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Registros recuperados: 546 | |
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Aguilar Tlatelpa, Martín. |
En el presente trabajo se evaluó la demanda nutrimental de las variedades de fresa Albión, Festival, Jacona y Zamorana, durante su ciclo de desarrollo, cultivadas bajo condiciones de túnel de plástico, en sustrato de fibra de coco y fertirriego, en la zona de Zamora, Michoacán. Se muestreó parte aérea mas corona, para determinar materia seca, concentración nutrimental y contenido nutrimental, durante un periodo de 165 días después del trasplante, con muestreos cada 15 días. En la acumulación de materia seca se observaron algunas diferencias entre variedades a partir del día 90, con mayor contenido de biomasa aérea más corona para Jacona y Festival, menores para Albión e intermedias para Zamorana. La concentración nutrimental presentó variaciones en el... |
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Palavras-chave: Fragaria x annanasa; Fenología; Concentración; Contenido nutrimental; Nutrición; Phenology; Concentration; Nutrient content; Nutrition; Maestría; Edafología. |
Ano: 2011 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/390 |
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van Vliet, Nathalie; Center for International Forestry Research (CIFOR); vanvlietnathalie@yahoo.com; Schor, Tatiana; Geography Department, Universidade Federal do Amazonas; tschor@ufam.edu.br; Tellez, Leady; Independent consultant; leadyjot@hotmail.com. |
Wild meat is critical for the food security and income of millions of people, especially for poor rural households. Its role as a primary source of macronutrients worldwide has been recognized, but there have been few attempts to evaluate the contribution of bushmeat consumption to micronutrient intake. This is so particularly in the context of nutritional transitions induced by modernization and globalization. Here, we calculated the role of bushmeat as a source of micronutrients in the diets of urban and peri-urban inhabitants within the Tres Fronteras (Peru, Brazil, Colombia) region in the Amazon. We gathered food intake data from 35 households using 3-day 24-h food recalls combined with food weighing. Additionally, we interviewed 105 households on food... |
Tipo: Peer-Reviewed Reports |
Palavras-chave: Amazon; Bushmeat; Conservation; Food intake; Micronutrients; Nutrition. |
Ano: 2015 |
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Viana,Jonathan dos S; Palaretti,Luiz Fabiano; Faria,Rogério T de; Delgado,Yago V; Dalri,Alexandre B; Barbosa,José de A. |
ABSTRACT Increasing potato yield while saving natural resources is a challenge for all those involved in the potato production chain. A field experiment was carried out in order to evaluate the effect of different levels of fertilization, mass of seed tubers and the water regime on the production of potato cv. Orchestra. We tested fertilization methods (F1= conventional fertilization; F2= fertigation according to the rate of absorption by the crop; F3= fertigation split into 3 applications), seed tuber mass (ST1= <50 g; ST2= >50 g), and water regimes [WR1= 50%; WR2= 100% replacement of crop evapotranspiration (ETc)]. The study was conducted using a split-plot randomized block design, with fertilizers in the plot and seed tuber mass in the subplot,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Solanum tuberosum; Drip irrigation; Nutrition; Propagation. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362020000200166 |
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ROTTA, M. A.; AFONSO, L. O. B.; PENZ JÚNIOR, A. M.; WASSERMANN, G. J.. |
Foi avaliada a influência da substituição da farinha de peixe pela farinha de minhoca (Eisenia foetida) no crescimento de pós-larvas de tilápia nilótica (Oreochromis niloticus). A farinha de peixe, que correspondeu a 50% da proteína da dieta, foi substituída pela farinha de minhoca nos seguintes níveis: 0%, 20%, 40%, 60%, 80% e 100%. Os peixes foram alimentados à vontade, quatro vezes ao dia, sendo pesados e medidos aos 21 e 41 dias de experimentação. O delineamento experimental foi o completamente casualizado, com quatro repetições por tratamento e 20 peixes por unidade experimental. Os dados coletados foram analisados pela ANOVA, sendo as médias posteriormente classificadas pelo teste de Tukey (5%). Após 21 dias, não houve diferença significativa entre... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Farinha de minhoca; Análise de custo; Fonte protéica; Desempenho animal; Earthworm meal; Feeding; Costs analysis; Protein source; Alimentação; Farinha de Peixe; Nutrição; Peixe; Tilápia; Animal performance; Fish meal; Fish; Nutrition. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/811023 |
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Registros recuperados: 546 | |
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