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Provedor de dados:  Ciência Rural
País:  Brazil
Título:  Viability of Staphylococcus xylosus during shelf-life of dulce de leche prepared by vacuum evaporation
Autores:  Cichoski,Alexandre José
Cansian,Ana Paula
Di Luccio,Marco
Data:  2011-11-01
Ano:  2011
Palavras-chave:  Dulce de leche
Starter culture
Dairy products
Staphylococcus xylosus
Resumo:  In this research an innovation in the manufacture of dulce de leche by vacuum evaporation is presented, based on the addition of Staphylococcus xylosus. The culture growth, lactic acid bacteria, pH, acidity, water activity, and lactose and sucrose contents were monitored. The cell counting of S. xylosus varied from log10 6.22cfu g-1 to log10 6.83cfu g-1. Lactic acid bacteria naturally occurring in the milk varied from log10 3.62cfu g-1 to log10 4.38cfu g-1 (90th day of storage). The pH was favourable to the growth of S. xylosus, showing the viability of using this culture in this kind of product.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782011001100029
Editor:  Universidade Federal de Santa Maria
Relação:  10.1590/S0103-84782011001100029
Formato:  text/html
Fonte:  Ciência Rural v.41 n.11 2011
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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