Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BABT
País:  Brazil
Título:  Antimicrobial effectiveness of spices: an approach for use in food conservation systems
Autores:  Souza,Evandro Leite de
Stamford,Tânia Lúcia Montenegro
Lima,Edeltrudes de Oliveira
Trajano,Vinícius Nogueira
Barbosa Filho,José Maria
Data:  2005-07-01
Ano:  2005
Palavras-chave:  Spices
Essential oil
Extracts
Chemical compounds
Antibacterial activity
Antifungal activity
Resumo:  There has been constant an increasing the search alternative and efficient compounds for food conservation, aiming a partial or total replacement of antimicrobial chemical additives. Spices offer a promising alternative for food safety. Inhibitory activity of spices and derivatives on the growth of bacteria, yeasts, fungi and microbial toxins synthesis has been well reported, so they could be used in food conservation as main or as adjuvant antimicrobial compounds in order to assure the production of microbiologically stable foods.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132005000500007
Editor:  Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar
Relação:  10.1590/S1516-89132005000500007
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Archives of Biology and Technology v.48 n.4 2005
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional