Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  A new approach to microbial production of gallic acid
Autores:  Bajpai,Bhakti
Patil,Shridhar
Data:  2008-12-01
Ano:  2008
Palavras-chave:  Tannase
Gallic acid
Tannic acid
Aspergillus fischeri
Resumo:  In a new approach to microbial gallic acid production by Aspergillus fischeri MTCC 150, 40gL-1 of tannic acid was added in two installments during the bioconversion phase of the process (25gL-1 and 15gL-1 at 32 and 44h respectively). The optimum parameters for the bioconversion phase were found to be temperature: 35ºC, pH: slightly acidic (3.3-3.5), aeration: nil and agitation: 250 rpm. A maximum of 71.4% conversion was obtained after 71h fermentation with 83.3% product recovery. The yield was 7.35 g of gallic acid per g of biomass accumulated and the fermenter productivity was 0.56 g of gallic acid produced per liter of medium per hour.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822008000400021
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822008000400021
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.39 n.4 2008
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional