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In vitro establishment of blackberry (Rubus sp.) cultivar 'Xavante' Ciência Rural
Pelizza,Tânia Regina; Silveira,Fabiane Nunes; Ribeiro,Roberta Sabatino; Machado,Bruno Dalazen; Rufatto,Leo; Kretzschmar,Aike Anneliese.
ABSTRACT: The objective of this study was to evaluate the in vitro establishment of 'Xavante' blackberry under different conditions of plant luminosity and concentrations of salts of MS medium. The maintenance of 'Xavante' blackberry plants in the absence of light, with the use of MS medium with salt concentrations of 75% and 100% reduce bacterial contamination and the percentage of explants oxidized and provide the highest percentage of surviving and established explants. The 50% salt dilution in MS medium is not recommended when plants are subjected to the absence of light due to the high percentage of oxidized explants and consequently lower survival and establishment.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Contamination; Luminosity; In vitro maintenance; Micropropagation; Oxidation..
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782016000901542
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General aspects of physalis cultivation Ciência Rural
Muniz,Janaína; Kretzschmar,Aike Anneliese; Rufato,Leo; Pelizza,Tânia Regina; Rufato,Andrea De Rossi; Macedo,Tiago Afonso de.
The Physalis peruviana L. is an exotic fruit that belongs to the Solanaceae family with recent production in Brazil. This is presented as an alternative production with nutritional potential and economic value. The cape gooseberry plant has a high added value that can be used from its root to the fruit itself. The roots and leaves are rich in medicinal properties that are used in pharmacology. The fruit is sweet and have good content of vitamins A, C, iron, phosphorus and fiber, often used in making jellies, jams, juices and ice creams. To improve the plant canopy, but also contribute to the quality and appearance of the fruit produced some cultural practices such as staking, training systems, pruning and thinning are used. The aim of this review is to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Small fruit; Solanaceae; Physalis peruviana; Farming.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000600002
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Raleio de cachos sobre o potencial enológico da uva 'Cabernet Franc' em duas safras Ciência Rural
Marcon Filho,José Luiz; Hipólito,Joseane De Souza; Macedo,Tiago Afonso De; Kretzschmar,Aike Anneliese; Rufato,Leo.
RESUMO: O presente trabalho teve como objetivo avaliar a maturação tecnológica e fenólica das uvas na variedade 'Cabernet Franc', submetida a diferentes níveis de raleio de cachos, de modo a estabelecer critérios que contribuam para definir o manejo mais apropriado para a obtenção de uvas destinadas à elaboração de vinhos finos, em regiões acima de 900m de altitude. Os ensaios foram conduzidos durante as safras 2009/10 e 2010/11 em um vinhedo comercial a 1,230m de altitude, localizado no município de São Joaquim, SC, coordenadas 28º 17' 39" S e 49º 55' 56" W. Foi utilizada a variedade 'Cabernet Franc', enxertada sobre 'Paulsen 1103', conduzida em espaldeira, com espaçamento de 3,0m x 1,2m e cobertura anti-granizo. Os níveis de raleio de cachos, ajustados...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis vinifera L; Manejo da planta; Maturação da uva; Polifenóis totais; Viticultura de altitude.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015001202150
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