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Compostos bioativos e atividade antioxidante em genótipos de mirtilo. Repositório Alice
VIZZOTTO, M.; BIALVES, T. S.; KROLOW, A. C. R.; ARAUJO, V. F..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Antioxidante..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/942117
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Effect of in vitro digestion on the functional properties of Psidium cattleianum Sabine (araçá), Butia odorata (Barb. Rodr.) Noblick (butiá) and Eugenia uniflora L. (pitanga) fruit extracts. Repositório Alice
VINHOLES, J.; REIS, S. F.; LEMOS, G.; BARBIERI, R. L.; FREITAS, V. de; FRANZON, R. C.; VIZZOTTO, M..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Butia odorata.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1103524
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Natural deep eutectic solvent (NADES): A strategy to improve the bioavailability of blueberry phenolic compounds in a ready-to-use extract. Repositório Alice
SILVA, D. T. da; SMANIOTTO, F. A.; COSTA, I. F.; BARANZELLI, J.; MULLER, A.; SOMACAL, S.; MONTEIRO, C. S.; VIZZOTTO, M.; RODRIGUES, E.; BARCIA, M. T.; EMANUELLI, T..
This study investigated whether a ready-to-use extract obtained using a natural deep eutectic solvent (NADES) affects the pharmacokinetic profile of blueberry phenolic compounds compared to organic solvent (SORG)-extracted compounds. SORG extract was administered as an aqueous solution after solvent removal. Wistar rats received a single dose of crude extract of blueberry obtained using NADES (CE-NADES) or SORG (CE-SORG), followed by LC-DAD-MS/MS analysis of blood and cecal feces. Non-compartmental pharmacokinetic analysis revealed that CE-NADES increased the bioavailability of anthocyanins by 140% compared to CE-SORG. CE-NADES increased the stability of phenolic compounds during in vitro digestion by delaying gastric chyme neutralization. These results...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Composto; Mirtilo; Extrato.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1138030
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Characterization of bioactive compounds, antioxidant activity and minerals in landraces of pumpkin (Cucurbita moschata) cultivated in Southern Brazil. Repositório Alice
PRIORI, D.; VALDUGA, E.; VILLELA, J. C. B.; MISTURA, C. C.; VIZZOTTO, M.; VALGAS, R. A.; BARBIERI, R. L..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Pumpkin; Characterization.; Cucurbitaceae.; Genetic resources.; Ex situ conservation.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1069184
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A cultura do mirtileiro: morfologia da cultura. Repositório Alice
ANTUNES, L. E. C.; RASEIRA, M. do C. B.; VIZZOTTO, M.; PAGOT, E..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Mirtilo..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/983094
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Batata-doce: uma opção para alimentação saudável. Repositório Alice
PEREIRA, E. dos S.; MUNHOZ, P. C.; SANTOS, D. C. dos; FERRI, N. M. L.; KROLOW, A. C. R.; CASTRO, L. A. S. de; VIZZOTTO, M..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Batata-doce.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/999759
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Perfil de carotenoides e teor de vitamina c em frutos Brasileiros. Repositório Alice
PEREIRA, M. C.; JABLONSKI, A.; RIOS, A. de O.; VIZZOTTO, M.; FLÔRES, S. H..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Compostos bioativos; Frutas alternativas; Pigmentos; Cromatografia líquida.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/946989
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Antiproliferative and cytotoxic effects of purple pitanga (Eugenia uniflora L.) extract on activated hepatic stellate cells. Repositório Alice
DENARDIN, C. C.; PARISI, M. M.; MARTINS, L. A. M.; TERRA, S. R.; BOROJEVIC, R.; VIZZOTTO, M.; PERRY, M. L.; EMANUELLI, T.; GUMA, F. T. C. R..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Liver fibrosis; Cell cycle arrest; Death cell.; Eugenia Uniflora.; Cytotoxicity..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/977990
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Compostos bioativos em frutas nativas amarelas-araçá, guabiroba,uvaia, maracujá e butiá. Repositório Alice
PEREIRA, E. dos S.; SANTOS, D. C. dos; SCHIAVON, M. V.; MUNHOZ, P. C.; VIZZOTTO, M..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Butiá; Araçá..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/987249
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Large variation of phenolic compounds and antioxidant activity in sorghum germoplasm. Repositório Alice
VIZZOTTO, M.; QUEIROZ, V.; BIALVES, T. S.; ARAUJO, V. F..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Sorgo; Antioxidante; Sorghum Bicolor..
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/931314
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In vitro assessment of the antihyperglycemic and antioxidant properties of araçá, butiá and pitanga. Repositório Alice
VINHOLES, J.; LEMOS, G.; BARBIERI, R. L.; FRANZON, R. C.; VIZZOTTO, M..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Brazilian native fruits; Glucosidase inhibition; Carotenoids Sugars.; Antioxidant activity; Phenolic compounds..
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1071998
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Influência dos tratamentos de solo para controle de nematoides das galhas na composição química de cenouras. Repositório Alice
PEREIRA, E. dos S.; BIALVES, T. S.; MUNHOZ, P. C.; SANTOS, D. C. dos; VIZZOTTO, M.; GOMES, C. B..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Ceneoura.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/999751
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Polpas de frutas: fonte de compostos antioxidantes. Repositório Alice
VIZZOTTO, M.; BIALVES, T. S.; ARAUJO, V. F.; NACHTIGAL, J. C..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Polpa de frutas.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/940733
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Berries grown in Brazil: anthocyanin profiles and biological properties. Repositório Alice
CHAVES, V. C.; BOFF, L.; VIZZOTTO, M.; CALVETE, E.; REGINATTO, F. H.; SIMÕES, C..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Berries; Psidium cattleianum; Eugenia Uniflora; Anthocyanins.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1094283
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Variabilidade genética para compostos antioxidantes em variedades crioulas de pimentas (Capsicum baccatum). Repositório Alice
NEITZKE, R. S.; VASCONCELOS, C. S.; BARBIERI, R. L.; VIZZOTTO, M.; FETTER, M. R.; CORBELINI, D. D..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Recursos genéticos; Caracterização; Alimentos funcionais.; Germoplasma.; Solanaceae..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1027782
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Accessing the nutritional variability of Butia odorata: a food with identity. Repositório Alice
WAGNER, J. G.; CRUZ, J. G.; SILVEIRA, T.; FERRI, N. M. L.; RICHTER, V. B.; LIMA, F. M.; FIGUEIRA, K. U.; MISTURA, C. C.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L..
Butia odorata (Arecaceae) is a palm species in southern Brazil and eastern Uruguay, which produces tasty fruits consumed by humans and animals. Despite the ecological and sociocultural relevance of the species, B. odorata is endangered by extinction. This study aimed to characterize physical aspects, chromatic parameters, chemical, and centesimal composition and determine the bioactive compounds and antioxidant activity of fruits of B. odorata. Fifteen accessions of B. odorata from Pelotas and Capão do Leão (RS-Brazil) were evaluated for bunches weight, fruit yield, fruit diameter and height, total soluble solids (TSS), pH, total titratable acidity (TTA), TSS/TST ratio, color parameters, total phenolic compounds, total carotenoids, antioxidant activity,...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Alimento funcional; Butiá; Recurso Genético.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1149325
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Influência da adubação foliar a base de água de xisto na produção e crescimento de cultivares de morangueiro camarosa e camino real. Repositório Alice
ARAUJO, V. F.; VIGNOLO, G. K.; PICOLOTTO, L.; SILVEIRA, C. A. P.; VIZZOTTO, M.; ANTUNES, L. E. C..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Fragaria x ananassa; Xisto agrícola.; Nutrição..
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/970082
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Characterization of a new blackberry cultivar BRS Xingu: chemical composition, phenolic compounds, and antioxidant capacity in vitro and in vivo. Repositório Alice
MORAES, D. P.; LOZANO-SÁNCHEZ, J.; MACHADO, M. L.; VIZZOTTO, M.; LAZZARETTI, M.; LEYVA-JIMENEZ, F. J. J.; SILVEIRA, T. da; RIES, E. F.; BARCIA, M. T..
The cultivar BRS Xingu was launched by EMBRAPA in 2015 with the intention of presenting higher productivity. Due to the lack of studies on this cultivar, the objective was to present the physical?chemical, centesimal, and phenolic composition of the BRS Xingu blackberry, its antioxidant capacity, protection against ROS generation, and compare it with other commercialized cultivars such as Guarani, Tupy, and Xavante. The BRS Xingu was prominent regarding anthocyanin and condensed tannin content and superior to the other cultivars. Moreover, BRS Xingu presented higher antioxidant capacity, protection of C. elegans from ROS generation, and soluble solid content when compared to Tupy, which is the most cultivated variety in the world. In the new cultivar, five...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cultivar BRS Xingu; Amora Preta.
Ano: 2020 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1127576
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Caracterização morfológica, compostos bioativos e atividade antioxidante em acessos de cucurbita máxima. Repositório Alice
PRIORI, D.; BARBIERI, R. L.; VIZZOTTO, M.; CARBONARI, T.; MISTURA, C. C..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Bioativas.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1028866
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Análises físico-químicas de amora-preta cultivar brs xingu. Repositório Alice
LAZZARETTI, M.; MORAES, D. P. de; CAVALHEIRO, S. da S.; ANTUNES, A. C.; RIES, E. F.; WAGNER, R.; VIZZOTTO, M.; BARCIA, M. T..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Titulável; Sólidos; Solúveis totais; Cinzas.; Acidez..
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1089978
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