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Watanabe,P.H.; Thomaz,M.C.; Pascoal,L.A.F.; Ruiz,U.S.; Daniel,E.; Cristani,J.. |
An experiment was carried out using 468 gilts, with an initial weight of 84.77 ± 7.20 kg and allotted into 36 pens to evaluate the effect of the addition of ractopamine in the diets on performance, characteristics and yields of carcass comercial cuts, composition and retail cuts of ham. It was used a randomized block design with four levels of ractopamine (0, 5, 10 and 15 mg/kg of diet) and nine replicates with 13 animals per experimental unit. The initial body weight of the animals was the criterion used to form the blocks. It was not observed any effects of levels of ractopamine on daily weight gain of the animals. Daily feed intake presented a linear reduction when the level of dietary ractopamine was increased. Feed conversion of the animals was... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Β adrenergic agonist; Carcass traits; Nutrient partitioning agent; Performance. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000400017 |
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Marin,J.M.; Maluta,R.P.; Borges,C.A.; Beraldo,L.G.; Maesta,S.A.; Lemos,M.V.F.; Ruiz,U.S.; Ávila,F.A.; Rigobelo,E.C.. |
Livestock manure may contain pathogenic microorganisms which pose a risk to the health of animal or humans if the manure is not adequately treated or disposed of. To determine the fate of Shiga toxigenic Escherichia coli (STEC) non O157 in composted manure from naturally colonized sheep, fresh manure was obtained from animals carrying bacterial cells with stx1/ stx2 genes. Two composting systems were used, aerated and non-aerated, and the experiments were done in Dracena city, São Paulo State. Every week, for seven weeks, one manure sample from six different points in both systems was collected and cultured to determine the presence of E. coli, the presence of the virulence genes in the cells, and also the susceptibility to 10 antimicrobial drugs. The... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bacterial elimination; VTEC; Environment; Compost; Virulence gene. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352014000601771 |
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Ramos,G.F.; S. Júnior,C.D.; Oliveira,J.A.; Vasconcelos,T.S.; Budiño,F.E.L.; Ruiz,U.S.. |
RESUMO Esta pesquisa objetivou avaliar dietas com teores crescentes de farelo de abacaxi na alimentação de leitões desmamados. Foram utilizados 56 leitões, no intervalo de 21 a 63 dias de idade, que receberam dietas compostas principalmente por milho, farelo de soja e produtos lácteos, com adição de farelo de abacaxi em 0%, 3,4%, 6,8% e 10,2%. Foram avaliados o desempenho zootécnico; a incidência de diarreia; as excreções nas fezes, totais e por unidade de peso vivo ganho, de matérias seca (MS), mineral (MM) e orgânica (MO), nitrogênio (N) e fósforo (P); os custos relativos ao ganho de peso dos animais e os índices de eficiência econômica e de custo. As avaliações foram efetuadas dos 21 aos 35 dias; dos 21 aos 49 dias; e dos 21 aos 63 dias de idade dos... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Excreção de resíduos; Fibra dietética; Ganho de peso. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352016000601505 |
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Watanabe,P.H.; Thomaz,M.C.; Pascoal,L.A.F.; Ruiz,U.S.; Daniel,E.; Amorim,A.B.; Cristani,J.; Castro,F.F.. |
Analisaram-se as qualidades física, química e sensorial, bem como o perfil de ácidos graxos da carne de fêmeas suínas alimentadas com dietas com concentrações crescentes de ractopamina. Foram utilizadas 468 fêmeas, com peso inicial de 84,77±7,20kg, alojadas em 36 baias e alimentadas com dietas contendo 0, 5, 10 ou 15mg de ractopamina/kg. Após o período de 28 dias, dois animais de cada baia, depois de passarem por 15 horas de jejum sólido, foram abatidos. Uma amostra do músculo Longissimus da meia carcaça direita foi colhida para se avaliar as características de qualidade da carne. Não houve efeito (P>0,05) da adição de ractopamina às dietas sobre o pH, capacidade de retenção de água, força de cisalhamento, cor e oxidação lipídica da carne.... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Carne suína; Modificador de carcaça; Qualidade de carne. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000500040 |
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Fraga,A.L.; Thomaz,M.C.; Kronka,R.N.; Budiño,F.E.L.; Huaynate,R.A.R.; Scandolera,A.J.; Ruiz,U.S.; Nadai,A.. |
A total of 50 barrows were used to evaluate qualitative feed restriction on digestibility of dietary components, weight of organs of digestive tract, and composition and production of feces. Five experimental diets, with increasing levels of qualitative feed restriction of 0, 5, 10, 15, and 20% were used. There was linear reduction (P<0.001) of all digestibility coefficients on the levels of qualitative feed restriction, except for acid detergent fiber, which presented a quadratic response (P<0.05). Contents of total solids (P<0.01), volatile solids (P<0.05), and total minerals (P<0.001) in the feces augmented with increasing levels of qualitative feed restriction, whereas the levels of K (P<0.05), Cu (P<0.01), N, P, Na, Ca, Mg, Fe,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Swine; Fecal composition; Energy dilution; Mineral excretion; Fermentable fiber; Insoluble fiber. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352009000600015 |
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Watanabe,P. H.; Thomaz,M.C.; Martins,M.I.E.G.; Ruiz,U.S.; Fraga,A.L.; Santos,V.M.; Pascoal,L.A.F.; Silva,S.Z.. |
Avaliou-se o custo de inclusão da polpa cítrica em programa de restrição alimentar qualitativa, utilizando dados de desempenho de 36 suínos da linhagem Topigs, dos 83,7±5,1kg aos 129,8±1,9kg de peso, alimentados com dietas contendo porcentagens crescentes (0, 10, 20 e 30%) de polpa cítrica. Os animais foram abatidos aos 130kg e dos valores (R$) da carcaça foram descontados o valor de compra dos animais e o custo com alimentação, de acordo com cada tratamento. Não houve efeito (P>0,05) da inclusão da polpa cítrica sobre o custo com ração e receita bruta, porém houve efeito linear negativo (P<0,05) sobre o rendimento líquido parcial com o aumento da participação da polpa cítrica nas dietas. A queda no rendimento líquido parcial foi causada pelo menor... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report |
Palavras-chave: Suíno; Custo; Receita bruta; Receita líquida parcial; Restrição alimentar. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352009000100029 |
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Watanabe,P.H.; Thomaz,M.C.; Ruiz,U.S.; Santos,V.M.; Masson,G.C. I; Fraga,A.L.; Pascoal,L.A.F.; Robles-Huaynate,R.A.; Silva,S.Z.. |
An assay with 36 swine initially weighting 83.7±5.1kg body weight (BW) was carried out to evaluate the effects of the use of different dietary citrus pulp levels, 0, 10%, 20%, and 30%, upon digestive organs weights, carcass characteristics, and meat quality of animals subjected to qualitative feed restriction program, and slaughtered at 130kg BW. Linear response (P<0.05) on the weight of stomach, colon, and liver were observed. Negative linear responses (P<0.05) on final BW and carcass yield relative to citrus pulp addition to the diet were observed. Although a negative linear effect (P<0.05) of increasing dietary levels of citrus pulp had been observed on ham weight, yield of this by product was not affected (P>0.05). Higher levels of... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Swine; Carcass typification; Feed restriction; Soluble fiber. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352010000400023 |
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