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Provedor de dados:  Rev. bras. sementes
País:  Brazil
Título:  Physiological quality of barley seeds submitted to saline stress
Autores:  Silva,Rodrigo Nascimento da
Lopes,Nei Fernandes
Moraes,Dario Munt de
Pereira,Ana Lúcia de Almeida
Duarte,Gisela Loureiro
Data:  2007-04-01
Ano:  2007
Palavras-chave:  Hordeum vulgare
Germination
Vigor
Salt
Resumo:  The objective of the experiments was to determine the influence of the effects of different salt levels (zero, 15, 30, 45 and 60mM NaCl) on the physiological quality of seeds of two barley cultivars (BRS 195 and AF 98067). Assays were conducted to evaluate salt stress on germination and vigor. The germination and germination rate of the barley seeds decreased as salt levels increased, reducing the seed viability and vigor. The salinity affected the membrane integrity, mainly in AF 98067 that showed more sensitivity to salt stress.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-31222007000100006
Editor:  Associação Brasileira de Tecnologia de Sementes
Relação:  10.1590/S0101-31222007000100006
Formato:  text/html
Fonte:  Revista Brasileira de Sementes v.29 n.1 2007
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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