Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  BJM
País:  Brazil
Título:  ANTAGONISTIC EFFECT OF EDIBLE MUSHROOM EXTRACT ON CANDIDA ALBICANS GROWTH
Autores:  Paccola,Edneia A. de Souza
Maki,Cristina Sayuri
Nobrega,Gisele M.A. de
Paccola-Meirelles,Luzia Doretto
Data:  2001-10-01
Ano:  2001
Palavras-chave:  Mushrooms
Antibiotics
Candidiasis
Fungistatic effect
Resumo:  Five species of edible mushrooms, Lentinula edodes, Pleurotus ostreatus, Pholiota nameko, Macrolepiota bonaerensis and Agaricus blazei, were tested for their potential to inhibit the in vitro growth of the pathogenic yeast Candida albicans. Only L. edodes had a fungistatic effect on this human pathogen. The inhibitory compound was produced intra and extracellularly in submersed L. edodes culture, and was also present in fresh and dehydrated mushroom basidiocarps. The fungistatic compound was heat sensitive and lost activity after 72 hours.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/other
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822001000300003
Editor:  Sociedade Brasileira de Microbiologia
Relação:  10.1590/S1517-83822001000300003
Formato:  text/html
Fonte:  Brazilian Journal of Microbiology v.32 n.3 2001
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional