Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 52
Primeira ... 123 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Aislamiento e identificación de bacterias ácido lácticas con potencial probiótico en bovinos Holstein. Colegio de Postgraduados
Caballero Cervantes, Yesenia.
El principal problema de salud en becerras de reemplazo son las diarreas provocadas por Escherichia coli enterotóxica. El uso de microorganismos pertenecientes al grupo de bacterias ácido lácticas (BAL) en la etapa de lactancia es benéfico para combatir la incidencia de diarreas e incrementar la ganancia de peso. Sin embargo, se ha reportado inconsistencia en los efectos benéficos de los productos comerciales. Por lo anterior, el objetivo de este estudio fue aislar y seleccionar BAL con potencial probiótico de mucosa oral de becerros lactantes, calostro y leche de vacas Holstein que puedan ser consideradas para el suministro de becerras en México. Para ello, se realizó el aislamiento en caldo Man Rogosa Sharp (MRS) y en agar MRS para la obtención de...
Palavras-chave: Becerras; Lactobacillus; Cepas; Resistencia; Heifers; Strains; Resistance; Ganadería; Maestría.
Ano: 2014 URL: http://hdl.handle.net/10521/2358
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Elaboración y caracterización de un aditivo biologicamente activo atraves de una fermentación en estado líquido. Colegio de Postgraduados
Hernández Cadena, Javier.
La melaza de caña de azúcar en el mercado internacional se comercializaba principalmente para la alimentación animal, actualmente tiene un mayor uso en la industria de la fermentación alcohólica y debido a su alto costo se ha venido limitado en la ganadería. Con el objetivo de establecer el nivel óptimo de melaza en un aditivo biológicamente activo (Vitafert), se estudió en diseño completamente al azar con arreglo factorial 3 niveles de melaza (5, 10 y 15%) y 8 tiempos de fermentación líquida (0, 1, 2, 3, 6, 9, 15 y 30 día), con 3 repeticiones por tratamientos para las variables bromatológicas y fermentativas. Para las variables microbiológicas se utilizó un diseño completamente al azar con 3 tratamientos (niveles de melaza) y 8 repeticiones por...
Palavras-chave: Melaza; Yoghurt; Lactobacilos; Levaduras; Vitafert; Probióticos; Molasses; Yogurt; Lactobacillus; Yeast; Probiotics; Maestría; Producción Agroalimentaria en el Trópico.
Ano: 2010 URL: http://hdl.handle.net/10521/345
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Uso de aditivos na dieta de bovinos de corte. Infoteca-e
NICODEMO, M. L. F..
Vários suplementos alimentares podem contribuir para o melhor desempenho dos animais em crescimento e terminação. Os aditivos podem melhorar a conversão alimentar e/ou produção (ganho de peso/leite) e/ou sanidade. Eles atuam por diferentes mecanismos, que incluem alteração da fermentação ruminal (pela maior formação de ácido propiônico, diminuição da formação de metano e redução da proteólise e desaminação da proteína dietética no rúmen), estabilização do ambiente ruminal e proteção do trato gastrointestinal dos agentes patogênicos. Ionóforos como a monensina e a lasalocida são antibióticos que alteram os padrões de fermentação ruminal, favorecendo o desenvolvimento das bactérias gram-negativas. Essas bactérias são as principais produtoras de succinato e...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bovino de corte; Ionóforo; Lactobacilo; Levedura; Feed aditives.; Aditivo; Nutrição Animal.; Animal nutrition; Lactobacillus; Beef cattle; Ionophores; Yeasts..
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325185
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Alguns produtos alternativos para o controle de doenças de plantas em agricultura orgânica. Infoteca-e
BETTIOL, W..
bitstream/item/152786/1/1997PL032-Bettiol-Alguns-3355.PDF
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Biocontrole; Doenças de plantas; Filosfera; Fermentação glutâmica.; Abóbora; Biofertilizante; Controle Biológico; Matéria Orgânica; Melaço; Oídio.; Sphaerotheca fuliginea.; Lactobacillus.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/12759
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização molecular de bactérias láticas endógenas de queijo coalho. Infoteca-e
BRUNO, L. M.; QUEIROZ, A. A. M. de; CARVALHO, A. K. F. de; FIGUEIREDO, E. A. T. de.
O objetivo deste trabalho foi identificar por PCR espécie-específica bactérias ácido-láticas (BAL) isoladas de leite, coalhada e queijos coalho artesanais produzidos no Estado do Ceará. Quarenta e quatro cepas de BAL foram utilizadas neste estudo. Elas tinham sido previamente identificadas bioquimicamente como Lactococcus lactis subsp. lactis (19), Lactobacillus paracasei (20) e Lactobacillus plantarum (5), e foram selecionadas com base nas suas propriedades tecnológicas. Após a PCR, nove bactérias foram confirmadas como Lactococcus lactis subsp. lactis e 12 como Lactobacillus paracasei. Nenhum microrganismo inicialmente identificado como Lactobacillus plantarum teve sua identificação confirmada pela técnica molecular empregada. Como as espécies...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Bactérias ácido-láticas; Produtos lácteos; Lactobacillus.
Ano: 2011 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/917328
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Liofilização de Lactobacillus spp. isolados de queijos de coalho artesanal. Infoteca-e
BRUNO, L. M.; MOREIRA, L. de S.; SANTOS, ANTÔNIA SAMARA PATRICIO.
Culturas de Lactobacillus plantarum e Lactobacillus rhamnosus isolados de queijo de coalho artesanal têm demonstrado potencial para serem empregadas como fermento lático para a produção de queijo de coalho industrializado (Bruno et al., 2017). Um dos processos de preservação de microrganismos é a liofilização, método no qual a água é removida por sublimação diretamente da cultura congelada e que nos últimos tempos tem adquirido um papel importante na produção comercial de culturas microbianas.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Queijo coalho; Liofilização; Queijo; Lactobacillus.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1111451
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Development of microbial and chemical MST tools to identify the origin of the faecal pollution in bathing and shellfish harvesting waters in France ArchiMer
Gourmelon, Michele; Caprais, Marie-paule; Mieszkin, Sophie; Marti, Romain; Wery, Nathalie; Jarde, E.; Derrien, Marc; Jadas-hecart, A.; Communal, P. Y.; Jaffrezic, A.; Pourcher, A. M..
The microbiological quality of coastal or river waters can be affected by faecal pollution from human or animal sources. An efficient MST (Microbial Source Tracking) toolbox consisting of several host-specific markers would therefore be valuable for identifying the origin of the faecal pollution in the environment and thus for effective resource management and remediation. In this multidisciplinary study, after having tested some MST markers on faecal samples, we compared a selection of 17 parameters corresponding to chemical (steroid ratios, caffeine, and synthetic compounds), bacterial (host-specific Bacteroidales, Lactobacillus amylovorus and Bifidobacterium adolescentis) and viral (genotypes I-IV of F-specific bacteriophages, FRNAPH) markers on...
Tipo: Text Palavras-chave: Microbial source tracking; Faecal pollution; Bacteroidales; Bifidobacterium adolescentis; Lactobacillus; FRNA bacteriophages; Steroids; Caffeine.
Ano: 2010 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00016/12710/9690.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Screening of Lactobacillus spp. for the prevention of Pseudomonas aeruginosa pulmonary infections ArchiMer
Alexandre, Youenn; Le Berre, Rozenn; Barbier, Georges; Le Blay, Gwenaelle.
Background: Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen that significantly increases morbidity and mortality in nosocomial infections and cystic fibrosis patients. Its pathogenicity especially relies on the production of virulence factors or resistances to many antibiotics. Since multiplication of antibiotic resistance can lead to therapeutic impasses, it becomes necessary to develop new tools for fighting P. aeruginosa infections. The use of probiotics is one of the ways currently being explored. Probiotics are microorganisms that exert a positive effect on the host's health and some of them are known to possess antibacterial activities. Since most of their effects have been shown in the digestive tract, experimental data compatible with the...
Tipo: Text Palavras-chave: Pseudomonas aeruginosa; Lactobacillus; Probiotics; Organic acids; Biofilm formation; Elastolytic activity.
Ano: 2014 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00197/30842/29211.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Novel Antifungal Compounds, Spermine-Like and Short Cyclic Polylactates, Produced by Lactobacillus harbinensis K.V9.3.1Np in Yogurt ArchiMer
Mosbah, Amor; Delavenne, Emilie; Souissi, Yasmine; Mahjoubi, Mouna; Jehan, Philippe; Le Yondre, Nicolas; Cherif, Ameur; Bondon, Arnaud; Mounier, Jerome; Baudy-floc'H, Michele; Le Blay, Gwenaelle.
