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Provedor de dados:  BJMBR
País:  Brazil
Título:  Biflavonoids inhibit the production of aflatoxin by Aspergillus flavus
Autores:  Gonçalez,E.
Felicio,J.D.
Pinto,M.M.
Data:  2001-11-01
Ano:  2001
Palavras-chave:  Ouratea sp
Aspergillus flavus
Biflavonoids
Aflatoxins
Resumo:  The biflavonoids 6,6"-bigenkwanin, amenthoflavone, 7,7"-dimethoxyagastisflavone and tetradimethoxybigenkwanin isolated from Ouratea species were tested for inhibitory activity on Aspergillus flavus cultures. Suspensions of Aspergillus flavus spores were inoculated into 50 ml of YES medium at different biflavonoid concentrations: 5 and 10 µg/ml for 6,6"-bigenkwanin, amenthoflavone and 7,7"-dimethoxyagastisflavone, and 5, 10, 15 and 20 µg/ml for tetradimethoxybigenkwanin. The four biflavonoids showed inhibitory activity on aflatoxin B1 and B2 production (P<0.001), but did not inhibit fungal growth at the concentration tested (P>0.05). These results show that biflavonoids can be used for the development of agents to control aflatoxin production.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/other
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2001001100013
Editor:  Associação Brasileira de Divulgação Científica
Relação:  10.1590/S0100-879X2001001100013
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Medical and Biological Research v.34 n.11 2001
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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