Registro completo |
Provedor de dados: |
Animal Sciences
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País: |
Brazil
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Título: |
Carcass characteristics of sheep fed diets with slow-release urea replacing conventional urea
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Autores: |
Alves, Evanilton Moura; Instituto Federal Baiano
Pedreira, Márcio dos Santos; Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia
Moreira, Beatriz Silva; Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia
Freire, Leile Daiane Ribeiro; Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia
Lima, Thiago Ramos; Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia
Santos-Cruz, Cristiane Leal dos; Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia
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Data: |
2014-07-23
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Ano: |
2014
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Palavras-chave: |
Ciências Agrárias
Produção Animal meat cuts
Non-protein nitrogen
Nutrition
Small ruminants
Yield
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Resumo: |
This study aimed to evaluate the effects of adding slow-release urea to replace conventional urea in the diet on carcass characteristics of feedlot sheep. We used 20 Santa Ines x SRD rams, with average body weight of 21.1±1.2 kgand average age of 120 days, distributed in a completely randomized design with 5 treatments. The replacement levels used as treatments were 0, 20, 40, 60, and 80%, composing diets of about 12% crude protein, with 50 % Tifton-85 hay and 50% concentrate. There was no influence of slow release urea on weight at slaughter (35.17 kg), and on hot (16.75 kg) and cold (16.24 kg) carcass weight, but the yield of these carcasses showed quadratic trend, revealing lower percentages at 48.5 and 47.63% replacement levels, respectively. The weights and yields of cuts did not change, except for the posterior arm, whose values showed a cubic trend. Objective measures of carcass, loin eye area, and subjective evaluations of conformation, finishing and marbling of carcasses were not affected. The subcutaneous fat thickness decreased linearly (4.25 to2.48 mm). The inclusion of slow release urea in the diet changes the yield and reduces subcutaneous fat, however, it does not influence other carcass characteristics.
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Tipo: |
Info:eu-repo/semantics/article
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Idioma: |
Inglês
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Identificador: |
http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/21379
10.4025/actascianimsci.v36i3.21379
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Editor: |
Editora da Universidade Estadual de Maringá
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Relação: |
http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/21379/pdf_43
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Formato: |
application/pdf
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Fonte: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 36, n. 3 (2014); 303-310
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 36, n. 3 (2014); 303-310
1807-8672
1806-2636
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Direitos: |
DECLARATION OF ORIGINALITY AND CESSATION OF COPYRIGHTI Declare that current article is original and has not been submitted for publication, in part or in whole, to any other national or international journal. I also declare that once published in the Acta Scientiarum. Animal Sciences, a publication of the Universidade Estadual de Maringá, it will not be submitted by me or by any co-author to any scientific communication mean. In my name and in the name of co-authors, I shall cede the copyright of the above mentioned article to the Universidade Estadual de Maringá and I declare that I know that the non-observance of this norm may make me liable for the penalties contemplated in the Law for the Protection of Authors’ Rights (Act 9609 of the 19th February 1998).
DECLARAÇÃO DE ORIGINALIDADE E CESSÃO DE DIREITOS AUTORAIS Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido à publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade. Declaro, ainda, que uma vez publicado na revista Acta Scientiarum. Animal Sciences, editada pela Universidade Estadual de Maringá, o mesmo jamais será submetido por mim ou por qualquer um dos demais co-autores a qualquer outro meio de divulgação científica. Através deste instrumento, em meu nome e em nome dos demais co-autores, porventura existentes, cedo os direitos autorais do referido artigo à Universidade Estadual de Maringá e declaro estar ciente de que a não observância deste compromisso submeterá o infrator a sanções e penas previstas na Lei de Proteção de Direitos Autorias (Nº9609, de 19/02/98).
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