Lactobacillus harbinensis K.V9.3.1Np was described as endowed with high antifungal activity. Most of the studies associated this activity to the produced organic acids, i.e., lactic acid, acetic acid, and hexanoic acid. The aim of this study was to purify and identify, other not yet described, antifungal molecules produced by L. harbinensis K.V9.3.1 Np when used in yogurt fermentation. Active compounds were extracted through several extraction processes using organic solvents and protein precipitation. The fractions of interest were purified using flash chromatography and preparative HPLC for specific characterization. The bioactive compounds identification was performed using Nuclear Magnetic Resonance and Mass Spectrometry. Activity tests against...
Tipo: Text Palavras-chave: Spermine; Polylactates; Lactobacillus; Extraction; Purification; Ms; Nmr.
Ano: 2018 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00616/72773/72221.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Lactobacillus Pentosus Ita23 and L. Acidipiscis Ita44 Enhance Feed Conversion Efficiency and Beneficial Gut Microbiota in Broiler Chickens Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Altaher,YW; Jahromi,MF; Ebrahim,R; Zulkifli,I; Liang,JB.
Although the use of probiotics especially Lactobacillus and Bifidobacteria species on growth and feed utilization in poultry production has been extensively studied, the results were inconsistent presumably because the mode of action of probiotic is multi-factorial and each probiotic strain may affect the host in a specific manner. This study investigated the probiotic effect of two strains of Lactobacillus (Lactobacillus pentosus ITA23 and Lactobacillus acidophilus ITA44; 109 cells/kg feed) isolated from mulberry (Morus Alba) silage on the growth performance, cecal microbial population, and blood cholesterol of broiler chickens. One hundred twenty male broiler chicks (Cobb500) were randomLy allocated to two groups (control and treatment) of six replicates...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Broiler chickens; Cholesterol; Lactobacillus; Low density lipoprotein; Probiotics.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2015000200159
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of Covering Reused Broiler Litter with Plastic Canvas on Litter Characteristics and Bacteriology and the Subsequent Immunity and Microbiology of Broilers Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Mesa,D; Lourenço,M; Souza,A; Bueno,A; Pereira,A; Sfeir,M; Santin,E.
ABSTRACT In broiler production, the litter is reused for consecutives flocks, and it is treated during down time between flocks to reduce its microbial load. Although covering the litter with a plastic canvas is a common litter treatment in the field, there is little scientific information available on its efficacy. The aim of this study was to evaluate the effects of covering broiler litter with a plastic canvas for eight days on litter microbiological, physical, and chemical parameters, and on the intestinal microbiota and immunity of broilers. In the first trial, reused litter from a previous flock was distributed into three treatments, with six replicates each: L1 (negative control, litter free from Salmonella Enteritidis (SE) and Eimeria maxima (EM)...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ammonia; Cytokines; Lactobacillus; Macrophages; Salmonella.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2016000400563
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Immunological evaluation of the intestinal mucosa of broiler chicks treated with Lactobacillus Spp. and challenged with Salmonella Enteritidis Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Okamoto,AS; Andreatti Filho,RL; Lima,ET; Pereira,REP; Menconi,A; Rocha,TS; Marietto-Gonçalves,GA.
This study aimed at the antibody production by intestinal mucosa of broilers chicks were orally inoculated with Lactobacillus spp. at one and/or 21 days of age, and subsequently challenged with Salmonella enterica, subspecies enterica, serotype Enteritidis (S. Enteritidis). A total number of 288 drug-free broiler chicks was divided into 6 groups (groups A, B, C, D, E, and F), according to age at Lactobacillus spp. inoculation and SE challenge. The intestinal mucosa immune response was determined as the production of immunoglobulin A against S. Enteritidis, and evaluated by the Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA) technique in intestinal washing fluid. Groups treated with Lactobacillus spp. presented higher IgA production only when the chicks were...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chicks; IgA; Lactobacillus; Salmonella.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2007000400009
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Feed efficiency in Mangalarga Marchador foals fed diet supplemented with probiotics or phytase R. Bras. Zootec.
Moura,Raquel Silva de; Saliba,Eloísa de Oliveira Simões; Almeida,Fernando Queiroz de; Lana,Ângela Maria Quintão; Silva,Vinícius Pimentel; Rezende,Adalgiza Souza Carneiro de.
