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Provedor de dados:  Acta Amazonica
País:  Brazil
Título:  Vitamins in fruits and vegetables of the Amazon. 1. Methods for the determination of β—carotene, tocopherol and ascorbic acid with high performance liquid chromatography (HPLC)
Autores:  Marx,F.
Maia,J.G.S.
Data:  1983-10-01
Ano:  1983
Resumo:  Summary At the beginning of on inventory of the chemical composition of regional fruits and vegetables of the Amazon, analytical methods were adapted for the high performance liquid chromatography (HPLC) determination of pro-vitamin A (β—carotene), vitamin C (ascorbic acid) and vitamin E (tocopherol) The first analyses indicate as excellent sources of β—carotene, Mauritia flexuosa L., Astrocaryum tucuma Mart. and Cucurbita pepa L.; of asco bic acid Theobroma grandiflorum (Culis ex Spreng.) Schum. and Gnetum paniculatum Spr. ex Ben. th. and of vitamin E, Mauritia flexuosa L. and Euterpe oleracea Mart.
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671983000600823
Editor:  Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia
Relação:  10.1590/1809-439219831356823
Formato:  text/html
Fonte:  Acta Amazonica v.13 n.5-6 1983
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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