais do referido artigo à Universidade Estadual de Maringá e declaro estar ciente de que a não observância deste compromisso submeterá o infrator a sanções e penas previstas na Lei de Proteção de Direitos Autorias (Nº9609, de 19/02/98).
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