The objective was to assess the effect of probiotic or phytase supplementation on dry matter intake (DMI), average daily gain (ADG) and feed conversion (FC) in 24 Mangalarga Marchador foals (16 males, 8 females), with 241.6 ± 23.2 days of age, and 216.7 ± 27.8 kg of body weight (BW). The study lasted 28 days, the first 23 days for diet and handling adaptation, and the last five days for feces collection. The basal diet consisted of Cynodon pasture and pelleted concentrate (1.2 kg/100 kg BW), as well as water and mineral salt ad libitum. Treatments groups were assigned as follows: basal diet (control); basal diet + 5 g/day of live yeast culture (10(9) CFU/g of S. cerevisiae); basal diet + 2 g/day of live bacteria (10(8) CFU/g of B. bifidum, E. faecium, L....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Enzymes; Horses; Lactobacillus; LIPE®; Pasture intake; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982009000600011
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
In vitro study of postbiotics from Lactobacillus plantarum RG14 on rumen fermentation and microbial population R. Bras. Zootec.
Izuddin,Wan Ibrahim; Loh,Teck Chwen; Samsudin,Anjas Asmara; Foo,Hooi Ling.
ABSTRACT An in vitro study was carried out to identify the effects of different inclusion levels of postbiotics from Lactobacillus plantarum RG14 on rumen fermentation profiles, gas production kinetics, and microbial population in rumen fluid collected from goats. Postbiotics were added at different levels (0, 0.3, 0.6, 0.9, and 1.2%) and incubated for 72 h with 200 mg dry matter (DM) of a substrate containing 60% Guinea grass and 40% commercial concentrate. The experiment was conducted in triplicate on different days with four replications per treatment. Rumen fermentation kinetics, pH, organic matter digestibility (OMD), volatile fatty acids (VFA), and microbial populations were investigated. Net gas production and gas production from the immediate...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feed additive; Fermentation profile; Lactobacillus; Ruminal kinetics; Rumen microorganisms; Volatile fatty acids.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100607
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical and microbiological characteristics of sugar cane silages treated with microbial inoculants R. Bras. Zootec.
Ávila,Carla Luiza da Silva; Valeriano,Alexandre Rocha; Pinto,José Cardoso; Figueiredo,Henrique César Pereira; Rezende,Adauton Vilela de; Schwan,Rosane Freitas.
The aim of this research was to evaluate the effect of microbial additives containing heterofermentative or homofermentative bacteria on the chemical and microbiological characteristics of sugar cane (Saccharum spp) silages. Sugar cane was inoculated with Lactobacillus plantarum, L. paracasei, L. brevis or L. buchneri previously isolated from sugar cane silages or commercial inoculants containing L. buchneri or L. plantarum. Silages were produced in laboratory silos (10 × 60 cm PVC tubes) and evaluated 90 days after ensiling. A randomized complete design was used with eight treatments (seven inoculants and control - without inoculant) and three replications. The inoculation with bacteria affected lactic acid bacteria, yeast populations, volatile fatty...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acetic acid; Ethanol; Heterofermentative bacteria; Lactic acid; Lactobacillus; Yeasts.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000100004
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Use of probiotic-supplemented diet on a Pacific white shrimp farm R. Bras. Zootec.
Vieira,Felipe do Nascimento; Jatobá,Adolfo; Mouriño,José Luiz Pedreira; Buglione Neto,Celso Carlos; Silva,Jairo Sousa da; Seiffert,Walter Quadros; Soares,Mariana; Vinatea,Luis Alejandro.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the use of a diet supplemented with Lactobacillus plantarum on performance, immunological parameters, and bacterial microbiota of the digestive tract of white leg shrimp (Litopenaeus vannamei). We used six earthen ponds (1.2 ha) stocked with 14 shrimp m−2 (3 g mean weight). Three ponds received a diet supplemented with L. plantarum and three were maintained as control. The survival and feed efficiency of shrimp fed the supplemented diet were greater than that observed in shrimp fed the control diet, with survival values of 83.02±6.12% and 74.65±9.07% and feed efficiencies of 117.97±4.45% and 104.46±7.30%, respectively. However, we observed no differences in weight gain. The intestines of shrimp fed...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Immune response; Lactobacillus; Microbiology.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982016000500203
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Probiótico na ração ou inoculado em ovos embrionados: 1. desempenho de pintos de corte desafiados com Salmonella Enteritidis R. Bras. Zootec.
Leandro,Nadja Susana Mogyca; Oliveira,Adson Santa Cruz de; Gonzales,Elisabeth; Café,Marcos Barcellos; Stringhini,José Henrique; Andrade,Maria Auxiliadora.
