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Registros recuperados: 128 | |
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Soares,Giselle A.M.; Sato,Hélia H.. |
The strain Saccharomyces cerevisiae Y500-4L, previously selected from the must of alcohol producing plants and showing high fermentative and killer capacities, was characterized according to the interactions between the yeasts and examined for curing and detection of dsRNA plasmids, which code for the killer character. The killer yeast S. cerevisiae Y500-4L showed considerable killer activity against the Fleischmann and Itaiquara commercial brands of yeast and also against the standard killer yeasts K2 (S. diastaticus NCYC 713), K4 (Candida glabrata NCYC 388) and K11 (Torulopsis glabrata ATCC 15126). However S. cerevisiae Y500-4L showed sensitivity to the killer toxin produced by the standard killer yeasts K8 (Hansenula anomala NCYC 435), K9 (Hansenula... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Killer yeast; Saccharomyces cerevisiae; Killer toxin. |
Ano: 1999 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000300012 |
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DOMARCO,R.E; SPOTO,M.H.F; WALDER,J.M.M; BLUMER,L; MATRAIA,C. |
O efeito da radiação gama e baixas temperaturas foi estudado no crescimento de Saccharomyces cerevisiae em suco de laranja. O suco concentrado de laranja (65°Brix) foi diluído a 10,5°Brix e inoculado com levedura comercial. As amostras foram irradiadas com doses de 1,0, 1,5, 2,0, 2,5, 5,0 e 7,5 kGy (Cobalto 60), a uma taxa de dose de 2,83 kGy/h. Todas as amostras foram armazenadas a 0°, 5° e 25°C, por 1, 7, 14, 21, 30, 60 e 90 dias. O tratamento combinado de 1 kGy e refrigeração a 0°C foi efetivo para a conservação do suco de laranja por 90 dias de armazenamento. A dose de 2,5 kGy foi suficiente para conservar o suco de laranja por 90 dias de armazenamento a 5°C. A 25°C, somente as doses mais altas (5 e 7,5 kGy) foram efetivas no controle do crescimento da... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Irradiação; Suco de laranja; Saccharomyces cerevisiae. |
Ano: 1996 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161996000100003 |
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Mariano-da-Silva,Samuel; Prado-Filho,Luíz Gonzaga do. |
O presente trabalho visou estudar o acúmulo de cádmio (Cd) por Saccharomyces cerevisiae, fermentando mosto de caldo de cana-de-açúcar com contaminações controladas, em níveis sub-tóxicos do citado metal. As condições de fermentação foram similares às reinantes na produção industrial de etanol. O mosto, não esterelizado, continha 12% de açúcares redutores totais (ART) e pH 4,5. Para a contaminação controlada empregou-se acetato de cádmio em quatro níveis de contaminações (0,5; 1,0; 2,0 e 5,0 mg Cd kg-1 mosto). A inoculação do mosto foi executada com fermento de panificação (10% p/p). Após a fermentação (4 horas) foram determinados, porcentagem de fermento no vinho centrifugado e teor alcoólico do mesmo. Na levedura separada foram determinados peso úmido,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Caldo de cana; Metal pesado; Cádmio. |
Ano: 1999 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161999000200021 |
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Bitencourt,Luciene Lignani; Silva,José Ricardo Martins; Oliveira,Bruno Menezes Lopes de; Dias Júnior,Gilson Sebastião; Lopes,Fernanda; Siécola Júnior,Sancho; Zacaroni,Ozana de Fátima; Pereira,Marcos Neves. |
Dietary yeast supplementation may improve the digestive efficiency of ruminants, but responses depend on the yeast strain and the diet composition. Corn silage and citrus pulp are usual carbohydrate sources for dairy cows in southeast Brazil. This study evaluated the supplementation of dairy cows fedding on corn silage-citrus pulp-based diets with Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077 (Lallemand SAS, Toulouse, France). Twenty multiparous, midlactation Holstein cows were assigned to two treatments in crossover design. Treatments were: live yeast on oyster meal capable of supplying a daily minimum of 1 × 10(10) CFU per cow or oyster meal top-dressed at 10 g to the morning meal. Diet contained (% of dry matter): 16.8% crude protein, 30.9% neutral detergent... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Citrus pulp; Probiotic. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162011000300005 |
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PRADO-FILHO,L.G. do; DOMINGOS,R.N.; SILVA,S.M.G. da. |
O presente trabalho visou o estudo do acúmulo de cádmio (Cd) por Saccharomyces cerevisiae, fermentando mosto de melaço com contaminações controladas em níveis sub-tóxicos do citado metal. As condições de fermentação foram similares às reinantes na produção industrial de etanol. O mosto, não esterilizado, continha 12% de açúcares redutores totais (ART) e pH 4,5. Para a contaminação controlada empregou-se dois sais de cádmio, cloreto e acetato e, quatro níveis de contaminação 0,5; 1,0; 2,0 e 5,0 mg Cd.kg-1 mosto. A inoculação do mosto foi executada com fermento de panificação (10% p/p). Após a fermentação (4 horas) foram determinados, porcentagem de fermento no vinho centrifugado e teor alcoólico. Na levedura separada foram determinados peso úmido, matéria... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Melaço; Metal pesado; Cádmio; Espectrofotômetria de absorção atômica. |
Ano: 1998 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161998000100020 |
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Baptista,Antonio Sampaio; Horii,Jorge; Calori-Domingues,Maria Antonia; Glória,Eduardo Micotti da; Salgado,Jocelem Mastrodi; Vizioli,Mário Roberto. |
Aflatoxins are hepatotoxic metabolites produced by Aspergillus flavus and A. parasiticus on a number of agricultural commodities. This research was carried out to evaluate the ability of thermolysed and active Saccharomyces cerevisiae to attenuate liver damage caused by aflatoxin. Diets were prepared containing 0 aflatoxin; 400 mug kg-1 aflatoxin; 400 mug kg-1 aflatoxin plus 1% of dehydrated active yeast, and 400 mug kg-1 aflatoxin plus 1% of thermolysed yeast. A bioassay with Wistar rats was conducted for 28 days, and body organs were weighted and analyses of the liver tissue of the animals were performed. The relative weight of heart, kidneys and liver from animals submitted to the different treatments did not show any difference, and liver tissue of... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Aflatoxicosis; Bioremediation; Mycotoxins; Natural contamination. |
Ano: 2002 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162002000200008 |
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RONCATTO,M.C.; PASCHOLATI,S.F.. |
O trabalho foi desenvolvido com o objetivo de se verificar a influência de Saccharomyces cerevisiae na forma de produto comercial, fermento biológico fresco para panificação, na atividade e no padrão eletroforético da peroxidase em folhas de milho e sorgo. As preparações de Saccharomyces utilizadas foram representadas por suspensões de células e seus respectivos filtrados, autoclavados ou não. A análise dos extratos obtidos dessas gramíneas mostrou que suspensões de células e os filtrados dessas suspensões, tratadas termicamente ou não, foram efetivos em ocasionar alterações na atividade e padrão eletroforético da peroxidase em milho e sorgo. Além de se mostrarem termoestáveis, os extratos obtidos de células intactas ou homogeneizadas de S. cerevisiae... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Saccharomyces cerevisiae; Peroxidase; Eletroforese; Milho; Sorgo. |
Ano: 1998 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161998000300007 |
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ALMEIDA,Silvana de F. Oliveira de; SILVA,Letícia R Carvalho; JUNIOR,Gilson Celso A. Chagas; OLIVEIRA,Guilherme; SILVA,Silvia Helena Marques da; VASCONCELOS,Santelmo; LOPES,Alessandra Santos. |
ABSTRACT The purpose of this study was to identify the yeasts involved in spontaneous fermentation of cocoa from the Brazilian Amazon region. The fermentation process was carried out experimentally with cocoa seeds from two sites (Medicilândia and Tucumã), State of Pará, northern Brazil, during a six-day period. Totals of 44 yeasts were isolated from Medicilândia and 29 from Tucumã. Molecular identification was carried out by sequencing the D1/D2 region fragment of the rRNA 26S gene, expanded with universal primers for the NL1GC and LS2 eukaryotes. Pichia manshurica and Saccharomyces cerevisiae were identified in Medicilândia and five yeast species (Pichia fermentans, P. kudriavzevii, P. manshurica, S. cerevisiae and Zygosaccharomyces bailii) were... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Accession; Molecular identification; Cocoa beans; Pichia Manshurica; Saccharomyces cerevisiae; Theobroma cacao. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59672019000100064 |
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HOSHINO,Maria Danielle Figueiredo Guimarães; MARINHO,Renata das Graças Barbosa; PEREIRA,Diogle Farias; YOSHIOKA,Eliane Tie Oba; TAVARES-DIAS,Marcos; OZORIO,Rodrigo Otavio de Almeida; RODRIGUEZ,Anselmo Fortunato Ruiz; RIBEIRO,Ricardo Amaral; FARIA,Fernando Sérgio Escócio Drummond Viana de. |
ABSTRACT The hematological and biochemical responses of pirarucu fingerlings (Arapaima gigas) fed with diets containing different concentrations of a glucomannan product derived from yeast and algae were evaluated in order to ascertain the effect of these diets on fish physiology. Four treatments were conducted, with three replications, with 12 fish in each tank. The product evaluated (MycosorbA+(r)) was incorporated into the commercial diet, at four concentrations: 0, 1, 2 and 4 g.kg-1, called M0%, M0.1%, M0.2% and M0.4%, respectively. After 45 days of feeding, blood samples from six fish in each replicate were collected to perform the analyses. Their weight and length were determined to calculate the condition factor and weight gain, but no differences... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Chlorella vulgaris; Saccharomyces cerevisiae; Leukocytes; Albumin. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59672017000200087 |
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Gomes, Ludmila Couto; Alcalde, Claudete Regina; Souza, Rodrigo de; Molina, Bruna Susan de Lábio; Lourenço, Daniela Andressa de Lino; Martins, Elias Nunes. |
Twenty-four Saanen goats (fifteen multiparous and nine primiparous) during their lactation period were used, from the kidding until the 200th day of lactation; and were distributed in a completely randomized design and in a factorial arrangement (3 diets x 2 parity orders). The diets were composed of either soybean meal (SBM), soybean meal plus inactive dry yeast (SMDY) or inactive dry yeast (DY) used as the protein source. The analyses of milk yield, body weight and dry matter intake (DMI) were made through the Bayesian methodology. For construct the lactation curves were used the Wood’s nonlinear model. The inclusion of inactive dry yeast in the diets reduced the rate of yield increase until the lactation peak for primiparous goats, but for multiparous... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: 5.04.05.00-4 bayesian methodology; Milk productivity; Wood’s nonlinear model; Saccharomyces cerevisiae. |
Ano: 2014 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/24446 |
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