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Provedor de dados:  Ciência Rural
País:  Brazil
Título:  Physicochemical properties of three sugary cassava landraces
Autores:  Souza,Hugo Antonio Lima de
Bentes,Ádria de Sousa
Ladeira,Taiana Marina Souza
Lopes,Alessandra Santos
Pena,Rosinelson da Silva
Data:  2013-05-01
Ano:  2013
Palavras-chave:  Manihot esculenta Crantz
Sugar
Starch
Composition
Resumo:  This study evaluates the physical and physicochemical properties of three sugary cassava (Manihot esculenta Crantz) landraces: São Francisco Bag 3, Manicueira 62, and Castanhal Iracema. These three landraces showed high estimated productivity (≥3.93kg plant-1) and had a high sugar content (≥3.92g 100g-1 of root), making them viable for use in syrup production, especially the São Francisco Bag 3 landrace (4.76g 100g-1). The Manicueira 62 landrace had the highest starch content (4.40g 100g-1). The three sugary cassava landraces exhibited high levels of cyanide (>195mg kg-1), indicating the need for processing prior to consumption.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000500006
Editor:  Universidade Federal de Santa Maria
Relação:  10.1590/S0103-84782013000500006
Formato:  text/html
Fonte:  Ciência Rural v.43 n.5 2013
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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