Foram realizados três experimentos para avaliar o efeito de probiótico sobre o desempenho e a saúde intestinal de pintos. No primeiro experimento, foram utilizados 300 ovos embrionados, nos quais foram inoculados água (placebo) ou solução contendo 10 mg de probiótico (Enterococcus faecium, Lactobacillus casei e Lactobacillus plantarum, 10(6) ufc/g). No segundo experimento, avaliou-se a eficiência do fornecimento de probiótico (Bacillus subtilis) na ração em pintos desafiados com Salmonella Enteritidis no primeiro dia de vida. No terceiro experimento, o probiótico foi inoculado em ovos embrionados e os pintos foram desafiados com Salmonella Enteritidis na eclosão. O delineamento foi em bloco casualizado, nos três experimentos. Foram avaliados desempenho,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Desempenho; Digestibilidade; Frangos; Lactobacillus; Ovo.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000700017
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Perfil fermentativo, estabilidade aeróbia e valor nutritivo de silagens de capim-marandu ensilado com aditivos R. Bras. Zootec.
Bernardes,Thiago Fernandes; Reis,Ricardo Andrade; Amaral,Rafael Camargo do; Siqueira,Gustavo Rezende; Roth,Anna Paula de Toledo Piza; Roth,Marcella de Toledo Piza; Berchielli,Telma Teresinha.
Com o objetivo de avaliar as perdas em silagem de capim-marandu produzidas com aditivos foram desenvolvidos dois experimentos. No experimento 1, objetivou-se conhecer o perfil de fermentação e a estabilidade aeróbia de quatro silagens: 1) forragem não tratada (Controle); 2) tratada com Lactobacillus plantarum e Propionibacterium; 3) tratada com Lactobacillus buchneri; e 4) tratada com 0,1% de benzoato de sódio. No experimento 2, foram utilizados nove novilhos castrados Nelore (PC de 350 ± 38,9 kg), alocados em três quadrados latinos 3 x 3 para avaliação do consumo e da digestibilidade das rações contendo 85,4% das seguintes silagens de capim-marandu: 1) controle; 2) controle com L. plantarum, Pediococcus acidilactici + enzimas fibrolíticas; e 3) tratamento...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Brachiaria brizantha; Consumo; Inoculante; Lactobacillus; Perdas.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982008001000003
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
AISLAMIENTO Y CARACTERIZACIÓN in vitro DE CEPAS DE Lactobacillus spp. COMO CANDIDATO A PROBIÓTICAS Rev Salud Anim.
Sánchez,Lilian; Vichi,J; Llanes,Marisleidys; Castro,Erica; Soler,Dulce M; Espinosa,Ivette; Kociubinski,G.L; Ferreira,Celia L.
El uso de los lactobacilos como probióticos en los últimos años cobra un interés creciente debido a sus propiedades benéficas en animales y humanos. Con el objetivo de aislar y caracterizar cepas vaginales de Lactobacillus spp., mediante pruebas in vitro para considerar su posterior aplicación como probiótico se aislaron 24 cepas identificadas a nivel de grupo por el perfil de fermentación de carbohidratos y la producción de gas a partir de la glucosa. A todas las cepas se les determinó su estabilidad de crecimiento a pH ácidos y a diferentes temperaturas. De ellas se seleccionaron 9 que presentaron las mejores características como candidatos a probióticas por sus resultados en las pruebas de hidrofobicidad frente a solventes orgánicos como tolueno, xileno...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Lactobacillus; Probiótico.
Ano: 2011 URL: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0253-570X2011000300003
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Adição de probiótico ao leite integral ou sucedâneo e desempenho de bezerros da raça holandesa Scientia Agricola
Meyer,Paula Marques; Pires,Alexandre Vaz; Bagaldo,Adriana Regina; Simas,José Manuel Correia de; Susin,Ivanete.
A possibilidade de proibição do uso de antibióticos como promotores de crescimento para animais de produção tem feito com que consumidores e produtores procurem por alternativas. Os probióticos têm se mostrado promissores em cumprir este papel e por esta razão, setenta e nove bezerros da raça Holandesa foram utilizados para avaliar a adição de probiótico constituído por Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium e Saccharomyces cerevisiae ao aleitamento. Os animais foram distribuídos em um delineamento inteiramente casualizado, com arranjo fatorial de tratamentos 3x2, correspondendo ao tipo de dieta líquida (leite integral, sucedâneo ao 3° dia ou sucedâneo ao 15° dia de idade, com adição ou não de probiótico). O período experimental foi do nascimento...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactobacillus; Substituto do leite; Ganho de peso; Bezerro leiteiro; Bovino.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162001000200001
Registros recuperados: 52
Primeira ... 123 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional