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Provedor de dados:  Rev. Bras. Frutic.
País:  Brazil
Título:  CHEMICAL CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF GUAPEVA
Autores:  SIQUEIRA,ANA PAULA SILVA
OLIVEIRA,JANIELE DE MEDEIROS
MACHADO JUNIOR,DIVINO RIBEIRO
LOURENÇO,MARCOS FELIPE DE CASTRO
Data:  2017-01-01
Ano:  2017
Palavras-chave:  Bioactives
Cerrado
Fruits
Pouteria gardneriana
Resumo:  ABSTRACT Fruits of the Brazilian cerrado usually have typical flavor and high levels of nutrients; however, many of these fruits are little known and marketed. The aim of this study was to chemically and bioactively characterize guapeva fruit, according to standard methodologies. Guapeva has high moisture (65 %) and minerals (1%) content and significant content of phenolic compounds (220 GAE/100g) and consequent antioxidant activity (329.29 µmol/ Trolox eq). This fruit has desirable features to compose a healthy diet and should be further explored in research and economically.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/other
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452017000700902
Editor:  Sociedade Brasileira de Fruticultura
Relação:  10.1590/0100-29452017584
Formato:  text/html
Fonte:  Revista Brasileira de Fruticultura v.39 n.spe 2017
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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