Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BABT
País:  Brazil
Título:  Effect of the improved fermentation on physicochemical properties and sensorial acceptability of sour cassava starch
Autores:  Marcon,Maria Janete Angeloni
Vieira,Gisele Cristina Netto
Simas,Karina Nunes de
Santos,Karina
Vieira,Manoela Alano
Amboni,Renata Dias de Mello Castanho
Amante,Edna Regina
Data:  2007-11-01
Ano:  2007
Palavras-chave:  Sour cassava starch
Expansion
Viscosity
Sensorial acceptability
Resumo:  The aim of this work was to study the effect of improved fermentation on sour cassava starch, aiming to reduce its fermentation time and to enhance its expansion capacity as well as its viscoamylographic properties and its sensorial acceptability. Results showed that the improved process of cassava starch production did not harm starch expansion, physicochemical properties or sensorial acceptability; it also produced starches with different viscoamylographic properties, which compared favourably to those of the sour cassava starch produced through current industrial methods.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132007000700018
Editor:  Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar
Relação:  10.1590/S1516-89132007000700018
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Archives of Biology and Technology v.50 n.6 2007
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional